Schwarzova
XXX.XXX.1.130
Dobrý den, prosím o radu rozhoduji se mezi papouškem žlutotemenným, nebo senegalským.Papoušek bude domácí mazlík, co jsem si vyčetla jsou oba příbuzní, avšak senegalec má horší pubertu.Prosím o radu, někoho kdo již žlutotemmenného má doma o zkušenosti.Budu ráda za rady i názory.
Děkuji ŠÁRKA.
Schwarzova
XXX.XXX.1.130
Děkuji za odpověd, mám možnost výběru z obou druhů.Chovatel právě dokrmuje a mám se rozhodnout, tak váhám.
Máme ručně dokrmenou téměř již dvouroční samičku majeráka, nyní asi rok je již spárována se samcem - odchov pod rodiči, tedy plašším, ale stále je krotká a milá, prozatím nikoho neštípla. Měl jsem i ručně dokrmené senegalce, ale majeráky hodnotím jako mírnější v povaze.
Schwarzova
XXX.XXX.1.130
Děkuji za názor
Schwarzova
XXX.XXX.1.130
Děkuji za názor
Meyer
XXX.XXX.72.54
Já žlutotemenného mám a je to úplnej mazel. Mám ho pár týdnů od jedné paní která už se o něj nemohla starat. Teď mu jsou čtyři roky a má po pubertě. Občas se snaží do něčeho klovat a potřebuje nějaké věci na hraní a na zkoumání. Teď právě s Fildou zkoumáme dřevěné kolíčky. Doufám, že pomohlo.
Dle meho.nazoru se rozhodnete podle toho, ktery druh se Vam vice libi...tyto dva druhy jsou velmi podobne svou velikosti a chovanim a pribuzne svym puvodem stejneho kontinentu a patri pod stejny poddruh...senegalci maji vetsi popularitu a zastani u chovatelu mazliku, mayeraci maji mensi zastoupeni...pro me je papousek zlutotemenny mene okoukany mazlik☺.