Určení pohlaví korely

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucka149

26.6.2016 20:46
Lucka149

XXX.XXX.224.220

Dobrý den:) potřebovala bych pomoct s určením pohlaví mé perlové bělohlavé korely. Zkoušela jsem se to rozpoznat podle internetových stránek, ale přijde mi že má znaky samců i samic. Je jí dnes přesně rok a přepeřovala se snad dvakrát. Po ránu křičí vždycky když vidí že jsem se hnula do doby dokud ji nevyndám z klece, takže by to mohl být samec. Když se narodila tak se o ní matka nechtěla starat a krmil jí otec takže by to mohla být zase samička. Předem děkuji za jakoukoli pomoc!:).

Lucka149

26.6.2016 20:54
Lucka149

XXX.XXX.224.220

26.6.2016 22:25
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Lucka149 napsal(a):
Dobrý den:) potřebovala bych pomoct s určením pohlaví mé perlové bělohlavé korely. Zkoušela jsem se to rozpoznat podle internetových stránek, ale přijde mi že má znaky samců i samic. Je jí dnes přesně rok a přepeřovala se snad dvakrát. Po ránu křičí vždycky když vidí že jsem se hnula do doby dokud ji nevyndám z klece, takže by to mohl být samec. Když se narodila tak se o ní matka nechtěla starat a krmil jí otec takže by to mohla být zase samička. Předem děkuji za jakoukoli pomoc!:).

Dobrý den, pokud má korela už rok a minimálně dvakrát přepeřovala a přesto je perlová, bude to s velkou pravděpodobností samička. Samečkovi už by perlování buďto zcela zmizelo a nebo částečně, ale určitě by došlo k nějakým větším změnám, např. vypadání perliček na zádech a mírné ztmavnutí opeření na zádech. Zeptám se - takové perlování má odmala? Myslím to množství, je jen lehce perlová. Nebo těch perliček bylo dřív víc? Samice mohou perly ztrácet také, ale nebývá to časté a ubývá jen pár pírek ročně - často u strakatých korel, což není tenhle případ. Proto se ptám. Jinak samec v dospělosti a dospívání se i charakteristicky předvádí: melodicky zpívá (nikoliv jen tak píská - to umí i samičky), u toho se uklání a dává od těla křídla jakoby do tvaru srdce, poklepává zobákem např. o bidýlko nebo krmítko, kývá hlavou. Samičky tohle nedělají. Zkuste korelku pozorovat, zda něco podobného vykazuje. Pokud jen křičí a nebo je tichá, pouze si občas lehce švitoří a barva peří je takřka bezezměny, je to samička.

Lucka149

26.6.2016 23:48
Lucka149

XXX.XXX.224.220

Takhle vypadala ve 3 měsících (ještě před přepeřením).

Lucka149

26.6.2016 23:57
Lucka149

XXX.XXX.224.220

Teď je skoro stejná, jenom jí víc zšedivělo břicho, ztmavly křídla a přišla o nějaký perličky. Když křičí tak občas roztahuje křídla ale že by nějak zpívala se říct nedá.

27.6.2016 16:04
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Lucka149 napsal(a):
Teď je skoro stejná, jenom jí víc zšedivělo břicho, ztmavly křídla a přišla o nějaký perličky. Když křičí tak občas roztahuje křídla ale že by nějak zpívala se říct nedá.

Ale jinak se nepředvádí, že by ťukala zobákem do něčeho a nebo kývala hlavou a u toho si zpívala. Perliček moc tedy neztratila, nepřipadá mi jako sameček. No uvidíte tak za půl roku. Pokud se ještě víc nevybarví, a neztmavne jí ocas (měl by být u samce do věku 1,5 let jednobarevný, nebo alespoň ze 75% jednobarevný tmavohnědý (nějaké mláděcí pírko může zůstat až do 2 let). Tady vypadá, že se ocasní pera za dospívání nezměnila vůbec. Takže za mě: samička.

27.6.2016 18:15
pisectipapoušci

XXX.XXX.182.161

I já se podle fotek a výše popsaného přikláním k samičce... a to opravdu s velkou pravděpodobností...

Lucka149

27.6.2016 20:28
Lucka149

XXX.XXX.224.220

Moc děkuju:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík