Rosela pestrá, voliéra?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2016 14:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám volnou voliérku d18O, v180, š90.Můžu do ní dát pestré?Do jejich voliéry chci tento rok pořídit horské a pestré nechci prodat, můžou tam být.

27.6.2016 17:59
vaša

XXX.XXX.2.30

Zdravím, jasně, pro pestré úplně v pohodě

rostik222

27.6.2016 18:18
rostik222

XXX.XXX.195.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám volnou voliérku d18O, v180, š90.Můžu do ní dát pestré?Do jejich voliéry chci tento rok pořídit horské a pestré nechci prodat, můžou tam být.

Je to pro ně malé. Pro rozely jsou minimální rozměry 3x1x2 m (délka x šířka x výška).

27.6.2016 18:34
vaša

XXX.XXX.2.30

rostik222 napsal(a):
Je to pro ně malé. Pro rozely jsou minimální rozměry 3x1x2 m (délka x šířka x výška).

Aha, tak to jo.

27.6.2016 19:23
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Známý měl pestré v metrové kleci a s budkou zavěšenou zvenku mu odchovávaly. Já je mám ve voliéře 3x2x1m délka, výška šířka: Podle mne jejich krása a barevnost víc vynikne v letu. Využily by i delší jsou to dobří letci.

rostik222

27.6.2016 19:45
rostik222

XXX.XXX.195.189

corvuscorax napsal(a):
Známý měl pestré v metrové kleci a s budkou zavěšenou zvenku mu odchovávaly. Já je mám ve voliéře 3x2x1m délka, výška šířka: Podle mne jejich krása a barevnost víc vynikne v letu. Využily by i delší jsou to dobří letci.

Jasně, odchovají i v menší ale není to vhodné pro jejich život. Teď je bohužel velká moda cpát všechno do malých voliérek nebo bednovek. Amazonky, afriku a aratingy lidi chovají v metrovkách, nedávno jsem tu četl pro pyrury doporučovaný rozměr bednové klece 80x 50x50...to je opravdu neštěstí. Jsou tací co i velké ary a amazoňany mají ve volérkách dlouhých pouhých 2-3 metry.
Asi by bylo opravdu vhodné uzákonit nějaké minimální rozměry voliér a kontrolovat to.

27.6.2016 20:02
simacek123

XXX.XXX.142.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Vetsine zdejších prispevatelu nemusi se mnou souhlasit ale me je to jedno, samozrejme se snazim o co největší prostor k proletu, co se tyce samotného chovu a odchovu to je jiné.me skusenosti bohužel nebo bohu dik jsou takove ze radeji mají nensi prostor a tez je jim jedno jestli je voliéra in nebo klasika.V 5metrove voliere me nehnizdily, odstavil jsem je k prodeji do klece 1,5metru dlouhe a odchovali letos 6mladych sedi uz podruhe.Kladu si otázku proc dva roky nechteli hnízdit ve velke voliere.

28.6.2016 08:36
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Možná byla budka nad špatnou zónou. Před lety jsem měl červenokřídlé ve 4m voliéře a odchovali mladé, což u minulého majitele neudělali a dost byl z toho rozladěný. Sousedka měla u sebe nějakého "senzidebila" a on se s ní procházel po zahradě a hledali zóny. Měl jsem možnost voliéry prodloužit na 6m a od té doby neměli mladé. Sousedka mi pak prozradila, že údajně v rohu zahrady měla být špatná zóna. Kočka si prý také v domě nelehne na špatné místo. Tak nevím, asi na tom něco může být.

28.6.2016 11:40
vaša

XXX.XXX.2.30

corvuscorax napsal(a):
Možná byla budka nad špatnou zónou. Před lety jsem měl červenokřídlé ve 4m voliéře a odchovali mladé, což u minulého majitele neudělali a dost byl z toho rozladěný. Sousedka měla u sebe nějakého "senzidebila" a on se s ní procházel po zahradě a hledali zóny. Měl jsem možnost voliéry prodloužit na 6m a od té doby neměli mladé. Sousedka mi pak prozradila, že údajně v rohu zahrady měla být špatná zóna. Kočka si prý také v domě nelehne na špatné místo. Tak nevím, asi na tom něco může být.

Samozřejmě že na tom něco je, jo a ten výraz "senzidebil" jen napoví o autorovi přízpěvku...

28.6.2016 19:49
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

corvuscorax napsal(a):

Naprostý souhlas s touto reakcí. Sám jsem rozely před 40 lety odchovával v takové metrové kleci, ale ve čtyřmetrové voliéře pak vynikly.

rostik222

28.6.2016 20:01
rostik222

XXX.XXX.195.189

A jakou radost máte z páry rozel chovaných v metrové klícce?

28.6.2016 20:09
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

rostik222 napsal(a):
Jasně, odchovají i v menší ale není to vhodné pro jejich život. Teď je bohužel velká moda cpát všechno do malých voliérek nebo bednovek. Amazonky, afriku a aratingy lidi chovají v metrovkách, nedávno jsem tu četl pro pyrury doporučovaný rozměr bednové klece 80x 50x50...to je opravdu neštěstí. Jsou tací co i velké ary a amazoňany mají ve volérkách dlouhých pouhých 2-3 metry.
Asi by bylo opravdu vhodné uzákonit nějaké minimální rozměry voliér a kontrolovat to.

Rostiku 222,
jste úplně vedle. Pletete amazonky se zde uvedenými australskými papoušky a dalšími.
Viděl jste jak amazonci létají ve dvoumetrové voliéře se dvěma bidly nahoře a jedním dole jako je obvyklé u rozel? Sedněte si a aspoň 2 hodiny je pozorujte. Jsou spokojení v houští větví. Ptáci prolet potřebují, ale nepleťe ptáky z korun pralesů se stepními migrujícími druhy, jedno z kterého světadílu. Přiznám se, že amazoňany modročelé mám též ve voliéře 3 krát 2 metry a ještě do tvaru L. Odchovávají.
A uzákonit rozměry chovných voliér je úplně zcestné. Hlavně ty kontroly tzv. odborníků. Stačí mnohdy pracovníci inspekce životního prostředí, kteří kontrolovaného jedince mnohdy nepoznají. Jistěže jsou to vyjímky, ale, stalo se. Doporučit rozměry ANO, ale jen doporučit.
Viděl jste chov slepic, od kterých kupujete v oobchodních domech vajíčka ? To nikomu nevadí.
Voliéra čím větší, tím lepší, ale i v malé mohou žit dlouhodobě, ale musím to kompenzovat náhradní činností a krmením. U lidí je to stejné.
Doufám, že jste se za kritický příspěvek neurazil.

rostik222

28.6.2016 20:16
rostik222

XXX.XXX.195.189

Moudivláček napsal(a):
Rostiku 222,
jste úplně vedle. Pletete amazonky se zde uvedenými australskými papoušky a dalšími.
Viděl jste jak amazonci létají ve dvoumetrové voliéře se dvěma bidly nahoře a jedním dole jako je obvyklé u rozel? Sedněte si a aspoň 2 hodiny je pozorujte. Jsou spokojení v houští větví. Ptáci prolet potřebují, ale nepleťe ptáky z korun pralesů se stepními migrujícími druhy, jedno z kterého světadílu. Přiznám se, že amazoňany modročelé mám též ve voliéře 3 krát 2 metry a ještě do tvaru L. Odchovávají.
A uzákonit rozměry chovných voliér je úplně zcestné. Hlavně ty kontroly tzv. odborníků. Stačí mnohdy pracovníci inspekce životního prostředí, kteří kontrolovaného jedince mnohdy nepoznají. Jistěže jsou to vyjímky, ale, stalo se. Doporučit rozměry ANO, ale jen doporučit.
Viděl jste chov slepic, od kterých kupujete v oobchodních domech vajíčka ? To nikomu nevadí.
Voliéra čím větší, tím lepší, ale i v malé mohou žit dlouhodobě, ale musím to kompenzovat náhradní činností a krmením. U lidí je to stejné.
Doufám, že jste se za kritický příspěvek neurazil.

Opravdu jsem viděl jak i amazonci dokáží ke své radosti využít prostor. Hlavně hyperaktivní rod pionites.
Mimochodem ty slepice mi taky vadí, ale naštěstí mám vlastní na zelené pastvě.
Rozhodně jsem se neurazil, každý vidí to co vidět chce. Pokud někdo nemá možnost nebo nechce dát ptákům prostor tak vždy si najde důvody.

28.6.2016 20:33
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Pro Vašu toho "senzidebila" jsem dal do uvozovek s pokusem o malý vtípek zato vy nevíte jak se pýýýýše příspěvek. asi to odzpíváte co? Nic ve zlém, nesmíte se brát tak vážně.

28.6.2016 20:46
vaša

XXX.XXX.2.30

corvuscorax napsal(a):
Pro Vašu toho "senzidebila" jsem dal do uvozovek s pokusem o malý vtípek zato vy nevíte jak se pýýýýše příspěvek. asi to odzpíváte co? Nic ve zlém, nesmíte se brát tak vážně.

V pohodě, vidím že jste všímavej, i když to trvalo dýl než jsem čekal.Každej se někdy utne, někdo v pravopisu a někdo senzadebilními vtípky. Jo a já to vážně neberu, je mi to fuk, jen nemám rád takové trapárny..., tak jsem zareagoval.

28.6.2016 23:00
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

rostik222 napsal(a):
Opravdu jsem viděl jak i amazonci dokáží ke své radosti využít prostor. Hlavně hyperaktivní rod pionites.
Mimochodem ty slepice mi taky vadí, ale naštěstí mám vlastní na zelené pastvě.
Rozhodně jsem se neurazil, každý vidí to co vidět chce. Pokud někdo nemá možnost nebo nechce dát ptákům prostor tak vždy si najde důvody.

Děkuji, že jste se neurazil za moji kritiku, nestává se to. Vaší poslední větě musím dát za pravdu, že když nemám podmínky, neměl bych ten druh chovat.

berdy

29.6.2016 18:28
berdy

XXX.XXX.175.210

Ja mam amazonky supinkove ve voliere 3x2x1 a plne vyuzivaji prostor.rano a vecer aktivne dobrou hodinu az dve poletuji sem a tam.nevidim duvod, proc by se meli trapit v malych prostorech.v papousci zoo modrohlavi 5m prolet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík