Dobrý den
moje korely mají právě v budce druhou snůšku(první bez problémů) ale ted mám vylíhnuté dvě mladé a 4 nevylíhnutá vejce včera se mělo líhnout další mladé ale nic se nestalo tak nevím jestli mám ještě počkat(sice jsem je neprosvítila ale vypadají plná)
další věc co mě zajímá je kroužkování nikdy před tím jsem to nedělala(mladé jsem prodala bez kroužků) letos bych to ráda zkusila u korel, a křepelek čínských jenže mám docela obavy abych jim neublížila nemáte nějaké rady jak riziko že mladým nechtěně ublížím minimalizovat?
A poslední věc mám pár zebřiček sameček už je v toku materiálu na hnízdo mají až až a krmím dost pestře míchanice, ovoce, zelenina, moučný červy, salát, pampelišky ptačinec a ty malý neřádi začnou stavět a potom to zase rozeberou nevíte čím to může být?(jsou v kleci 1m výška,70cm šířka, a asi 50 hloubka)předem děkuji za odpovědi.
Některý sameček zebřičky je jen stavitel a nechce se mu střídat v sezení na vejcích se samičkou. Zkuste jim dát bílé peří, možná stavbu hnízda dokončí a zasednou, pokud ne dejte ho pryč a sežeňte si jiného. Před dávnými lety jsem měl také stavitele, postavil asi 9 hnízd a všude měli jedno vajíčko, ale neseděl a nic z toho nikdy nebylo.