Poraďte prosím jak na krkavce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2016 15:38
Damatti

XXX.XXX.165.192

Dobrý den, jsou to už čtyři měsíce, co jsme našli starší mládě krkavce. Byl sotva živý a ještě nelítal, proto jsme ho vzali domů, ale byl ve voliéře u známých. Moc jsme ho nevídali, ale když už ho známý nemohl mít, vzali jsme si ho k nám. První dny byl vystrašený ale to opadlo a na přítele si zvyknul tak, že se od nej necha pohladit. Bohužel i přesto že stále chodím krmit já, nechce mě pustit, nalétává na mě a klove mne do nohou. Velice mě to mrzí, zamilovala jsem si ho, ale začínám se ho velmi bát a nevím si rady jak dál... pouštět ho nechceme, nejsem si jistá zda by přežil, když je zvyklý na krájené a vybrané maso. Myslíte, že tímto chováním naznačuje, že mě nemá rád, nebo mi chce ublížit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2016 16:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Damatti napsal(a):
Dobrý den, jsou to už čtyři měsíce, co jsme našli starší mládě krkavce. Byl sotva živý a ještě nelítal, proto jsme ho vzali domů, ale byl ve voliéře u známých. Moc jsme ho nevídali, ale když už ho známý nemohl mít, vzali jsme si ho k nám. První dny byl vystrašený ale to opadlo a na přítele si zvyknul tak, že se od nej necha pohladit. Bohužel i přesto že stále chodím krmit já, nechce mě pustit, nalétává na mě a klove mne do nohou. Velice mě to mrzí, zamilovala jsem si ho, ale začínám se ho velmi bát a nevím si rady jak dál... pouštět ho nechceme, nejsem si jistá zda by přežil, když je zvyklý na krájené a vybrané maso. Myslíte, že tímto chováním naznačuje, že mě nemá rád, nebo mi chce ublížit?

Zdravim Vas, s krkavcovitymi nemam moc zkusenosti ale dovedu si predstavit ze to u nich muze fungovat tak jako u papousku kdy si papousek taky vetsinou oblibi jednoho clena rodiny kteremu dovoli vse.krkavcoviti obecne jsou ohromne inteligentni takze tohle muze byt pricinou ale jak pisu zkusenosti s jejich chovem nemam tudiz je to jen muj odhad.navic pokud ho mate doma bez jakekoli registrace dopoustite se nejspis trestneho cinu mozna jen prestupku ptak totiz musi pochazet z registrovaneho chovu ne z volneho odchytu ci ve vasem pripade nalezu.

24.6.2016 17:33
Damatti

XXX.XXX.165.192

Hned po jeho nálezu jsme ho jeli zaregistrovat, vše potřebné k němu máme. Potřebovala bych vědět jak si ho naučit, aby měl rád i mě.

24.6.2016 20:35
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Myslím si, že to není o tom, že by vás neměl rád, podle chování to bude pravděpodobně samice a přilnula k vašemu "samečkovi". Tohle se občas stává i u papoušků, že si vybere z rodiny svého oblíbence a na některé trochu útočí a někdy i dost.

24.6.2016 23:11
Damatti

XXX.XXX.210.155

A jde vztah nějak zlepšit? Četla jsem si o nich a vím že umí být i na členy rodiny agresivní, ale pak v tom případě ho nemůžeme dál mít.

25.6.2016 15:12
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Musíte nechat rozhodnutí na něm a hlavně si dávat pozor, má docela ostrý zobák a v něm sílu. Možná po čase vás přijme.

4.7.2016 20:30
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

corvuscorax napsal(a):
Musíte nechat rozhodnutí na něm a hlavně si dávat pozor, má docela ostrý zobák a v něm sílu. Možná po čase vás přijme.

Paní, chování krkavců znám jen z voliér známých, ale 15 let chovám vránu šedivku, samce. Pták je krotký, je ve voliéře. Dvakrát omylem ulétl a po deseti dnech jsem ho vyhublého objevil. Běžel ke mně pro potravu a myslím, že po puštění do voliéry to byla nejšťasnější vrána široko daleko. V době toku klove, že teče krev. Zpočátku i něco mluvila, ale dnes si žije jako krotký divoký pták. U krkavce to bude horší. Nechtějte, aby Vás měl rád, ale aby se měl dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík