Vajíčka králováku pod korely?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2016 17:33
Henry 1

XXX.XXX.203.13

Dobrý den.
Letos moje královačka už jednou zmařila snušku a dnes jsem našel dvě vejce na zemy voliery
tak jsem je dal ke kamarádovy pod korelu která zrovna snáší myslíte že je šance že korala králováky vyvede? Děkuji za odpověd.

1.7.2016 18:16
horooo

XXX.XXX.144.10

Vysedět si myslím že jo, ale toje tak vše krmit nebudou.

1.7.2016 18:21
Henry 1

XXX.XXX.203.13

horooo napsal(a):
Vysedět si myslím že jo, ale toje tak vše krmit nebudou.

Děkuji za odpověd.
Mam taky obavu už měla svoje 4 vejce.

2.7.2016 06:39
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak to zkus a pak napiš jak to dopadlo co chceš za rady.

2.7.2016 11:23
Henry 1

XXX.XXX.203.13

kubanec napsal(a):
Tak to zkus a pak napiš jak to dopadlo co chceš za rady.

Zajímalo mě jestlí to už někdo zkoušel a jestli se t povedlo.

2.7.2016 11:40
bartrand

XXX.XXX.14.29

Pak to bude kralovak polovicni velikosti jake bezne vidime na burzach a pokud by tam vypadla samice tak bude dal snaset na zem a nebude sedet.. Ja bych to nedelal, koupil bych jinou samici..

2.7.2016 11:51
kubanec

XXX.XXX.103.251

Kralovaci se dost casto podkladaj pod jiny protoze maj problem se sezenim kdyz se to povede bude mensi ale ty budeš o zkušenost bohatsi je to na tobě.

2.7.2016 11:52
Henry 1

XXX.XXX.203.13

bartrand napsal(a):
Pak to bude kralovak polovicni velikosti jake bezne vidime na burzach a pokud by tam vypadla samice tak bude dal snaset na zem a nebude sedet.. Ja bych to nedelal, koupil bych jinou samici..

Toho se bojim když jsem skládal pár tak jsem koupil 8-mileté kusy a nikdo neví proč je předešlí majitel prodal.

2.7.2016 11:52
stewe5

XXX.XXX.7.2

kubanec napsal(a):
Kralovaci se dost casto podkladaj pod jiny protoze maj problem se sezenim kdyz se to povede bude mensi ale ty budeš o zkušenost bohatsi je to na tobě.

No a pak to tak dopada, vejce snasej na zem, nesedej atd...

2.7.2016 12:06
kubanec

XXX.XXX.103.251

A kde má záruku když koupí jinou samici že ta bude sedět? Je to jeho prvni pokus o odchov tak to zkusit muže jak to dopadne samozřejmě kdyby samice dál neseděla a on je dával na dokrmeni pod jiný druhy a produkoval drobný králováky tak je to špatný ale pro jednou proč ne ? Je to chovatelství koníček zábava.

2.7.2016 12:38
hicks

XXX.XXX.183.35

Mě do určitého věku krmily králováky penanti a nezdá se my že byli menší, dokonce kakarici my krmily senegalce a taky nebyli menší. Jde o to, že korely budou prostě častěji a více krmit. Pokud jim chovatel poskytne dostatek krmiva, tak nevidím důvod proč by měli být králováci menší. Prodat samici dál je nejčastější řešení, ale co to řeší. Nevím jak by se pánům líbilo, kdyby si takovou samici koupily a tvrzení, že by takovou samici nekoupily je mylné, protože navykládat jim může každý co chce. Myslím si, že by měl každý vyzkoušet jiné varianty než hned prodávat dál.

2.7.2016 13:23
petr19

XXX.XXX.234.62

Mladý králováci jsou strašně hladoví potřebují hodně potravy nechal bych je u korel cca 14 dní a pak bych je zkusil dokrmit sám, je to trochu náročnější ale dá se to jenom se toho nebát, tak držím palce.

3.7.2016 11:28
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Už se tu to probíralo několikrát a nikdo to nebere vážně. Měli byste si pánové uvědomit, že ptáci spolu komunikují už ve vajíčku. Jak si má královák vybrat partnera, když ho vychovají korely nebo jiný druh. Potom si tu stěžujete, že samice nesedí, nekrmí chodí do budky kontrolním otvorem nebo snáší na zem. Kdybyste si koupili ptáky od chovatele, co má odchovy přirozenou cestou pod rodiči, tak se tomu vyhnete a na burzách nebudou králováci takzvaně putovní, co kolují od chovatele k chovateli a jsou zaručeně chovní. Pak se divíte když si někdo za takového králováka řekne 3 tisíce a máte pocit, že chce zbohatnout. Za pětistovku navíc si ušetříte další léta zklamání a králováci vám v budoucnu udělají radost z chovu.

3.7.2016 13:49
hicks

XXX.XXX.183.35

corvuscorax napsal(a):
Už se tu to probíralo několikrát a nikdo to nebere vážně. Měli byste si pánové uvědomit, že ptáci spolu komunikují už ve vajíčku. Jak si má královák vybrat partnera, když ho vychovají korely nebo jiný druh. Potom si tu stěžujete, že samice nesedí, nekrmí chodí do budky kontrolním otvorem nebo snáší na zem. Kdybyste si koupili ptáky od chovatele, co má odchovy přirozenou cestou pod rodiči, tak se tomu vyhnete a na burzách nebudou králováci takzvaně putovní, co kolují od chovatele k chovateli a jsou zaručeně chovní. Pak se divíte když si někdo za takového králováka řekne 3 tisíce a máte pocit, že chce zbohatnout. Za pětistovku navíc si ušetříte další léta zklamání a králováci vám v budoucnu udělají radost z chovu.

S tím souhlasím. Jenže já jel přímo k chovateli, připlatil jsem si, viděl jsem ptáky létat ve voliéře s rodiči. Viděl jsem v jaké budce byli odchováni a stejně my samice snáší vejce a nesedí na nich, ale stále zkouším a doufám, že na vejce zasedne. Takže to co jste napsal není až tak úplná pravda, že ptáci vychování rodiči až na bidlo jsou spolehlivý.

karo2

3.7.2016 14:15
karo2

XXX.XXX.195.189

Jenom všichni všechno dokrmujte a budeme pak společně brečet, že nám u většiny druhů ptáci nevlezou ty vejce do budky ani snést natož na nich sedět nebo pak krmit mláďata.

3.7.2016 15:45
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

To netvrdím, že je to 100%, ale mám to vyzkoušené, že když jsem koupil mladé ptáky odchované rodiči tak pokaždé přijali partnera a neměl jsem za ta léta co ptáky chovám nějaký problém. A to je mám asi 45 let.

3.7.2016 22:47
Henry 1

XXX.XXX.203.13

corvuscorax napsal(a):

Bohužel jsem oda koupil na burze. A oba po 4 tisících.

Přidejte reakci

Přidat smajlík