Barevné mutace korel - poradíte prosím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2016 22:02
Marcinda

XXX.XXX.167.90

Pěkný večer,
mám velikou prosbu. Dostala jsem párek korel, pohlaví jsem poznala ale nejsem si jistá barevnými mutacemi hlavně u světlé samičky a věk odhaduji tak 5-6 měsíců ale také nevím s určitostí. Korely jsem ale osobně nikdy neměla jen Rosely a Andulky. Mohl by mi prosím někdo poradit? Fotky mohu přidat z jakéhokoliv pohledu. Předem děkuji za odpovědi.

24.4.2016 22:06
Marcinda

XXX.XXX.167.90

Ještě jedna fotka, omlouvám se ale nějak jsem se tu zamotala a fotky jsem nevložila naráz.

milda 33

25.4.2016 08:22
milda 33

XXX.XXX.142.32

No kdybyste měla doma knížku chov korel tak si to tam najdete samec je šedej samice asi perlová barvu potomku vám neřeknu záleží jak jsou štěpítelní a korely nechovám.

25.4.2016 09:18
kaktus.56

XXX.XXX.218.39

Marcinda napsal(a):
Ještě jedna fotka, omlouvám se ale nějak jsem se tu zamotala a fotky jsem nevložila naráz.

Samec je šedý slabý strak a samice přírodní žlutá perlová, mládata budou spíše přírodní možná trochu strakatý protože se to dnes křiží co kdo sežene a dá do páru.

rara

25.4.2016 09:35
rara

XXX.XXX.195.189

Marcinda napsal(a):
Pěkný večer,
mám velikou prosbu. Dostala jsem párek korel, pohlaví jsem poznala ale nejsem si jistá barevnými mutacemi hlavně u světlé samičky a věk odhaduji tak 5-6 měsíců ale také nevím s určitostí. Korely jsem ale osobně nikdy neměla jen Rosely a Andulky. Mohl by mi prosím někdo poradit? Fotky mohu přidat z jakéhokoliv pohledu. Předem děkuji za odpovědi.

Samice je perlová mutace, samec se zdá, že je šedá straka týlová. Ale podívejte se mu na záda jestli tam nemá pozůstatek perlování, u samců se totiž po přepeření vytratí a sem tam zůstane něco na křídlech. Jinak stáří dle zbarvení samce bude min. rok.

25.4.2016 23:32
Marcinda

XXX.XXX.167.90

rara napsal(a):
Samice je perlová mutace, samec se zdá, že je šedá straka týlová. Ale podívejte se mu na záda jestli tam nemá pozůstatek perlování, u samců se totiž po přepeření vytratí a sem tam zůstane něco na křídlech. Jinak stáří dle zbarvení samce bude min. rok.

Moc Vám děkuji za odpověď. Já už třetí den pátrám všude kde se dá, jsou to naprostý zlatíčka a ráda bych o nich věděla co nejvíc. . Samička je vcelku jasná ale sameček mi nezapadal do běžných standardů podle fotek. Na zádech žádné pozůstatky perlování nemá. Fotky jsou ale podsvícené a ve skutečnosti je dost tmavý, křídla černo-bílá. Konce ocasních per mají lehce zlatavý nádech jak shora tak i ze spodu. Břicho světle šedé bez vzorování. Netroufnete si prosím odhadnout věk samice? Přijde mi docela mohutná a obě korelky jsou na to že je mám teprve 4 dny vcelku krotké a přítulné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík