Dobrý den chtěl bych si postavit na zahradě nějakou voliéru tak 4x6 metrů představoval bych si 2 strany z opuky a 2 jen pletivo co můžu dat do takové voliéry spolu nějak po párech aby to odchovávalo? Líbí se mi kralováci a co by k nim šlo? Taky něco co nepotřebuje vytápění v záletu. A jaké pletivo proti kunám apod.? Díky moc.
Ke královákům bych nic nedával, snesou tak akorát na zemi křepelky. Zkoušel jsem k nim dát neofémy modrohlavé, všechno bylo v pohodě, ale jak vyletěly mladé tak je zabil. Jednou se nějakým způsobem z vedlejší voliéry dostal sameček amadiny diamantové a zbyla po něm jen hromádka krvavého peří. Když nejsou v toku tak je to všechno dobré, ale jak jde sameček do toku tak je to horší.Na druhé straně jsou podělaní, když na ně útočí rozelák pestrý nebo červenokřídlý.
To by stačilo bohatě, já je mám ve voliéře 5x1x2m a jsou docela spokojeni a každým rokem odchovávají mladé. Ono se to zdá velké co máte doma, ale ptáci si v přírodě zaberou větší teritorium a ve voliéře není úniku. Klidně bych udělal z toho tři voliéry a můžete si pořídit nějaké tři páry papouchů.