Dobrý den, můj kanár má již nějakou dobu problém s opeřenim ( viz fotka). Mohl by mě někdo poradit? Diky.
Zdravím Vás,
zkusím odpovědět. Na fotce to není dobře vidět. Podle mne se může jednat o mechanické poškození, které pokud není poškozené uložení pera se napraví při budoucím přepeření.
Další možností je cysta. To se u kanárů občas děje. Pero se správně nevyvine, je pod kůži. Mám jednu takovou samici, která to má na místě pro ramenní letku. Pár krát do roka ji to vytlačím a je to útvar velikosti cca 3 mm. Jinak ji to nijak nevadí. Bohužel se to vrací. Zkuste kanára chytnout a místo pořádně osahat, zda je pod kůži něco co tam nepatří.
Tady je jedno video jak odstranit cystu.
https://www.youtube.com/watch?v=sfAToHH38OA
Ale podle fotky to fakt nerozeznám.
VJ.
Dobrý večer, zvonek dám pryč. Kanárci jsou ve velké kleci 1m x 1,5m. Možné by to bylo, aktivní jsou dost. Čekám, že by mohli zahnizdit, ale samice nechce a možná ho klove. Kanáry mám rok, zkušenosti spíš s papoušky. Tak hlavně, aby to nebyla nějaká nemoc. Krmim kvalitním krmivem, ovoce, zelené. Děkuji.
Dobrý den, prosím ještě jednou o radu. Posílám detail křídla. Můžete mi prosím napsat Vás názor co by to mohlo být. Díky.
Tak pro pořádek oznamuji, že kanárek je v pořádku a dokonce má i mladé.