Kikiena

XXX.XXX.100.109
Dobrý den,
přibližně měsíc mám doma mládě korely. Po 2 týdnech se jí u zobáku začal tvořit tento útvar (odhaduji že strup). Je to vystouplé a asi 3 mm velké. Prvně jsem si myslela, že jde o zbytky krmení, tak jsem to odloupla. Za pár dní se to ovšem objevilo znovu. Už je to týden a žádná změna. Jinak kůže kolem zobáku není nijak podrážděná a ani zranění jsem si nevšimla.
Nevíte někdo, o co by se mohlo jednat, případně jak úspěšně vyléčit/odstranit?
Velice děkuji za všechny reakce!
Kikiena
napsal(a):
Dobrý den,
přibližně měsíc mám doma mládě korely. Po 2 týdnech se jí u zobáku začal tvořit tento útvar (odhaduji že strup). Je to vystouplé a asi 3 mm velké. Prvně jsem si myslela, že jde o zbytky krmení, tak jsem to odloupla. Za pár dní se to ovšem objevilo znovu. Už je to týden a žádná změna. Jinak kůže kolem zobáku není nijak podrážděná a ani zranění jsem si nevšimla.
Nevíte někdo, o co by se mohlo jednat, případně jak úspěšně vyléčit/odstranit?
Velice děkuji za všechny reakce!
Zdravím, řešil jsem asi před 3 týdny stejný problém u papouška královského. Paní veterinářka mi řekla že je to pravděpodobně způsobeno oslabenou imunitou a nějakým, co jsem pochopil, virem. Dostal jsem nějaké léčivo a prášky na posílení imunity. Zdá se mi že je to lepší, ale papoucha jsem ještě nechytal, měl jsem poraněnou ruku, tak uvidím asi příští týden.