Voliera - odchyt ptáků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2016 09:24
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.3.9

Jak by jste řešili odchyt ptáků ať už mladých nebo dospělců ve voliéře 10x7m o výšce cca 2-2,5m, napadlo mě umístit do voliery malou klícku, která by tam byla na stálo a sloužila by jakoby krmitko, případě odchytu by se například pomocí provázku zavřeli dvířka. Popřípadě máte jiné řešení jak provádět odchyt? Jednalo by se o australské druhy papoušků kde největší z nich byl p.kouřový. Díky za případné rady. L.

25.5.2016 09:48
kubanec

XXX.XXX.103.251

Na bažanty a koroptve se dřiv použival podražec nad krmenim ram se sití zapřený klackem s provázkem tak lovu zdar

25.5.2016 10:46
stepka

XXX.XXX.225.10

Luboš Jedlinský napsal(a):
Jak by jste řešili odchyt ptáků ať už mladých nebo dospělců ve voliéře 10x7m o výšce cca 2-2,5m, napadlo mě umístit do voliery malou klícku, která by tam byla na stálo a sloužila by jakoby krmitko, případě odchytu by se například pomocí provázku zavřeli dvířka. Popřípadě máte jiné řešení jak provádět odchyt? Jednalo by se o australské druhy papoušků kde největší z nich byl p.kouřový. Díky za případné rady. L.

napadlo mě umístit do voliery malou klícku, která by tam byla na stálo a sloužila by jakoby krmitko, případě odchytu by se například pomocí provázku zavřeli dvířka

Přesně takhle to dělám s drobotí - stačí půl dne nechat vyhladovět a pak je to otázka pár minut.

25.5.2016 11:27
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Jestli to nemáte daleko do Brna tak si můžete přijet pro "malý zlepšovák". rozdělám voliéru síťovinou a pak je chytám bez problémů do síťky.

25.5.2016 11:56
stepka

XXX.XXX.225.10

corvuscorax napsal(a):
Jestli to nemáte daleko do Brna tak si můžete přijet pro "malý zlepšovák". rozdělám voliéru síťovinou a pak je chytám bez problémů do síťky.

To určitě jde, ale při výše uvedeném způsobu (do klícky) NIC nehoním, NIC neplaším

25.5.2016 14:40
kubrt11

XXX.XXX.53.50

stepka napsal(a):
To určitě jde, ale při výše uvedeném způsobu (do klícky) NIC nehoním, NIC neplaším

...teď jde o to, za jak dlouho, a jestli ten správný jedinec zrovna do té"klícky" vletí!?!?

25.5.2016 15:13
andulka9

XXX.XXX.19.49

Přijdete v noci se sitkou a nachytate to v noci.

25.5.2016 17:40
emill

XXX.XXX.65.27

Luboš Jedlinský napsal(a):

Ahoj Luboši.
To bude super voliera, az bude hotová tak se pochlub. Ale k věci. Možná by stálo za to udělat tu klec na krmení. Možná i menší zálet, kde by bylo krmení a v případě špatného počasí by se ptáci měli možnost i ukrýt.
Můžu se zeptat z jakého materiálu tu voliéru plánuješ? Ahoj Emil.

25.5.2016 17:43
emill

XXX.XXX.65.27

andulka9 napsal(a):
Přijdete v noci se sitkou a nachytate to v noci.

No nevím, ale kvůli jednomu chycenému papouškovi riskovat, že vyplaším další ptáky a ty se pomlátí mi nepřijde, jako rozumné.

25.5.2016 18:28
laik560

XXX.XXX.72.180

Ptáky mám sice většinou krotké, ale leda do chvíle, než uvidí přenosku. Na drobotinu používám klec na kanáry bez dna - jako podražec. Stačí pod ním pár dní krmit, a pak se stává ten odchyt celkem relativně rychlou záležitostí. Papouchy chytám zásadně do síťky v noci - a pouze až na podzim, když už nemám v okolních voliérách ostatní plašany. A když náhodou jsem potřeboval někdy mladé papouchy chytat dříve, tak jsem je nenechal ani vyletět, ale před tím jsem je umístil vždy už z budky přímo do klece, kde je staří dokrmili, abych je pak nemusel honit po voliéře. Taky se mi kdysi podařilo pár ptáků uštvat, takže nějak tak to doporučuji i vám, ať nevymýšlíte vymyšlené.

25.5.2016 21:59
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

stepka napsal(a):
napadlo mě umístit do voliery malou klícku, která by tam byla na stálo a sloužila by jakoby krmitko, případě odchytu by se například pomocí provázku zavřeli dvířka

Přesně takhle to dělám s drobotí - stačí půl dne nechat vyhladovět a pak je to otázka pár minut.

Naprosto souhlasím. V desetimetrové voliéře a pokud je s tzv. drobotinou a zarostlá vegetací, tak různé rady s přepažením sítí nebo chytáním v noci - to je úplná utopie, to dělám v bednových klecích v bytě, kde se hned rozsvítí. Chytací krmítko celoročně umístěné. Není to moc estetické, ale dá se to různě zakamuflovat.

25.5.2016 22:21
andulka9

XXX.XXX.19.49

emill napsal(a):
No nevím, ale kvůli jednomu chycenému papouškovi riskovat, že vyplaším další ptáky a ty se pomlátí mi nepřijde, jako rozumné.

Ale ta klicka je fakt nejlepší.

26.5.2016 12:22
helena.

XXX.XXX.66.189

Také používám klícku ptáci se nestresují a i pro mě je to lepší něž abych je musela nahánět po celé voliéře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík