Dobrý den. Ve společném voliéry kde bez problémů odchovavam andulky a korele se měl vyskytl mladý pár andulek který od choval 6 kusů mladých. Mladého jsou před výletnutim. Ale mají problémy s opeřenim. Ti co byli opeření si zacaly trhat ocasní pera a letky. A ti zbývající se ani nedopeřují. V budce bylo hodně trusu. Je možnost že chytly nějakou infekci? Ptáci jsou jinak vitální. Předem díky za informaci.
Tady je foto. Z toho mám strach. Ale pár co byl o budku má zdravé sylne kusy.
ales1987
napsal(a):
Ten na fotce se ani neopeřil. Ti ostatní měli letky i ocasní pera hotova a před výletem o ně přišli. Bylo vydět že násilně. Jeden jedinec měl krvavé stopy v miste kde jsou ocasní pera.
Ten na fotce se dle mého názoru neopeřil, protože je to poloviční mládě. Podle mě mělo být v budce ještě min.14 dní. Prostě to není mládě na opuštění budky. Ale možná se pletu.
ales1987
napsal(a):
Náznak tam je asi 2 cm ale jsou polamaná.
Tak to bude podle mě O.K. Polámaná můžou být od samice nebo tak. Třeba ještě někdo přidá názor.
Jestli Vám můžu poradit, tak počkejte jestli mládě doroste a uvidíte i co ty ostatní. Popř. můžete udělat test na BFD, ale myslím že by se to neprojevilo takovým neopeřením. Ale jak říkám, můžu se plést, třeba ještě někdo přidá názor.