Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2016 15:13
holubul

XXX.XXX.62.16

Dobrý den. Ptala jsem se už ve dvou vláknech a odpovědi se nedočkala, tak to zkusím takto. Jaké pletivo, aby tím neprolezla lasička či potkan, ale zároveň nedokázala prokousat kuna? Je například řešením dát obvodové pletivo 10x10, a vnitřní 20x20 o síle drátu 2? Prosím poraďte :).

milda 33

14.5.2016 19:41
milda 33

XXX.XXX.142.32

No jedině tak venkovní co nejmenší oka co jsou na trhu a vnitřní silné ale jak to bude vypadat tot otazka.

15.5.2016 16:59
holubul

XXX.XXX.62.16

Děkuji za reakci. Zajímalo by mé, jak by taková voliéra vypadala. Nemá někdo foto?

15.5.2016 17:35
lupus4

XXX.XXX.141.245

Nejsnáze jdou ochránit " zavěšené" voliery. Na normální (od země ) se mi osvědčily skleněné tabule cca 80 - 100cm (místo druhého vnějšího pletiva). Od 1m výšky pak pletivo 1 x 1cm jako vnější a černě natřené. Vnitří pletivo si pak můžete dát jaké chcete, (dle chovaných druhů).Jinak dno - betonová vana, tam si pak můžete dát substrát jaký potřebujete (písek, zeminu, štěpky atd...). Další věc je zavírat na noc ptáky do záletů. Uděláte- li to takto, máte pokoj od myší i predátorů.

15.5.2016 22:04
holubul

XXX.XXX.62.16

Se závěsnými voliérami máte určite pravdu, ale těm moc nefandím. Ráda bych se kochala pohledem na papoušky i jak cupitají po dně voliéry :) a jak ty skleněné tabule máte připojeny na to pletivo, nemáte foto tohoto řešení? Z jakého důvodu natíráte pletivo na černou barvu? Místo betonové vany plánuji dát pod celou voliéru poplastované pletivo 1x1 cm a na to zeminu, ráda bych přírodní dno. Zděný zálet bude, jen se mi nechce diktovat papouškům, kde mají nocovat. Chtěla bych jim nechat možnost volby. Někde jsem četla, že potkan se dokáže dostat i přes beton kolik cm betonu máte udělané dno?

16.5.2016 11:16
lupus4

XXX.XXX.224.40

holubul napsal(a):
Se závěsnými voliérami máte určite pravdu, ale těm moc nefandím. Ráda bych se kochala pohledem na papoušky i jak cupitají po dně voliéry :) a jak ty skleněné tabule máte připojeny na to pletivo, nemáte foto tohoto řešení? Z jakého důvodu natíráte pletivo na černou barvu? Místo betonové vany plánuji dát pod celou voliéru poplastované pletivo 1x1 cm a na to zeminu, ráda bych přírodní dno. Zděný zálet bude, jen se mi nechce diktovat papouškům, kde mají nocovat. Chtěla bych jim nechat možnost volby. Někde jsem četla, že potkan se dokáže dostat i přes beton kolik cm betonu máte udělané dno?

Černá nejméně ruší.
Dáte-li bidla do záletu tak, aby tam byla nejvýše z celé voliery, nemusíte ptáky vůbec "zahánět" - vyberou si je dobrovolně a vyhnete se nočnímu vyplašení (kunou, kočkou...) a následným zraněním.
Železobetonem (3 - 5cm vrstva betonu, pletivo, znova beton) tak to žádný potkan za noc nedá a okamžitě si všimnete, kdyby se o to pokoušel.
Uchycení skla záleží na konstrukci voliéry ( dřevo či kov), ale vždy na těsno ke konstrukci a zároveň i snadno vyjímatelné ( mytí ).

16.5.2016 16:22
holubul

XXX.XXX.62.16

lupus4 napsal(a):
Černá nejméně ruší.
Dáte-li bidla do záletu tak, aby tam byla nejvýše z celé voliery, nemusíte ptáky vůbec "zahánět" - vyberou si je dobrovolně a vyhnete se nočnímu vyplašení (kunou, kočkou...) a následným zraněním.
Železobetonem (3 - 5cm vrstva betonu, pletivo, znova beton) tak to žádný potkan za noc nedá a okamžitě si všimnete, kdyby se o to pokoušel.
Uchycení skla záleží na konstrukci voliéry ( dřevo či kov), ale vždy na těsno ke konstrukci a zároveň i snadno vyjímatelné ( mytí ).

Děkuji za užitečné rady. Teď jsem si uvědomila, že lasička dokáže lézt po fasádě. V tom případě by skleněné tabule nebyly pro mě řešením. Voliéra bude totiž ze dvou stran přilepena na zděnou stavbu. Když bude vnější pletivo o velikosti ok 1x1 cm a tím lasička neproleze proč tedy ještě to sklo?

16.5.2016 18:29
lupus4

XXX.XXX.238.144

Sklo se mi osvědčilo, ani lasička neumí po skle, a také, když se cokoli dobývá do voliery, obyčejně to zkouší u země.

Dělejte jak myslíte

17.5.2016 10:53
eva2

XXX.XXX.71.142

Dobrý den.My jsme to řešily dvojitým pletivem.Jeden rám s pletivem na vnitřní straně a druhý rám na vnější.Vznikla mezera 4cm, tak snad to bude dostačující.Evina.

17.5.2016 10:56
eva2

XXX.XXX.71.142

17.5.2016 15:51
holubul

XXX.XXX.62.16

eva2 napsal(a):
Ještě celkový pohled.E.

Mám přesně takovou představu ;) a jak silné pletivo jste použila? Děkuji.

17.5.2016 15:54
holubul

XXX.XXX.62.16

eva2 napsal(a):
Dobrý den.My jsme to řešily dvojitým pletivem.Jeden rám s pletivem na vnitřní straně a druhý rám na vnější.Vznikla mezera 4cm, tak snad to bude dostačující.Evina.

A ty květiňáče před voliérou. Nádhera :).

17.5.2016 16:00
eva2

XXX.XXX.71.142

Pletivo bylo použité 10x10.Nejdříve jednoduché, ale po přečtení několika špatných zkušeností jsme objednali ještě rámy se stejným pletivem a připevnili na celou voliéru.Letos budeme používat poprvé, (tedy pokud bude vůbec ještě teplo) tak budu doufat, že škodná nebude mít šanci.Jimak děkuji za pochvalu. Evina.

10.10.2019 05:05
khk

XXX.XXX.175.41

Dobrý den,
jak prosím vše dopadlo?
Stavím také volieru.
Děkuji za info.

10.10.2019 15:57
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

pletivo je sice dobré, ale když se vám na voliéru dostane kuna nebo kočka tak se mohou ptáci umlátit. Bohužel s tím musíte také počítat. Já mám na voliérách pletivo co se používá při katrování písku, takže se tam kuna neprokouše, ale bohužel lítá po voliéře tak rychle jako cirkusový akrobat a občas se stane, že ráno sbírám mrtvolku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík