Kakadu ružový - agresivita?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2016 21:27
MB19

XXX.XXX.24.249

CHovám kakadu ružové, všetko bolo v poriadku vyliahli sa dve mladé pár ich uspešne
krmil až do prvého vyletenia mladých. Keď vyletelo prvé mladé pravdepodobne ked som bol v práci samec pravdepodobne napadol samicu ked som prišiel domov samica ležala na zemi a hlavu z jednej strany dobitú. Prosím Vás ak niekto z Vás mal tiež taký problém odpíštami.
Neviem či sa to už niekomu stalo. Je to normálne ? Viem že samce su agresívne, ale tento pár sa nigdy ani raz nehašteril ani nebil. Neviem si to vysvetliť ? Samec naštastie mladé krmi.
Ďakujem za seriozne odpovede. Michal.

9.7.2016 21:36
eli22

XXX.XXX.181.33

MB19 napsal(a):
CHovám kakadu ružové, všetko bolo v poriadku vyliahli sa dve mladé pár ich uspešne
krmil až do prvého vyletenia mladých. Keď vyletelo prvé mladé pravdepodobne ked som bol v práci samec pravdepodobne napadol samicu ked som prišiel domov samica ležala na zemi a hlavu z jednej strany dobitú. Prosím Vás ak niekto z Vás mal tiež taký problém odpíštami.
Neviem či sa to už niekomu stalo. Je to normálne ? Viem že samce su agresívne, ale tento pár sa nigdy ani raz nehašteril ani nebil. Neviem si to vysvetliť ? Samec naštastie mladé krmi.

A jste si jist, že to byl samec? Chováte ve voliéře?

9.7.2016 21:43
MB19

XXX.XXX.24.249

Nie som si istý ale nechápem čo sa stalo či mám kupiť samicu alebo neviem aby ju nezabil znovu.

9.7.2016 21:47
eli22

XXX.XXX.181.33

MB19 napsal(a):
Nie som si istý ale nechápem čo sa stalo či mám kupiť samicu alebo neviem aby ju nezabil znovu.

A nemohl se tam dostat nějaký predátor?

9.7.2016 21:52
MB19

XXX.XXX.24.249

To nie mám to dobre zabezpečené. Možno ona chránila mladé a on zautočil, neviem.
Č i kupiť samicu alebo ?

9.7.2016 22:16
kubanec

XXX.XXX.103.251

To je divny že tu neporadil někdo z těch odborniku co mě tu párkrat napadli milej pane žádná škodná samcovi prostě jeblo v palici a zabil samici nejste prvni ani posledni pak je prodávaj že samice uhynula při snužce.

9.7.2016 22:32
kubanec

XXX.XXX.103.251

MB19 napsal(a):
To nie mám to dobre zabezpečené. Možno ona chránila mladé a on zautočil, neviem.
Č i kupiť samicu alebo ?

Zkuste sehnat jinou a když to udělá znova tak holt nic nenadělate prej pomáhaj širší a delší voliery.

10.7.2016 00:29
sevak

XXX.XXX.90.191

MB19 napsal(a):

Ja vám poviem presne čo sa stalo, lebo som tento prípad mal aj ja, len som to včas spozoroval a zasiahol.Nikdy žiadnu agresivitu som nespozoroval, až dopokiaľ neviletelo prvé mladé, vtedy samec začal neustále prenasledovať samicu, až keď som spozoroval, že sedí uštvaná na zemi, odelil som ju a samca som nechal s mladými.vychoval ich do osamostatnenia a potom som ich dal od samca preč a samicu som vrátil k samcovi.Všetko o.k.Od vtedy vyberám mladé 30 dňové na ručné dokŕmenie a mám istotu, že mi samec samicu nezabije.

10.7.2016 06:01
eli22

XXX.XXX.181.33

sevak napsal(a):
Ja vám poviem presne čo sa stalo, lebo som tento prípad mal aj ja, len som to včas spozoroval a zasiahol.Nikdy žiadnu agresivitu som nespozoroval, až dopokiaľ neviletelo prvé mladé, vtedy samec začal neustále prenasledovať samicu, až keď som spozoroval, že sedí uštvaná na zemi, odelil som ju a samca som nechal s mladými.vychoval ich do osamostatnenia a potom som ich dal od samca preč a samicu som vrátil k samcovi.Všetko o.k.Od vtedy vyberám mladé 30 dňové na ručné dokŕmenie a mám istotu, že mi samec samicu nezabije.

Tak u mě to je u pyrur podobné, ale myslela jsme, že to je prostě unikát. Když se mláďata osamostatní, tak se samec chce zase hned pářit, ale samice často nechce. Honí jí a vytrhává peří na hlavě. Musím ho na cca 1 týden oddělit a potom je vše zase ok.

10.7.2016 08:58
sevak

XXX.XXX.90.191

eli22 napsal(a):
Tak u mě to je u pyrur podobné, ale myslela jsme, že to je prostě unikát. Když se mláďata osamostatní, tak se samec chce zase hned pářit, ale samice často nechce. Honí jí a vytrhává peří na hlavě. Musím ho na cca 1 týden oddělit a potom je vše zase ok.

Ale mne to samec urobí hneď ako vyletí z budky prvé mláďa, skôr by som povedal žiarli, lebo vôbec samici nedovolí priblížiť sa k mláďati a je na ňu agresívny celý čas ako je mláďa von.

kakadu ružový agresi

11.7.2016 21:11
kakadu ružový agresi

XXX.XXX.24.249

Prosím Vás mohol by som na vás dostať kontakt - Sevak Ďakujem.

12.7.2016 07:24
sharon

XXX.XXX.150.215

MB19 napsal(a):

Tak asi ja mám veľmi dobrú páru kakadu ružových - žiadna agresivita, všetko je OK - dal som ich dokopy vlani 1.0 je kr.00 a 0.1 je kr.04 - predtým som mal chovnú páru, ale samička mala kožný nádor a po operácii, ktorá mala byť bez problémov uhynula) a tie my dali každý rok 2 mladé až na bidlo, dali sa dokopy a tento rok vyviedli až bidlo 2ks a ako som ich oddelil od rodičov cca po 1 1/2 mesiaci tak sa pára začala páriť a možno zahniezdia druhýkrát na čo sa teším, žiadna agresivita od samca, samička sa mu podkláňa, majú krky dokopy, to je prejav ich lásky radosť sledovať, na to je dobrý dôchodok, zasielam foto chovného páru aj s odchovom
S pozdravom.

12.7.2016 09:27
eli22

XXX.XXX.181.33

kakadu ružový agresi napsal(a):
Prosím Vás mohol by som na vás dostať kontakt - Sevak Ďakujem.

Na koho?

kakadu ružový agresi

12.7.2016 22:01
kakadu ružový agresi

XXX.XXX.24.249

Prosím Vás pošlite mi kontakt ja Vám zavolám, myslím toho pána ktorí mal taký istý problém ako ja so samcom. Ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2016 17:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eli 22 na Vás určite kontakt nikdo nechtěl To bylo na pány co chovají kakady ružové.

13.7.2016 17:14
sevak

XXX.XXX.67.54

kakadu ružový agresi napsal(a):
Prosím Vás pošlite mi kontakt ja Vám zavolám, myslím toho pána ktorí mal taký istý problém ako ja so samcom. Ďakujem.

0908278429.

14.9.2016 11:31
krabatka

XXX.XXX.164.43

Dobrý den, nevím, jestli Vám to pomůže, ale teď jsem dočetla knihu, kterou napsal tony Silva (kurátor papoušků v Loro parku na Tenerife) a právě u papoušků kakadu je agresivita častá a někdy se objeví i po letech u párů, které dosud problémy neměly. Píše tam i o drastickém případu, kdy samec samici doslova vytrhl zobák.
Prý jedině v případech agresivity samce se dá ospravedlnit zastřihnutí křídel samce na jedné straně, pak že má samice lepší možnost mu uniknout.

15.9.2016 19:31
vaclav1

XXX.XXX.48.30

Pokud to udělal jednou tak to udělá klidně i podruhé, klidně mi můžete věřit.V inzerátech dost chovatelů nabýzí starší samce a důvody? úlet samice, úhyn samice na vejcích, při snůšce atd.ale nikdo Vám neřekne pravdu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík