Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2016 12:57
malochovatel

XXX.XXX.251.248

Dobrý den chci se zeptat zda můžu mýt pár korel samec belohlavi a samice perla nebude to házet nějaké matlaky ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2016 13:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

malochovatel napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat zda můžu mýt pár korel samec belohlavi a samice perla nebude to házet nějaké matlaky ?

Bude to hádzať presne také isté matláky ako ste aj vy.

6.6.2016 14:08
malochovatel

XXX.XXX.251.248

Pobavil jste mě ale můj problém to nevyřešilo

8.6.2016 10:01
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

malochovatel napsal(a):

Dobrý den, nepíšete jaký bělohlavý samec (zda šedý nebo skořicový) a jaká perlová samička (zda šedá nebo skořicová), je to podstatné, protože každá jiná než přírodní šedá mutace může ovlivnit barevnost mláďat. Jinak pokud vycházíme z toho, že samec je šedý bělohlavý a samička je jen šedá perlovka a neštěpí na bělohlavé (nebo sama není bělohlavá) tak mláďata budou jen obyčejně šedě zbarvená, přičemž samečci budou štěpitelní na perlové. Pokud samec štěpí ještě na další barvy (například na perly a nebo třeba i lutino) najdete v hnízdě i perlová mláďata (dcery i syny) a lutino dcery. Ale to je jen hypotéza. Je třeba vědět, na co všechno samec a samce štěpí. Pokud byly v rodinách samce i samice strakáči, je možné že vypadne i nějaká straka. Jinak je čistě na Vás jaký pár si sestavíte. Jediné, u čeho bych byla opatrná je kombinace dvou albino korel a pak párování příbuzných, jinak je to jedno. Dnešní ptáci jsou už tak prokřížení, že sehnat 100% mutaci co neštěpí na nic, je takřka nemožné. A ostatně štěpitelný jedinec není na škodu. Sama jsem si ze štěpáků odchovala albino korely, jen je třeba znát více genetiku a mít trpělivost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík