Chování ary ararauny po pubertě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dani.nov

3.6.2016 11:32
dani.nov

XXX.XXX.84.33

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli někdo má doma Aru Araraunu na mazlíka starší třeba 10ti let... Uvažujeme o koupi, ale bylo nám řečeno, že po pubertě se může hodně změnit povaha a už přestává být mazlem. Zkušenosti máme se Žakem (bohužel mi umřel v 15ti letech po epileptickém záchvatu). Ten byl ovšem fixovaný na mě a na ostatní útočil (občas i na mě), proto jsem si ho znovu nechtěla pořídit kvůli dětem. Zajímá mě zkušenost od chovatele starší Ary, zda se to s ní dá "vydržet" nebo pak putuje třeba natrvalo do venkovní voliéry nebo do chovu... A kdo má staršího Žaka, zřejmě samičku mazlíka, jestli není útočná na ostatní a i děti ji můžou někdy pohladit...

Moc děkuji za každý názor.

3.6.2016 11:59
kubanec

XXX.XXX.103.251

Zkuste radši něco najit na fcb tam jsou spolky pet mazliku a volnoletci tady to s radami tohoto rázu nebývá moc slavný.

dani.nov

3.6.2016 12:24
dani.nov

XXX.XXX.84.33

Děkuji, to mě nenapadlo smajlík

3.6.2016 22:33
aymy

XXX.XXX.32.162

Velcí arove jsou ten nejchytřejší a nejnáročnější druh. Spolky volnoletců na fc vám taky příliš nepomohou. Volnoletectvi je u nás v modě cca od roku 2011. Zatím všichni zápasí s tím, čeho se po právu obáváte. A to se jim věnuje většina na maximum. Člověk, který uvažuje o velkých arech by měl uvažovat o podminkach, které může takovému dlohověkému druhu poskytnout pro jeho max. spokojenost. Mnozí z nich si je taky spíše pořizují místo dětí, protože krotcí papoušci jsou vlastně takové věčné tříleté děti. A s max. nasazením se tito lidé věnují jejich důsledné výchově a výcviku od mladého věku. Pokud jste už zažila problém se žakem, patrně budete mít dříve či později ten samý s velkým arou. Ano občas se najdou i takoví dominantnejší jedinci a je to prostě smůla. Avšak v součtu se špatnou výchovou to může dopadnout tak, jak píšete. Ale bohužel z toho "občas" se stává spíše "často". Nevysvětlujte si to zle, ale považujte to spíše za přátelskou upřímnost od někoho, kdo se nezabývá kšeftovaním s dokrmovanými mláďaty.

4.6.2016 07:33
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Dobrý den, chováme jen velké ary, kteří původně měli být chovaní samostatně jako "mazlíci". Naši ptáci měli to štěstí, že jejich původní majitelé to vzdali včas a dostali se k nám kolem jednoho až dvou let stáří. Dnes žijí spokojeně v párech ve velkých volierách. Hlavní důvody proč Vám píšu jsou dva: 1) velký ara dlouho dospívá, vytvoří se mezi ním a rodinou nějaký vztah- v dospělosti si však ara vytvoří vlastní hierarchii ve svém hejnu(rodině) a záleží jenom na štěstí jak moc bude ara dominantní a je přitom celkem jedno jestli máte samce nebo samici.2) nechováte domestikované zvíře, ale ochočené divoké zvíře - rozdíl je hlavně v tom, že ochočený ara se člověka nebojí a "zaútočí" kdykoliv ho to napadne( a nemusí to být agresivita ale jakási forma zábavy z jeho strany). Pro nás je chov arů splněním dětského snu a podřídili jsme tomu celý chod domácnosti, ale pozorovat po ránu zelenokřídlého aru jak ve výletu roztáhne na slunci křídla a řekne "parrááda" je nádhernou odměnou.

4.6.2016 10:10
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Zkuste si najít pořad o velkých papoušcích co dávali na Prima ZOOM a pak se rozhodněte. Bohužel neumím to otevřít.

4.6.2016 10:44
atobajus

XXX.XXX.195.189

corvuscorax napsal(a):
Zkuste si najít pořad o velkých papoušcích co dávali na Prima ZOOM a pak se rozhodněte. Bohužel neumím to otevřít.

Https://www.youtube.com/watch?v=7AseoZf3jEY.

4.6.2016 11:43
eli22

XXX.XXX.181.33

Karlosara napsal(a):
Dobrý den, chováme jen velké ary, kteří původně měli být chovaní samostatně jako "mazlíci". Naši ptáci měli to štěstí, že jejich původní majitelé to vzdali včas a dostali se k nám kolem jednoho až dvou let stáří. Dnes žijí spokojeně v párech ve velkých volierách. Hlavní důvody proč Vám píšu jsou dva: 1) velký ara dlouho dospívá, vytvoří se mezi ním a rodinou nějaký vztah- v dospělosti si však ara vytvoří vlastní hierarchii ve svém hejnu(rodině) a záleží jenom na štěstí jak moc bude ara dominantní a je přitom celkem jedno jestli máte samce nebo samici.2) nechováte domestikované zvíře, ale ochočené divoké zvíře - rozdíl je hlavně v tom, že ochočený ara se člověka nebojí a "zaútočí" kdykoliv ho to napadne( a nemusí to být agresivita ale jakási forma zábavy z jeho strany). Pro nás je chov arů splněním dětského snu a podřídili jsme tomu celý chod domácnosti, ale pozorovat po ránu zelenokřídlého aru jak ve výletu roztáhne na slunci křídla a řekne "parrááda" je nádhernou odměnou.

Super příspěvek! Velká pravda.

leari

5.6.2016 21:39
leari

XXX.XXX.0.84

Aymy aj Karlosara rozumejú papagájom.

5.6.2016 23:21
kubanec

XXX.XXX.103.251

Aymy a karlosara maji realny pohled na věc což se tu o plno chovatelich neda řic stači si přečist přispěvky na temata ochočená ara ararauna plno lidi prodá aru borcovi co měl předtim v kleci kanára.

EvisZ

8.6.2016 17:28
EvisZ

XXX.XXX.89.28

Vím, kdo by Vám mohl pomoci. Napiště mě na Vás kontakt můj E-mail jessie.info@seznam.cz.

8.6.2016 22:20
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Karlosara napsal(a):

Dávám hlas za Vaši odpověď. Mrzí mě, že jste o sobě v profilu nenapsal ani větu. Vaše odpovědi a reakce čtenářů svědčí, že o tom něco víte, škoda, že zůstáváte úplný anonym.

Přidejte reakci

Přidat smajlík