Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sesil

25.5.2016 10:17
Sesil

XXX.XXX.212.186

Zdravím, prosím o radu, mám několik párů kanárů, chovám po párech v bednových klecích, u jednoho páru se mi začala ztrácet neuvěřitelně rychle voda z napaječky, původně jsem myslel že protéká, ale není tomu tak, kanáří ji tak rychle vypijí, v kleci je i po vyčištění hned mokro a kanáři mají průjem, mají velkou potřebu pít, jedná se jen o jeden pár v chovu, nedávám dužnaté krmení, jsou jen na suchém zobu, ale i tak průjem přetrvává, díky za radu, jak jim pomoci, o co se může jednat a čím léčit? Ptáci normálně žerou, jsou aktivní, možná že si jen častěji otírají zobáky o bidla, ale nezvím, zda je to úplně stopro symptom nějaké nemoci.
Díky všem za reakce.

Sesil

29.5.2016 22:56
Sesil

XXX.XXX.212.186

Nikdo neporadí?

30.5.2016 06:34
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Sesil napsal(a):
Nikdo neporadí?

Chyba je, ak vták potrebuje viac tekutiny, avšak tá je odopretá v podobe zeleného šťavnatého...

Aká je hmotnosť vtáka normálna, alebo ľahká mušia?

Aký je trus, zapácha...?

30.5.2016 09:42
jaros

XXX.XXX.148.231

Zdravím Vás,
já bych udělal tohle:
Vydezinfikoval klec včetně bidel. Směs bych upravil tak, že by převládala lesknice s trochou ovsa a z olejnatých semen trochu lnu. Celodenní přístup k vodě bych po určitou dobu zrušil. U kanárů jsem to zatím nedělal, ale u guld je napájení 2 x denně po 10 minutách celkem normální. Den dva ptácí stojí u místa kde byla napáječka, ale pak se to srovná a věřte je to ptactvu prospěšné. Pokud by se po pár dnech neupravil trus do normálu, pokračoval bych ve vodní dietě a do vody bych dal smectu. To je takový kaolinový prášek určení pro lidi k zastavení průjmu. Ptáci dovedou lehčí střevní potíže překonat sami. Pokud bych ale zjistil, že jsou vyhublí na prsní kosti, asi bych hned řešil s veterinářem, to čajíčky pak málokdy pomůžou.
VJ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík