Koupě papouška, ochočení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Prosím poraďte

19.5.2016 21:12
Prosím poraďte

XXX.XXX.190.77

Dobrý večer,
rozhodl jsem se pro koupi Amazoňana Oranžovokřídlého (Venezuelského), ale zajímala by mě ještě jedna věc dost důležitá před koupí. Všude čtu že je vhodné pořídit papouška ručně dokrmeného, protože se dá lépe ochočit. Po zhlédnutí pár inzerátů jsem však zjistil, že jsou snad všechny ještě aktuální inzeráty na koupi papouška odchovaného pod rodiči. Moje otázka tedy zní: Lze plně ochočit i papouška odchovaného pod rodiči? Jsou nějaké rozdíly mezi papouškem odchovaném pod rodiči a ručně dokrmeném co si "míry ochočení" týče? Pokud ano, jak moc velké? A pokud byste mi nedoporučili papouška odchovaného pod rodiči, kde se dá sehnat ručně dokrmený a jak moc se liší cena? Asi bych měl pro jistotu ještě uvést, že chci papouška jako mazlíčka.

20.5.2016 13:43
Charlie5

XXX.XXX.225.227

Pokud chcete papouška jako mazlíčka, tak zcela určitě ručně dokrmeného, zde není, co řešit. Samozřejmě lze ochočit i papouška odchovaného pod rodiči, ale to se nemusí vždy zdařit. Ručně dokrmený pták je krotký a člověka se nebojí, nejlépe zajet k chovateli, nezávazně posedět, papouška si prohlédnout. Pták si Vám sám vleze na ruku a sám si Vás, vybere, pokud se krčí někde v koutě a nechce se nechat pohladit, je něco špatně. Jinak většina amazoňanů právě sedí na vejcích, nejlepší nabídka bude koncem července, v srpnu a září, teď celkem nic. Takže počkat, nachystat klec, nastudovat literaturu, sledovat inzeráty. Jinak cena ručně dokrmeného am. oranžovokřídlého je +- 6.000, loňský pták odchovaný rodiči s DNA za 4.000Kč. Chovám amazoňany, doporučil bych Vám spíše samičku, nejsou v dospělosti poté tolik agresivní jako samci...

Prosím poraďte

20.5.2016 18:32
Prosím poraďte

XXX.XXX.190.77

Charlie5 napsal(a):
Pokud chcete papouška jako mazlíčka, tak zcela určitě ručně dokrmeného, zde není, co řešit. Samozřejmě lze ochočit i papouška odchovaného pod rodiči, ale to se nemusí vždy zdařit. Ručně dokrmený pták je krotký a člověka se nebojí, nejlépe zajet k chovateli, nezávazně posedět, papouška si prohlédnout. Pták si Vám sám vleze na ruku a sám si Vás, vybere, pokud se krčí někde v koutě a nechce se nechat pohladit, je něco špatně. Jinak většina amazoňanů právě sedí na vejcích, nejlepší nabídka bude koncem července, v srpnu a září, teď celkem nic. Takže počkat, nachystat klec, nastudovat literaturu, sledovat inzeráty. Jinak cena ručně dokrmeného am. oranžovokřídlého je +- 6.000, loňský pták odchovaný rodiči s DNA za 4.000Kč. Chovám amazoňany, doporučil bych Vám spíše samičku, nejsou v dospělosti poté tolik agresivní jako samci...

Děkuji za rychlou odpověď.6000 mi přijde zcela adekvátní a i doba nabídky by vyhovovala. Jestliže chováte amazoňany, budete mít letos mladé (ručně dokrmené)? Neznám téměř žádného chovatele amazoňana oranžovokřídlého, takže se budu snažit sehnat nějaké kontakty pro úspěšnou koupi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík