Dobrý den, zrovna řeším, že musím pár korel vyřadit z chovu, škubou mladé a to dost razantním způsobem, jinak skvělá plodnost, dobře sedí, dobře krmí... Tak mě tak napadlo, jakým způsobem, pokud si je teda nechcete nechávat s tím, že jim zamezíte odchovávat, je dáváte pryč. Určitě nejsem jediný kdo má obavy kupovat starší chovné páry... Navíc by bylo proti mému přesvědčení něco podobného někomu udělat. Dát je do výkupu mi přijde taky děs a když je dám zadarmo, tak to neřeší problém ten, že třeba někdo odchovává dál, prodá zarostlá mláďata, kteří to zpravidla dělají potom zase svým potomkům... Budu rád, za Vaše názory či sdělení co děláte vy v takovém případě. Díky.
lusy

XXX.XXX.210.194
pisectipapoušci
napsal(a):
Dobrý den, zrovna řeším, že musím pár korel vyřadit z chovu, škubou mladé a to dost razantním způsobem, jinak skvělá plodnost, dobře sedí, dobře krmí... Tak mě tak napadlo, jakým způsobem, pokud si je teda nechcete nechávat s tím, že jim zamezíte odchovávat, je dáváte pryč. Určitě nejsem jediný kdo má obavy kupovat starší chovné páry... Navíc by bylo proti mému přesvědčení něco podobného někomu udělat. Dát je do výkupu mi přijde taky děs a když je dám zadarmo, tak to neřeší problém ten, že třeba někdo odchovává dál, prodá zarostlá mláďata, kteří to zpravidla dělají potom zase svým potomkům... Budu rád, za Vaše názory či sdělení co děláte vy v takovém případě. Díky.
A skusil ste im vtom nejak zamezit napriklad aby to vtakov odradilo slbat mladata, existuje sprej ktorym sa pri sklbani mladata postriekaju a rodicov to odraduje osklbavat mladata nakolko sprej ma pre nich neprijemnu chut.
pisectipapoušci
napsal(a):
Skubou je v budce a nebo venku ?
aquacorpus
napsal(a):
To je dobry napad, jak je oslovujete?
Oni oslovují mě. Dám inzerát že daruji a nabídky se jen sypou. Pak to chce jen dobře vybírat, vyfiltrovat ty různé vychcánky a je to. Spousta těchto zájmových sdružení má i stránky, a tak není problém si zjistit do čeho ptáci jdou.
Co mladé odebírat na dokrmení? Pokud máte místo a nechcete takové "prokletí" poslad dál tak je to taky jedna možnost. Nebo ptáčata prodat na dokrmení. Předpokládám že když ještě nejsou opeřená tak nemají rodiče co škubat.
Takové řešení má i spoustu nevýhod to uznávám. :)
Preji at se vám to podaří co nejlépe vyřešit LP.
Já to řešila tak, že jsem takový problematický pár dala za symbolickou cenu jako společníky do voliéry s tím že jsem upozornila, že nejsou vhodní do chovu. Občas se někdo najde, kdo odchovávat mladé nechce, ale papoušci ve voliéře se mu líbí. Ikdyž setkala jsem se i s tím, že si kdysi jeden pár vzal zájemce s tím, že to i tak s nima zkusí. Takže dají se udat, jen to bývá opravdu za nižší a nebo opravdu symbolickou částku (je dobré si ale také prověřit, zda je zájemce seriózní, aby to nebyl překupník - ikdyž 100% se tomu nedá zabránit nikdy) a nebo darovat s tím že by na to měl být nový majitel upozorněn. Jinak chovat na takovém páru dál není úplně ideální protože se ty poruchy chování přenášejí dál generačně :( vím to z vlastních zkušeností, měla jsem problematickou celou jednu linii.