Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2016 08:52
rybar

XXX.XXX.1.126

Pár barnardů jižních mi letos vyvedl své první 4 mladé. Problém je, že je samice všechny škube a to i po vylétnutí z budky. Kromě letek a ocasu jsou všechny holé a na odstavaní je ještě moc brzo. Nevíte kde může být problém, co mám podávat za vitamíny apod. Díky za rady Honza.

19.5.2016 09:09
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak jestli je škube jen samice tak ji odchyt a nech je jen se samcem a když to nepomuže tak je holt budes muset dokrmovat a nebo si udelat klec kam daš mlady a staři je budou přes pletivo krmit takže velky oka pletiva vitaminy to nevyřeší.

19.5.2016 09:42
rybar

XXX.XXX.1.126

Díky. Vyzkouším.

19.5.2016 10:34
bartrand

XXX.XXX.62.36

Je dulezity po sezone dat samici DO VYKUPU a poridit novou.

19.5.2016 22:42
alex66

XXX.XXX.204.8

U mě loni u alexandrů rudohlavých pomohlo zavěšení kůže ze špeku.

20.5.2016 09:26
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.39

alex66 napsal(a):
U mě loni u alexandrů rudohlavých pomohlo zavěšení kůže ze špeku.

Dobrý den.
To je starý dobrý osvědčený recept starších chovatelů a funguje.

lumpicek

20.5.2016 11:24
lumpicek

XXX.XXX.198.131

rybar napsal(a):
Pár barnardů jižních mi letos vyvedl své první 4 mladé. Problém je, že je samice všechny škube a to i po vylétnutí z budky. Kromě letek a ocasu jsou všechny holé a na odstavaní je ještě moc brzo. Nevíte kde může být problém, co mám podávat za vitamíny apod. Díky za rady Honza.

Dobrý den, popište blíže, škubala již v budce?Jaké mají sousedy ve voliéře, hloubku a velikost budky, čím krmíte, co se děje během dne poblíž voliér?Příčinou může být cokoli, nedostatek něčeho ve stravě, hormony, nervozita samice, později se toto konání stává zlozvykem.
Někdy stačí malá úprava a je klid, ale většinou je to prohraný boj.Tento jev není nijak přenosný na mláďata, měl jsem párkráte podobný problém a nechal si odchovy po oškubání do svého chovu a nikdy to nedělali svým mladým, ani další jejich generace, jedná se o individuální problém.
Může se to však naučit další pták, který jednoho vidí toto činit, ochutná a je průšvih na světě.Nejvíce jim chutnají pera nasycená krví, starý problém jak lidstvo samo hlavně u slepic v malých prostorách, nedostatku slunce a špatné výživě, podávaly se masokostní a rybí moučky a pomáhalo to.
Toto by šlo řešit i do míchanice u papoušků, dále jak uvedli další přede mnou, špek, doporučuji i něco dalšího, moučné červy, nebo další stravu živočišného původu.

milda 33

20.5.2016 13:49
milda 33

XXX.XXX.142.32

Zkuste ten špek a pak nám napište jak to dopadlo plno chovatelu dokrmuje protože je rodiče začnou škubat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík