Kříženec stehlík-kanár

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2016 12:44
barp58

XXX.XXX.20.140

Ctěl bych se dozvědět, zdali je ve zpěvu lepší kanár než kříženec, zda se oplatísi jej pořídit. Děkuji za odpovědi.

14.5.2016 12:52
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Pokud máte rád píšťaly, zvonky, basové tůry, pak je lepší zpěvný kanár, jste li spíše příznivcem přítodního zpěvu, tedy kříženec!Nejlepší zpěváci bývají kříženci s Konopkou obecnou!K.

14.5.2016 13:02
kokík

XXX.XXX.11.174

barp58 napsal(a):
Ctěl bych se dozvědět, zdali je ve zpěvu lepší kanár než kříženec, zda se oplatísi jej pořídit. Děkuji za odpovědi.

Pokusím se Vám odpovědět, ale nečekejte chválu, nevím kam Vaše otázka míří a Vy patrně též ne, jelikož máme x druhů kanárů a každý má jiný zpěv tudíž, musíte vědět z čím to chcete zkřížit, at je to ten či onen druh kanára(dutopěvec, barevný kanár, postavový), ale i jeho protějšek, kterým může být, některý druh zpěvného evropského ptactva nebo různé druhy exotických zvonohlíků, čížků, hýlů apod.Jak jste snad pochopil odpověd na Váš dotaz je dost složitá a asi těžko zodpovědět, jelikož každému se bude líbit něco jiného a hlavně takový zpěv křížence kterého se mu podařilo odchovat bude ten nejhezčí !

14.5.2016 13:29
barp58

XXX.XXX.20.140

kokík napsal(a):
Pokusím se Vám odpovědět, ale nečekejte chválu, nevím kam Vaše otázka míří a Vy patrně též ne, jelikož máme x druhů kanárů a každý má jiný zpěv tudíž, musíte vědět z čím to chcete zkřížit, at je to ten či onen druh kanára(dutopěvec, barevný kanár, postavový), ale i jeho protějšek, kterým může být, některý druh zpěvného evropského ptactva nebo různé druhy exotických zvonohlíků, čížků, hýlů apod.Jak jste snad pochopil odpověd na Váš dotaz je dost složitá a asi těžko zodpovědět, jelikož každému se bude líbit něco jiného a hlavně takový zpěv křížence kterého se mu podařilo odchovat bude ten nejhezčí !

Děkuji, chci pouze na zpěv a dekoraci do klece na dvůr a pán má i křížence, tudíž se ptám zda též pěkně zpívá. Dělám pouze do papoušků, s drobotinou zkušenosti nejsou. Děkuji za vaši odpověd'.

14.5.2016 14:21
kokík

XXX.XXX.11.174

barp58 napsal(a):
Děkuji, chci pouze na zpěv a dekoraci do klece na dvůr a pán má i křížence, tudíž se ptám zda též pěkně zpívá. Dělám pouze do papoušků, s drobotinou zkušenosti nejsou. Děkuji za vaši odpověd'.

Děkuji, že se nezlobíte za mou odpověd, minulou burzu jsem pro paní z Ml Boleslavi přivezl křížence čížka magelánského x kanár, původně chtěla křížence s konopkou, což se nedalo sehnat, ale měl jsem radost, když mi zavolala, že se rozezpíval a tudíž je spokojená, zpěv byl příjemný, ale též nejsem odborník tudíž nemohu soudit co je in.

14.5.2016 15:40
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Mám také papoušky a jednoho kanára a jednoho křížence kanár x stehlík na zpěv. kanár zpívá hezky, al pořád podle stejných not. kříženec si přidává i něco od okolních ptáků. Před lety když jsem měl ještě snovače ohnivé, tak se sameček také učil "cizí řeči" a zpíval jako sýkora, vrabec a křepelka čínská. Osobně jsem pro křížence.

14.5.2016 19:17
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

barp58 napsal(a):

Pane, dostal jste docela dobré odpovědi. Každému se líbí něco jiného. Kanár dutopěvec bublá tiše, barevný hlasitě, ale pořád stejnou notu, jak píše ten nade mnou. Kříženec tam míchá svého partnera nebo co slyšel, pro někoho hlasitě, pro jiného pěkně. Na okrasu a hlasitější zpěv doporučuji křížence po stehlíkovi.
Diskutují zde ochovatelé odborníci, snad se Vám ozvou.

