Alexandr rudohlavý štěpitelnost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2016 14:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, může 0,1 alexandra rudohlavého štěpit na ino? Děkuji.

24.4.2016 14:39
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

Dobrý den.

Ino by mělo být u rudohlavých recesivní, takže může.

M. Štěpán.

rara

24.4.2016 14:44
rara

XXX.XXX.195.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, může 0,1 alexandra rudohlavého štěpit na ino? Děkuji.

Nemůže, u tohoto druhu se jedná o mutaci recesivní vázanou na pohlaví. Štěpit může jen samec.

24.4.2016 14:46
bartrand

XXX.XXX.203.180

rara napsal(a):
Nemůže, u tohoto druhu se jedná o mutaci recesivní vázanou na pohlaví. Štěpit může jen samec.

Pokud je mi známo, u tohoto druhu se v Evropě vyskytuje ino vázané na pohlaví i NSLino.

rara

24.4.2016 15:00
rara

XXX.XXX.195.189

bartrand napsal(a):
Pokud je mi známo, u tohoto druhu se v Evropě vyskytuje ino vázané na pohlaví i NSLino.

To mi je dle různých informací taky známo, ale obávám se že to bude stejný případ jak bylo NSLino u mníšků. Tam se taky vyskytuje, ale u našich chovatelů to bylo jen tehdy když se to hodilo a bylo potřeba prodat přírodní samice "štěpitelné" na ino.

24.4.2016 15:08
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

rara napsal(a):
To mi je dle různých informací taky známo, ale obávám se že to bude stejný případ jak bylo NSLino u mníšků. Tam se taky vyskytuje, ale u našich chovatelů to bylo jen tehdy když se to hodilo a bylo potřeba prodat přírodní samice "štěpitelné" na ino.

Dobrý den.

Například v genetické kalkulačce je zatím oficíláně uvedené pouze recesivní ino. Takže to asi nějaký výmysl nebude. Naopak ino vázané na pohlaví tam vůbec není, každopádně je možné, že se kalkulačka neaktualizovala. Aby v tom zadavatel neměl hokej, menší shrnutí. Pokud opravdu existustují dvě formy ina, musíte znát, které vlastníte. Od páru, kde se jedná o ino vázané na pohlaví může být odchován pouze štěpitelný samec. U recesivního ina může štěpit obojí pohlaví.

M. Štěpán.

rara

24.4.2016 15:42
rara

XXX.XXX.195.189

V genetické kalkulačce jsou už dávno obě.

24.4.2016 16:15
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

rara napsal(a):
V genetické kalkulačce jsou už dávno obě.

Ano, máte pravdu, již jsou tam obě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík