Povoleni na stavbu volier

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Žákyň

4.7.2016 08:28
Žákyň

XXX.XXX.210.123

Kolik m2 se smí jen hlásit a ne podávat stavebni povoleni na zděné voliery?
Dekuji.

4.7.2016 09:53
vaša

XXX.XXX.2.30

Zdravím, do 16m2 je to pouze na ohlášení na stavebním úřadu, nad 16m2 pokud se jedná o chovatelské zařízení - čož ano, už na povolení. A pokud máte na vašem stav. úřadu takové supr úředníky kteří to neskutečně žerou, tak po Vás při stavbě nad těch 16m2 můžou chtít i projekt od projektanta, povolení od veteriny apod. - a je jim jedno že je to voliéra. To je moje zkušenost. Jedním slovem BLÁZINEC.

4.7.2016 11:44
stepka

XXX.XXX.225.10

Do 16m2, je-li voliéra 2m od hranic sousedního pozemku nemusíte NIC

přečtete si už konečně pořádně platný SZ.

bloud

4.7.2016 12:13
bloud

XXX.XXX.82.163

Já už měl u plotu, nějaký chytraky co tam staví vedle barak a zjištovaly jestli mam volieru alespon 1m od plotu. Mam 15m2 a 137cm od plotu a prej teda v pohodě. Takže podle toho usuzuju že stačí 1m od plotu.

karo2

4.7.2016 12:51
karo2

XXX.XXX.195.189

bloud napsal(a):
Já už měl u plotu, nějaký chytraky co tam staví vedle barak a zjištovaly jestli mam volieru alespon 1m od plotu. Mam 15m2 a 137cm od plotu a prej teda v pohodě. Takže podle toho usuzuju že stačí 1m od plotu.

Usuzujete špatně, počkejte až ti chytří sousedi zjistí, že to má být 2 m od hranice pozemku.

Zemjanek

4.7.2016 12:56
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

No pokud ja vim, tak min vzdalenost stavby od plotu je dle sz 3m, po dohode se sousedem muze byt mensi. Unas i na ohlasku musi byt projekt a tam jasne vykresleny rozmery a podepsani sousede. Ale jestli je nejaka vyjimka na chovatelske zarizeni... ja osobne mam drevenou na pilotech a navic sousedin se silnici, takze mam klid.

karo2

4.7.2016 12:56
karo2

XXX.XXX.195.189

Mimochodem by taky mělo být dle zákona samozřejmé, že každý kdo má voliéry z nějaké hospodářské budovy, chlévů, kotelny, garáže, starého RD, stodoly, kůlny atd. musí nahlásit na stavební úřad změnu účelu užívání stavby a požádat o povolení ke změně užívání.

Zemjanek

4.7.2016 13:04
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Tak se omlouvam za spatnou informaci, u staveb neurcenych pro bydleni je ta vzdalenost 2m.

4.7.2016 20:02
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Zdravím
Myslím že máte zkreslené informace. Již mnoho let na stavby do 25m2.
Zde je to docela pěkně popsáno. Pochopitelně záleží na úředníkovi. Mě u nás řekli pokud to mám 2m od plotu, do 25m2 mohu si postavit co chci.

http://www.ararauna.cz/2015/09/stavime-voliery-pro-papousky-2-projektova-dokumentace-a-jednani-s-urady/.

4.7.2016 22:04
lupus4

XXX.XXX.176.27

do 25m2 mohu si postavit co chci.

další co nevnímá čtený text

pro chovatelské účely je to 16m2.

stepka má pravdu.

Žákyň

4.7.2016 22:10
Žákyň

XXX.XXX.210.123

Dekuji za názory a odpovědi. !

5.7.2016 08:19
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

lupus4 napsal(a):
do 25m2 mohu si postavit co chci.

další co nevnímá čtený text

pro chovatelské účely je to 16m2.

stepka má pravdu.

Nevím kde berete informace, ale podle zákona je to do 25m2
16m2 již dávno ne.
Neznalost zákona neomlouvá.

http://www.ararauna.cz/2012/12/stavebni-povoleni-na-voliery-podrazi-od-noveho-roku-na-30-tisic-korun/.

5.7.2016 10:16
lupus4

XXX.XXX.132.167

Vy jste tatar? Stavby nevyžadující povolení ani ohlášení řeší
Platny SZ č.183/2006 Sb., hlava1, díl 1paragraf 103, odstavec e) bod 3
Stavby pro chovatelství o jednom nadzemním podlaží o zastavěné ploše 16 m2 do 5m výšky
podsklepené nejvýše do hloubky 3 m.

Novela 2016 dosud neschválena.
Takže vaše neznalost neomlouvá.

5.7.2016 11:13
Martys

XXX.XXX.99.198

Žákyň napsal(a):
Kolik m2 se smí jen hlásit a ne podávat stavebni povoleni na zděné voliery?
Dekuji.

Dobrý den řešil jsem to takže stavba pro chov zvířat pouze do 16 m.( pokud by to byla kulna tak do 25 m. ) a to více než 2m od sousedního pozemku -musí být rozhodnutí o umístění stavby na pozemku dále po mě chtěli nákres klece a popis stavby, zakreslení stavby do katastrální mapy a rozměry i vzdálenosti k sousením pozemkům, prohlášení o chovatelském záměru + zakreslení do katastrální mapy a to pro každého majitele sousedního pozemku který musel vše podepsat u nás navíc ještě povolení z CHKO. bylo to za trest už nikdy víc.

5.7.2016 11:55
vesmil

XXX.XXX.201.97

To je ale voliéra pro chovatelské účely. Co když to bude pouze okrasná voliéra. Pouze pro mojepotěšení. Nebudu nic odchovávat, ale jenom se kochat.

5.7.2016 13:18
Martys

XXX.XXX.99.198

vesmil napsal(a):
To je ale voliéra pro chovatelské účely. Co když to bude pouze okrasná voliéra. Pouze pro mojepotěšení. Nebudu nic odchovávat, ale jenom se kochat.

Tak je to stejné.

11.8.2016 11:05
helii_kor

XXX.XXX.161.186

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám v plánu stavět voliéry v rohu zahrady, ale chci je až u plotu sousedů. Chci to na větší Austrálii, nebudeme dělat žádné betonové základy.Zálety budou na patkách, z železných jeklů, obložené plastovými palubkami, aby to vypadalo jako ze dřeva ( plastové kvůli dezinfekci), výlety budou také bez základů, jen položené na zahradních obrubnících, nebo na podhrabových deskách.Uvnitř záletů bude podlaha vysypaná štěrkem a na ní asi zámková dlažba co nám zbyla, když jsme dělali vjezdy na pozemek. Venkovní výlety budou mít na podlaze starší chodníkovou dlažbu.Původně jsem chtěla celkové rozměry záletů i výletů 6 x 6 m, zálety 2m vč. krmné chodby a výlety dlouhé 4 m.
Jenže to už je celkem zálet + výlet 36 m2.Přestože to nebude mít betonové (pevné) základy, tak už na to kromě souhlasu souseda asi potřebuji i stavební povolení, tak jsem si řekla, že bych z toho udělala 2 stavby viz. obrázek. kdy by byl rozměr obou voliér (zálet i s výletem) 2,7 x 5,8 m vnější rozměry, což je 15,66 m2.Voliéry by byly umístěny asi tak 1,5 m od sebe, tak abych tam mohla dát 70cm dveře a mohla je otevírat proti sobě, aniž by do sebe naráželi. Na toto by mi dle mého měl stačit pouze souhlas sousedů. Je to tak?
Děkuji.

28.9.2016 19:34
kuchta

XXX.XXX.221.38

Dobrý den, chci se zeptat, zda musí být ohlaska i na klece které mužu stěhovat po dvoře.dekuji za odpověď.

28.9.2016 20:22
kare

XXX.XXX.135.135

helii_kor napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám v plánu stavět voliéry v rohu zahrady, ale chci je až u plotu sousedů. Chci to na větší Austrálii, nebudeme dělat žádné betonové základy.Zálety budou na patkách, z železných jeklů, obložené plastovými palubkami, aby to vypadalo jako ze dřeva ( plastové kvůli dezinfekci), výlety budou také bez základů, jen položené na zahradních obrubnících, nebo na podhrabových deskách.Uvnitř záletů bude podlaha vysypaná štěrkem a na ní asi zámková dlažba co nám zbyla, když jsme dělali vjezdy na pozemek. Venkovní výlety budou mít na podlaze starší chodníkovou dlažbu.Původně jsem chtěla celkové rozměry záletů i výletů 6 x 6 m, zálety 2m vč. krmné chodby a výlety dlouhé 4 m.
Jenže to už je celkem zálet + výlet 36 m2.Přestože to nebude mít betonové (pevné) základy, tak už na to kromě souhlasu souseda asi potřebuji i stavební povolení, tak jsem si řekla, že bych z toho udělala 2 stavby viz. obrázek. kdy by byl rozměr obou voliér (zálet i s výletem) 2,7 x 5,8 m vnější rozměry, což je 15,66 m2.Voliéry by byly umístěny asi tak 1,5 m od sebe, tak abych tam mohla dát 70cm dveře a mohla je otevírat proti sobě, aniž by do sebe naráželi. Na toto by mi dle mého měl stačit pouze souhlas sousedů. Je to tak?
Děkuji.

Dobrý den. Venkovní voliéry bych vůbec neřešil. To je jen oplocený výběh nebo výlet a to i ze shora. Kor když tam pod ním nemáte žádné základy. Každý kdo chová nějakou drůbež má pro ně nějaké výběhy větší či menší a neslyšel jsem ještě že by na to musel mít stavební povolení. Já mám výběhy pro drůbež i velké výběhy pro ovce a všechno v pohodě. S pozdravem Kare.

Přidejte reakci

Přidat smajlík