Neofémy tyrk. nekŕmi mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2016 07:12
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Dobrý deň, chcem sa poradiť so skúsenejšími ohľadom chovu neofém. Mám svoj prvý, dnes dvojročný párik, minulý rok prvý raz hniezdili, a odhliadnuc od toho, že zo 4 vajíčok boli 2 "čisté", bolo všetko v poriadku, vychovali 2 mláďatá. Sú vo veľkej klietke sami, tak ich nič neruší. Tento rok zahniezdili, a z 5 vajíčok sa vyliahlo len 1 mláďa. No a o to ide, po asi 4 dňoch uhynulo. Kontrolou som zistil, že malo úplne prázdny hrvoľ. Už pred týmto zistením som si všimol, že samec, ešte kým sedela samica na vajíčkach začal viac, ako bolo zvykom chodiť do búdky, kde ležal spolu so samicou, akoby jej pomáhal zahrievať znášku. No a v tom je ten problém, veľmi málo vychádzal von z búdky dopĺňať do hrvoľa potravu pre samicu, ale teda hlavne pre to mláďa. Mám obavu, aby si na toto nezvykol, a nerobil to potom stále. Po odobratí ostatných neplodných vajec už búdku opustili, ale je vidieť, že sa chystajú znova zahniezdiť. Myslíte, že sa to môže zopakovať, a táto jeho "lenivosť" mu zostane, alebo mám šancu, že sa to upraví? Má niekto takúto skúsenosť? Nerád by som toho samca musel vymeniť, dúfam, že to nebude potrebné.
Ďakujem vopred za vaše názory.

25.5.2016 18:44
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Nemáte nikto skúsenosť s takým niečím ?

leadbeateri

25.5.2016 22:07
leadbeateri

XXX.XXX.0.84

Dobrý večer. Znova platí iba jediné - byť trpezlivý. Nie každé hniezdenie je úspešné. Niekedy stačí veľmi málo a odchov sa nepodarí. Doprajte im ďalšiu možnosť zahniezdiť a uvidíte. Fakt, že už raz odchovali mladé až na bidlo je dobré znamenie. Na ďalší úspech treba počkať a tešiť sa z toho, že rodičovský pár je zdravý.

26.5.2016 17:52
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Ďakujem, nič lepšie som nemohol čakať. Tak som aj dúfal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík