Mnich a škubaní při hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2016 18:54
bricciola

XXX.XXX.139.194

Dobrý večer, mám tento par mnichů už třetím rokem a letos poprvé si samička vyskubala peří a všechno do hnízda. Mají k dispozici jako každy rok vrbove proutky. Podestylka z pilin proste vše stejně jako předešlé roky. U mnichů to vidím naprosto poprvé. Je to normální ?

19.4.2016 21:00
bricciola

XXX.XXX.139.194

Nikdo neporadi? Jde mi o to, ze ma uplne holy bricho jak je vyskubana a trochu i nad ocasem. Doufam, ze se z toho nestane zlozvyk.

19.4.2016 21:32
aymy

XXX.XXX.32.120

No v přírodě třeba mnišci hnízdí ve spodních částech hnízd čápa jabiru. Do hnízda vstupují tunýlkem z proutí a mají vše víc na těsno vystlané. Teď už je asi pozdě, ale přidala bych jim příště asi více stavebního materiálu.
Jinak mnišci nejsou sami. U samic se takto projevuje hnízdní pud. Viděla jsem to např. u arů jednoho chovatele. Dělaly mi to v budce i aymary, ale tak, že to nebylo ve vysledku na nich tolik vidět (v podstatě zlepšily izolaci podestýlky a zvetšily si nažiny na hrudi, aby lépe zahřály vejce - alespoň tak si to vysvětluji). Některé samice to pravidelně udělají i dřív než dostanou budku, jen aby ji dostaly.
Jak zasedne, tak by se měla sklidnit.

19.4.2016 22:07
aymy

XXX.XXX.32.120

Taky není jasno, jakou má váš pár minulost. Třeba mají materiálu dostatek, jen neumí stavět. Tak to samice kompenzuje peřím. Proto je lepší chovat více parů, které na sebe alespoň vidí.

19.4.2016 23:09
bricciola

XXX.XXX.223.166

Par kazdy rok krasne zasedl a samec vzdycky stavel vyborne. je fakt, ze letos i kdyz mel hodne materialu k dispozici, toho moc nevytvoril. je tedy mozne, ze samice neni spokojena s jeho vytvorem smajlík tak uvidime, jak se bude chovat dal a jestli se prestane skubat. dekuji.

18.7.2016 16:45
rupicola

XXX.XXX.82.23

Toto iste sa stalo aj mne... par modrych zahniezdil koncom maja, bohuzial, nic z toho nebolo, vajcia rozbil... po malej prestavke zacal druhu znasku, tri vajcia, v polovici sedenia si samica vysklabala perie na bruchu tak, ako pisete... a vsetko tiez do hniezda... ale pred tyzdnom sa vyliahlo prve mlade, tak to snad malo nejaky vyznam... a pri preperovani sa to snad napravi... inak, moje hniezdia v budke, hniezdo nepostavili, ale je to ich prve hniezdenie...tak snad casom pridu na to, ako na to smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík