S papouškem na dovolenou do státu EU

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2016 10:33
mildaii

XXX.XXX.199.181

Dobrý den, moje známá chce jet se svou andulkou, rodinným mazlíkem, na týdenní dovolenou da Rakouska. Papoušek je na cestování zvyklý. Chce vědět, jestli nebude s sebou potřebovat nějaké potvrzení od veterináře. Já ji poradit nedokázal, věděl byste poradit někdo jiný. Přiznám se, že by mne to zajímalo také. Děkuji za odpověď.

23.6.2016 10:48
eli22

XXX.XXX.181.33

mildaii napsal(a):
Dobrý den, moje známá chce jet se svou andulkou, rodinným mazlíkem, na týdenní dovolenou da Rakouska. Papoušek je na cestování zvyklý. Chce vědět, jestli nebude s sebou potřebovat nějaké potvrzení od veterináře. Já ji poradit nedokázal, věděl byste poradit někdo jiný. Přiznám se, že by mne to zajímalo také. Děkuji za odpověď.

Určitě bude třeba potvrzení od veta ne starší než 3 dny. Tam se píše í číslo kroužku apod. Dobře je mít i potvrzení o původu papouška, DNA certifikát, ale to myslím u necitizových není podmínka. Takže u anduly jen potvrzení veta.

23.6.2016 10:51
eli22

XXX.XXX.181.33

I když teda nevím, jak to dělají noví majitelé ze zahraničí, kteří si ode mne berou mládě a vezou ho přes hranice, protože potvrzení samozřejmě nemají.

27.6.2016 18:57
aymy

XXX.XXX.32.189

V článku je jeden blud. Dnes může mít unijní pet pas i papoušek (pokud je očipován). Určitě to pak budí větší důvěru na hranicích. Číslo čipu je pak v pasu uvedeno. No ale trápit čipováním andulku asi nebudete...

Přidejte reakci

Přidat smajlík