14.5.2016 20:47
barp58

XXX.XXX.20.136

Moudivláček napsal(a):
Pane, dostal jste docela dobré odpovědi. Každému se líbí něco jiného. Kanár dutopěvec bublá tiše, barevný hlasitě, ale pořád stejnou notu, jak píše ten nade mnou. Kříženec tam míchá svého partnera nebo co slyšel, pro někoho hlasitě, pro jiného pěkně. Na okrasu a hlasitější zpěv doporučuji křížence po stehlíkovi.
Diskutují zde ochovatelé odborníci, snad se Vám ozvou.

Ok, děkuji za vyjádření.Zkusím toho křížence, díky všem.

14.5.2016 21:04
barp58

XXX.XXX.20.136

barp58 napsal(a):
Ok, děkuji za vyjádření.Zkusím toho křížence, díky všem.

Ještě bych se chtěl zeptat zdali může být na zpěv ten kříženec kanár-stehlík s kanárem v jedné kleci jak je nabízejí v inzerci 70 40 40 dšv. Děkuji.

14.5.2016 23:36
cecetka

XXX.XXX.71.99

Dnes mám psací večer, tak i sem se pokusím poradit. V žádném případě dva zpěváky do jedné klece nedávat! Bez ohledu, zda si vyberete dva kanáry nebo dva křížence nebo dva jiné samce třeba různých druhů.

A, odpusťte mi neslušnou poznámku, ale tohle je chovatelská diskuse. Pokud se na podobné věci musíte ptát druhých, nebo jaksi si to neumíte přečíst přímo od ptáků, nebylo by lepší místo chovu se věnovat třeba sportu v televizi?

milda 33

15.5.2016 06:50
milda 33

XXX.XXX.142.32

No mě to tady jako celkově chovatelska diskuze nepřipada tady se málokdy člověk něco dozví většinou je to o tom za kolik vykupovali andule a když člověk chová papoušky a chce zabrousit do kanáru a jen se zepta tak proč tak zhurta

15.5.2016 10:41
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Chtělo by to raději každého zvlášť, mám je každého ve své kleci a pouštím je na "letecké dny" po kuchyni pak si nevadí, ale v jedné kleci se pořád škorpí a lítá peří. Na léto jdou na letní byt každý do jiné voliéry.

15.5.2016 11:28
barp58

XXX.XXX.20.136

cecetka napsal(a):
Dnes mám psací večer, tak i sem se pokusím poradit. V žádném případě dva zpěváky do jedné klece nedávat! Bez ohledu, zda si vyberete dva kanáry nebo dva křížence nebo dva jiné samce třeba různých druhů.

A, odpusťte mi neslušnou poznámku, ale tohle je chovatelská diskuse. Pokud se na podobné věci musíte ptát druhých, nebo jaksi si to neumíte přečíst přímo od ptáků, nebylo by lepší místo chovu se věnovat třeba sportu v televizi?

Vážený nebo vážená. I když máte psací večer, tak nemusíte do mě dloubat. Možná, že chovám papoušky déle než vy, bez dvou let 40.Myslím že mám chov dobrý, když mám 5 párů arů a určitě i více zkušeností. Do drobotiny mě to nikdy netáhlo, takže s ní nemám žádné zkušenosti, ale viděl jsem u kamaráda v kleci kanárky, tudíž chci je jen pro oživení a zpěv a změnu, když musím poslouchat rachot od arů. Právě, že to je chovatelská diskuze, tudíž jsem se ptal a to sem patří. Tak se zamyslete.Pěkný den.

15.5.2016 11:34
barp58

XXX.XXX.20.136

milda 33 napsal(a):
No mě to tady jako celkově chovatelska diskuze nepřipada tady se málokdy člověk něco dozví většinou je to o tom za kolik vykupovali andule a když člověk chová papoušky a chce zabrousit do kanáru a jen se zepta tak proč tak zhurta

Děkuji za slušnou odpověd'. Pěkný den.

15.5.2016 11:36
barp58

XXX.XXX.20.136

corvuscorax napsal(a):
Chtělo by to raději každého zvlášť, mám je každého ve své kleci a pouštím je na "letecké dny" po kuchyni pak si nevadí, ale v jedné kleci se pořád škorpí a lítá peří. Na léto jdou na letní byt každý do jiné voliéry.

Děkuji za slušnou radu, at'se vám daří.

kopidlno

15.5.2016 11:38
kopidlno

XXX.XXX.195.189

barp58 napsal(a):
Vážený nebo vážená. I když máte psací večer, tak nemusíte do mě dloubat. Možná, že chovám papoušky déle než vy, bez dvou let 40.Myslím že mám chov dobrý, když mám 5 párů arů a určitě i více zkušeností. Do drobotiny mě to nikdy netáhlo, takže s ní nemám žádné zkušenosti, ale viděl jsem u kamaráda v kleci kanárky, tudíž chci je jen pro oživení a zpěv a změnu, když musím poslouchat rachot od arů. Právě, že to je chovatelská diskuze, tudíž jsem se ptal a to sem patří. Tak se zamyslete.Pěkný den.

Dobrý chov a dobrý chovatel se nedá poznat podle toho jestli chová ary nebo ne a ani dle toho kolik let má ve voliérách nějaké ptáky. V dnešní době už si pořizují ary a jiné velké druhy papoušků i začátečníci a daří se jim odchovávat. Kdo chce investovat a má co investovat tak dnes už nemusí začínat od andulek, navíc i domestikace velký druhů pokročila takže náročnost jejich chovu spočívá především jen v nárocích na větší prostory.
Takže mít 5 párů arů z vás nedělá mistra a opatrně tedy s tím do koho se navážíte. Přispěvatel cecetka je už z vyšší ligy chovatelů, tam zatím koukáte zespoda.

15.5.2016 11:55
barp58

XXX.XXX.20.136

kopidlno napsal(a):
Dobrý chov a dobrý chovatel se nedá poznat podle toho jestli chová ary nebo ne a ani dle toho kolik let má ve voliérách nějaké ptáky. V dnešní době už si pořizují ary a jiné velké druhy papoušků i začátečníci a daří se jim odchovávat. Kdo chce investovat a má co investovat tak dnes už nemusí začínat od andulek, navíc i domestikace velký druhů pokročila takže náročnost jejich chovu spočívá především jen v nárocích na větší prostory.
Takže mít 5 párů arů z vás nedělá mistra a opatrně tedy s tím do koho se navážíte. Přispěvatel cecetka je už z vyšší ligy chovatelů, tam zatím koukáte zespoda.

Zase chytrej, že? Možná ano, ale drobotiny. Pán se do mne navezl první a já tady jasně popisuji že nemám s drobotinou zkušenosti a nikdo se tu nevychvaluje, tak se raději starejte o sebe.

15.5.2016 13:08
kokík

XXX.XXX.11.174

kopidlno napsal(a):

Co to tady melete, pán své odpovědi dostal, na nikoho se nepovyšuje a jestli nějaký pán pod označením // cecetka // je dle Vašeho sdělení ve vyšší lize nebo jak jste to pojmenoval, tak mi připadá dost hloupé, aby se učastnil debaty na dané téma. A Vy se nejspíš starejte také o sebe pokud nemáte svů názor O.K.

15.5.2016 13:41
kubanec

XXX.XXX.103.251

kopidlno napsal(a):

Pravě proto že je z vyši ligy tak by moh slušně odpovedet když je to diskuze a ne se hned povyšovat akorat předved vyší ligu hulvatu.

15.5.2016 13:43
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Dnes není ani nízký tlak ani úplněk, tak proč jste pánové na sebe takoví nerudní. Já mám ptáky déle než 40 let a dělám také začátečnické chyby. Kdo neudělá občas chybu tak kecá nebo to nepřizná. Ptáci mají své povahy jako lidé a co se daří několik let nemusí být další rok pravda.

15.5.2016 16:40
barp58

XXX.XXX.20.136

corvuscorax napsal(a):
Dnes není ani nízký tlak ani úplněk, tak proč jste pánové na sebe takoví nerudní. Já mám ptáky déle než 40 let a dělám také začátečnické chyby. Kdo neudělá občas chybu tak kecá nebo to nepřizná. Ptáci mají své povahy jako lidé a co se daří několik let nemusí být další rok pravda.

To máte pravdu. Jen Vás nesere když se sluště zeptáte, když s drobotinou nemáte žádnou zkušenost - a nějaký chytrák z vás hned dělá debila a že to nepatří do diskuze, když se ptáte na detaily. Přesně jak píšete, lidé mají své povahy...

15.5.2016 20:45
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nad prudiče se musíte povznést, je to jejich hobby a vám to bere nervy.

15.5.2016 22:47
barp58

XXX.XXX.20.136

corvuscorax napsal(a):
Nad prudiče se musíte povznést, je to jejich hobby a vám to bere nervy.

Dík, máte pravdu, už mě to přešlo. At'se Vám v chovu daří. PR.

Přidejte reakci

Přidat smajlík