Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

papouch232

5.5.2016 10:16
papouch232

XXX.XXX.143.56

Mam dva pary korel ale samice a jeden samec sedi v jedne budce. Vejce jsou plna.
Budky mam tri. Kde je problem?

papouch232

5.5.2016 10:17
papouch232

XXX.XXX.143.56

A uz jsou pod nimi i mlade.

6.5.2016 15:45
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

papouch232 napsal(a):
Mam dva pary korel ale samice a jeden samec sedi v jedne budce. Vejce jsou plna.
Budky mam tri. Kde je problem?

Asi bude lepší chovat páry zvlášť a nebo je prostě nechat sedět spolu, tak, jak sedí, pokud se dobře snesou. Záleží to na Vás, zda chcete mladé prodávat dál do chovu nebo z nich sestavovat páry a nebo pokud chcete prodávat mladé pouze na mazlíky. Pokud je chcete do chovu, tak bych raději zvolila variantu takovou, že bych páry oddělila, aby si vzájemně do budek nezanášely. Některá mláďata sice poznat jdou (podle zbarvení nebo konstituce), ale nikdy to nebude 100% spolehlivé a pak sestavíte pár z příbuzných, což pro budoucího majitele rozhodně není příliš dobré (zvyšuje se riziko genetických vad). Pokud korely chcete chovat jen na mazlíky, kteří do chovu nepůjdou, tak je to jedno. Já sama ale páry mám oddělené (nebo alespoň na hnízdění), původně jsem také měla všechno pohromadě, ale samice si zanášely do budek, pak jedna měla 9 vajíček, druhá jedno, další neměla nic, samci pak střídali v sezení kolikrát i cizí samici, než tu svoji a nevěděla jsem, čí mládě je čí (naštěstí mi dávali jen jeden pár tehdy skořicové straky a druhý všechno šedé a lutino samičky a pár č.1 byl drobnější, pár č.2 byl mohutný, takže mladé od těch dvou párů šlo rozeznat dobře, ale ten třetí pár to už byl problém. Proto jsem od tohohle upustila a mají každý svoje zázemí se svojí budkou a během přestávky v hnízdění jsou pak spolu. Je ale fakt, že tohle vyžaduje náročnější chovatelské zázemí a naše jsou chované v bytě (s možností pobytu venku) a každý takové možnosti nemá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík