Dobrý den
mám jednu velkou voliéru 2,5 m výška,2,5m hloubka a přes 5m délka v tom jsou dvě korely, pár čínských křepelek a samec penanta.Nedávno se mě kamarádka ptala jestli by si nemohla dát ke mě do voliéry na nějakou dobu půlroční samici papouška nádherného.Myslíte si že to půjde když jí nechám nějakou dobu s klecí ve voliéře a asi tak za týden jí pustím z klece ven(za předpokladu že jí nebudou ostatní napadat)Samec penanta je neagresivní za ty tři roky co ho mám s ním nebyl žádný problém co se týká agrese.
s.simba

XXX.XXX.155.84
Papoušek nádherný je neagresivní papoušek. Stačí ji tam vpustit a oni si zvyknou a kort máte dost velký prostor, protože 5 metru je dost. Nedělal bych si s tím hlavu. Jen bych dal třeba dvě misky na krmení.
Ja mam sice o dva metre dlhsiu volieru, ale mam daleko viac vtakov bez problemov. Penantov nemam, neviem ako bude reagovat. Ja kazdeho vtaka som hned pustil do voliery. Samozrejme pozoroval som reakcie ostatnych, keby bolo treba zasiahnut. Vdy bez problemov. Kanarika ked som daval, tak samec horskeho moc skumal to cervene cudo som myslel ze bude problem. Po pol hodinke uz aj spieval. Kludne tam dajte tu samicku, ale sledujte reakcie ostatnych. Podla mna vsak bude OK.