milda 33

XXX.XXX.142.32
No jedině tak venkovní co nejmenší oka co jsou na trhu a vnitřní silné ale jak to bude vypadat tot otazka.
Nejsnáze jdou ochránit " zavěšené" voliery. Na normální (od země ) se mi osvědčily skleněné tabule cca 80 - 100cm (místo druhého vnějšího pletiva). Od 1m výšky pak pletivo 1 x 1cm jako vnější a černě natřené. Vnitří pletivo si pak můžete dát jaké chcete, (dle chovaných druhů).Jinak dno - betonová vana, tam si pak můžete dát substrát jaký potřebujete (písek, zeminu, štěpky atd...). Další věc je zavírat na noc ptáky do záletů. Uděláte- li to takto, máte pokoj od myší i predátorů.
Se závěsnými voliérami máte určite pravdu, ale těm moc nefandím. Ráda bych se kochala pohledem na papoušky i jak cupitají po dně voliéry :) a jak ty skleněné tabule máte připojeny na to pletivo, nemáte foto tohoto řešení? Z jakého důvodu natíráte pletivo na černou barvu? Místo betonové vany plánuji dát pod celou voliéru poplastované pletivo 1x1 cm a na to zeminu, ráda bych přírodní dno. Zděný zálet bude, jen se mi nechce diktovat papouškům, kde mají nocovat. Chtěla bych jim nechat možnost volby. Někde jsem četla, že potkan se dokáže dostat i přes beton kolik cm betonu máte udělané dno?
holubul
napsal(a):
Se závěsnými voliérami máte určite pravdu, ale těm moc nefandím. Ráda bych se kochala pohledem na papoušky i jak cupitají po dně voliéry :) a jak ty skleněné tabule máte připojeny na to pletivo, nemáte foto tohoto řešení? Z jakého důvodu natíráte pletivo na černou barvu? Místo betonové vany plánuji dát pod celou voliéru poplastované pletivo 1x1 cm a na to zeminu, ráda bych přírodní dno. Zděný zálet bude, jen se mi nechce diktovat papouškům, kde mají nocovat. Chtěla bych jim nechat možnost volby. Někde jsem četla, že potkan se dokáže dostat i přes beton kolik cm betonu máte udělané dno?
Černá nejméně ruší.
Dáte-li bidla do záletu tak, aby tam byla nejvýše z celé voliery, nemusíte ptáky vůbec "zahánět" - vyberou si je dobrovolně a vyhnete se nočnímu vyplašení (kunou, kočkou...) a následným zraněním.
Železobetonem (3 - 5cm vrstva betonu, pletivo, znova beton) tak to žádný potkan za noc nedá a okamžitě si všimnete, kdyby se o to pokoušel.
Uchycení skla záleží na konstrukci voliéry ( dřevo či kov), ale vždy na těsno ke konstrukci a zároveň i snadno vyjímatelné ( mytí ).
lupus4
napsal(a):
Černá nejméně ruší.
Dáte-li bidla do záletu tak, aby tam byla nejvýše z celé voliery, nemusíte ptáky vůbec "zahánět" - vyberou si je dobrovolně a vyhnete se nočnímu vyplašení (kunou, kočkou...) a následným zraněním.
Železobetonem (3 - 5cm vrstva betonu, pletivo, znova beton) tak to žádný potkan za noc nedá a okamžitě si všimnete, kdyby se o to pokoušel.
Uchycení skla záleží na konstrukci voliéry ( dřevo či kov), ale vždy na těsno ke konstrukci a zároveň i snadno vyjímatelné ( mytí ).
Děkuji za užitečné rady. Teď jsem si uvědomila, že lasička dokáže lézt po fasádě. V tom případě by skleněné tabule nebyly pro mě řešením. Voliéra bude totiž ze dvou stran přilepena na zděnou stavbu. Když bude vnější pletivo o velikosti ok 1x1 cm a tím lasička neproleze proč tedy ještě to sklo?
Dobrý den.My jsme to řešily dvojitým pletivem.Jeden rám s pletivem na vnitřní straně a druhý rám na vnější.Vznikla mezera 4cm, tak snad to bude dostačující.Evina.
Pletivo bylo použité 10x10.Nejdříve jednoduché, ale po přečtení několika špatných zkušeností jsme objednali ještě rámy se stejným pletivem a připevnili na celou voliéru.Letos budeme používat poprvé, (tedy pokud bude vůbec ještě teplo) tak budu doufat, že škodná nebude mít šanci.Jimak děkuji za pochvalu. Evina.
pletivo je sice dobré, ale když se vám na voliéru dostane kuna nebo kočka tak se mohou ptáci umlátit. Bohužel s tím musíte také počítat. Já mám na voliérách pletivo co se používá při katrování písku, takže se tam kuna neprokouše, ale bohužel lítá po voliéře tak rychle jako cirkusový akrobat a občas se stane, že ráno sbírám mrtvolku.