Nogli

XXX.XXX.234.202
Dobri deň premyslam o kupe papagajov žltoramennych ale na internete o nich skoro nič nepišu veddeli by ste mi prosim dat zopar rád ohladne ich chovu.
Napište mi prodávám pár 2014 - harmonizující oplozená snůška.
Jen pro zajímavost momentálně mam dva páry celkem 5 plných snůšek ale jen jedno mladé. Příčina je malá vlhkost v budce. Jinak je to nenáročný a krásný pták. Dál můžu vyvrátit tvrzení o podzimních a jarních hnízdech a rozdílnosti v toku. Z mé zkušenosti to určitě neplatí. Pár co momentálně má mladé (je červen) měl první snůšku (plnou) v listopadu další v lednu a třetí má teď. Ptáci jsou to nádherní nejsou vůbec plaší a jednotlivé páry se krásně drží pohromadě.
Omlouvám se za chyby v textu ale píši na tabletu. JP.
Nogli

XXX.XXX.234.58
Môžu sa chovat aj celoročne vonku alebo potrebuju cez zimu zateplenu miestnosť?
Přes zimu musí být v teple já je mám v teplotě cca 16-20 stupňů ve sklepě kde svítíme a prodlužuji den. Chováme je ve voliéře 180x100x100 cm (dxvxš) neplaší se jsou klidní oproti zpěvavým což jsou úplný opak v povaze. Jak se oteplí tak je dávám ven.
Jednotlivé páry mám složený přirozeným výběrem což je asi nejdůležitější pro úspěšný chov.
JP.
Veľmi krásny druh papagájov. Zopár info o nich nájdete tu na iF v sekci články. Aj s kontaktom na chovateľov.