Neoféma modrohlavá - odchovy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2016 11:22
kare

XXX.XXX.135.159

Přidejte něco ze svých odchovů neofém modrohlavých...

13.7.2016 11:25
kare

XXX.XXX.135.159

Mládata tyrkys. První normální, druhé s méně výrazným fialovým faktorem.

13.7.2016 17:52
jancerveny

XXX.XXX.40.180

Zopár modrohlavých ale aj tyrkysových a bourkových.

13.7.2016 18:20
kare

XXX.XXX.135.135

jancerveny napsal(a):

Pěkné. Co je to za mutace u těch tyrkysáků a bourků?

13.7.2016 18:24
jancerveny

XXX.XXX.40.180

Dobrý deň, tie tyrkysové boli zelené a zlatožlté červenobruché opalíny a bourky boli rubino a ružové. Ale už mám len modrohlavé a jeden pár tyrkysákov.

13.7.2016 18:31
kare

XXX.XXX.135.135

jancerveny napsal(a):
Dobrý deň, tie tyrkysové boli zelené a zlatožlté červenobruché opalíny a bourky boli rubino a ružové. Ale už mám len modrohlavé a jeden pár tyrkysákov.

Mít zelené a zlatožluté červenobřiché opalíny u modrohlavých tak by to bylo taky pěkné.

13.7.2016 18:52
jancerveny

XXX.XXX.40.180

Určite by to bol pekný kŕdlik. Ale mám obmedzený priestor, neofémy chovám v klietkach, takže som sa zameral hlavne na modrohlavé. Páči sa mi ich temperament a samozrejme farby. Mám modrý pastel a prírodné a premýšľam nad tým, akú skladbu farieb zvoliť. Poradíte?

13.7.2016 21:40
kare

XXX.XXX.135.183

Ještě dvě mláďata tyrkys trochu lepší.1F a 2F violeta.

13.7.2016 22:03
kare

XXX.XXX.135.183

jancerveny napsal(a):
Určite by to bol pekný kŕdlik. Ale mám obmedzený priestor, neofémy chovám v klietkach, takže som sa zameral hlavne na modrohlavé. Páči sa mi ich temperament a samozrejme farby. Mám modrý pastel a prírodné a premýšľam nad tým, akú skladbu farieb zvoliť. Poradíte?

Jestli se Vám líbí violety tak bych zkusil je v různých kombinacích. Ty jsou bezproblémové. A nebo když máte zkušenosti s červenýma opalínama tak se dejte do nich i u modrohlavých. O ty bych se taky chtěl časem pokoušet. V kombinaci s palidem by mohli být zajímavé.

14.7.2016 19:39
jancerveny

XXX.XXX.40.180

Tie fialové sú nádherné. Priložte aj foto ich rodičov aby bolo vidieť ako budú vyzerať v dospelosti. Ďakujem.

24.7.2016 21:41
kare

XXX.XXX.135.183

Dobrý den, u mladých violet se u některých objevily částečné bílé letky viz. foto. Má s tím to někdo zkušenost co by to mohlo znamenat. Samec je běloprsý violeta s bílým pírkem na zádech a na krku a samička je tyrkys. Je to první hnízdo. Děkuji Kare.

26.7.2016 14:13
jarku

XXX.XXX.179.24

jancerveny napsal(a):

Zdravím prohlížel jsem si vaše foto a mám taky něco podobného ty mladý zatím šedivo -popelavý od páru violet.dám nějaká fota.

31.7.2016 18:55
jarku

XXX.XXX.179.24

jarku napsal(a):
Další.

Ještě další,.

lumpicek

31.7.2016 19:23
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jarku napsal(a):
Ještě další,.

Dobrý den, samec štěpí na skořici, proto máte část takovýchto mláďat, vše jsou samičky.

2.8.2016 21:18
jarku

XXX.XXX.179.146

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, samec štěpí na skořici, proto máte část takovýchto mláďat, vše jsou samičky.

Taky zdravím, děkuji za upřesnění mutace, prohlížel jsem spodky křídel proužky neznatelné, fialový faktor tam je již dobře znát.

lumpicek

2.8.2016 21:48
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jarku napsal(a):
Taky zdravím, děkuji za upřesnění mutace, prohlížel jsem spodky křídel proužky neznatelné, fialový faktor tam je již dobře znát.

Ty proužky nehrají žádnou roli, ti světlí ptáci jsou skořicoví a skořice je vázána na pohlaví, takže štěpí samec a po něm jsou skořicové pouze samičky na 100%, jinak to být nemůže.Budete tam mít mezi dalšími mladými i samečky štěpitelné na skořici po otci štěpitelném, ale kteří to budou, to se neví, jedině kontrolní odchov, zase budou mít část samiček mezi mláďaty skořicových.

lumpicek

3.8.2016 13:04
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jarku napsal(a):

Ješte jeden malý dotaz, ta skořicová mláďata mají bříška jaká?Na těch fotkách se zdá, že nejsou bílá, ale nažloutlá.Koukněte na všechny, může se to lišit, vidím tam i tmavého běloprsého.Potom tam máte další kombinaci mutací.

3.8.2016 18:26
jarku

XXX.XXX.179.24

lumpicek napsal(a):
Ješte jeden malý dotaz, ta skořicová mláďata mají bříška jaká?Na těch fotkách se zdá, že nejsou bílá, ale nažloutlá.Koukněte na všechny, může se to lišit, vidím tam i tmavého běloprsého.Potom tam máte další kombinaci mutací.

Zdravím, všechna tři mladý mají břicha čistě bílá i to fialové, posílám fota dělaná na rychlo ale je to znich poznat. Jsou krásný (mladý).

3.8.2016 18:42
jarku

XXX.XXX.179.24

jarku napsal(a):
Zdravím, všechna tři mladý mají břicha čistě bílá i to fialové, posílám fota dělaná na rychlo ale je to znich poznat. Jsou krásný (mladý).

Ta to fota by měla již být bez závad (nové baterie).

lumpicek

3.8.2016 19:13
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jarku napsal(a):
Ta to fota by měla již být bez závad (nové baterie).

Takže všichni modří běloprsí a část ještě v kombinaci se skořicovou.

4.8.2016 08:34
jarku

XXX.XXX.179.24

lumpicek napsal(a):
Takže všichni modří běloprsí a část ještě v kombinaci se skořicovou.

Chovný pár je 1.0 violeta F1- 0.1 violeta F1.

4.8.2016 08:40
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

Dobrý de.
Jediná možnost je, že samec štěpí na skořici a a modrá skořicová je mladá samice.

lumpicek

4.8.2016 08:59
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jarku napsal(a):
Chovný pár je 1.0 violeta F1- 0.1 violeta F1.

Dobrý den, píšete o violetách, myslím rodičovský pár, ale vidím pouze otce mláďat, modrá běloprsá violeta, jaká je matka mláďat?Violeta není úplnný výraz určení mutace daného jedince.
Popište matku mláďat.Nebo se jedná o přírodně zbarveného ptáka na druhé fotce současně se samcem.To vše je důležité pro určení možných barev mláďat i jejich pohlaví, pokud by totiž Vaše samička byla skořicová, tak ta skořicová mláďata budou z části i samečci.
Proto jsem včera chtěl foto těch mláďat, myslím bříška, mohl by jste tam mít totiž i jinou kombinaci barev-modropastelovou skořicovou krom modré běloprsé skořicové.

4.8.2016 12:27
jarku

XXX.XXX.179.24

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, píšete o violetách, myslím rodičovský pár, ale vidím pouze otce mláďat, modrá běloprsá violeta, jaká je matka mláďat?Violeta není úplnný výraz určení mutace daného jedince.
Popište matku mláďat.Nebo se jedná o přírodně zbarveného ptáka na druhé fotce současně se samcem.To vše je důležité pro určení možných barev mláďat i jejich pohlaví, pokud by totiž Vaše samička byla skořicová, tak ta skořicová mláďata budou z části i samečci.
Proto jsem včera chtěl foto těch mláďat, myslím bříška, mohl by jste tam mít totiž i jinou kombinaci barev-modropastelovou skořicovou krom modré běloprsé skořicové.

Zde jsou oba dva.
Já mám udělaný profil a také bych rád věděl s kým komunikuji.děkuji spacek.

4.8.2016 12:32
jarku

XXX.XXX.179.24

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý de.
Jediná možnost je, že samec štěpí na skořici a a modrá skořicová je mladá samice.

Zdravím p.Zedlitzer Vy jste u mě byl a víte od koho mám ten pár, zdravím spacek
PS: jinak to samé mě také vyšlo na kalkulačce.

lumpicek

4.8.2016 12:40
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jarku napsal(a):
Zde jsou oba dva.
Já mám udělaný profil a také bych rád věděl s kým komunikuji.děkuji spacek.

Ta samička, myslím matku mláďat je také modrá běloprsá?Na té fotce to není vidět.Tahám to z Vás, protože chci pomoci s přiblížením možností barev odchovů, které třeba ještě budete mít, nic jiného v tom není.Mutace chovám pomalu padesát let a vždy bylo důležité vědět o každém ptákovi co nejvíce.
Jinak s profilem, nemám a mít nechci a nebudu, je to moje svobodné rozhodnutí.
Jsem zde z dobré vůle ve svém volném čase proto, abych se mohl podělit o své chovatelské zkušenosti a případně pomoci chovatelům druhým.

4.8.2016 13:18
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

lumpicek napsal(a):
Ta samička, myslím matku mláďat je také modrá běloprsá?Na té fotce to není vidět.Tahám to z Vás, protože chci pomoci s přiblížením možností barev odchovů, které třeba ještě budete mít, nic jiného v tom není.Mutace chovám pomalu padesát let a vždy bylo důležité vědět o každém ptákovi co nejvíce.
Jinak s profilem, nemám a mít nechci a nebudu, je to moje svobodné rozhodnutí.
Jsem zde z dobré vůle ve svém volném čase proto, abych se mohl podělit o své chovatelské zkušenosti a případně pomoci chovatelům druhým.

Dobrý den.
Je to škoda že nevíme kdo jste. Zvláště když jste tak dlouholetý chovatel s mnoha zkušenostmi a mohli bychom se (já a pan Špaček) na Vás obrátit pro radu. Ale je to Vaše volba. Nechcete nám aspoň do našich zpráv napsat nějaké spojení? Odkud jste a telefon. Třeba by jsme k Vám i zavítali. Není nad osobní kontakt.

5.8.2016 14:22
jarku

XXX.XXX.179.24

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.
Je to škoda že nevíme kdo jste. Zvláště když jste tak dlouholetý chovatel s mnoha zkušenostmi a mohli bychom se (já a pan Špaček) na Vás obrátit pro radu. Ale je to Vaše volba. Nechcete nám aspoň do našich zpráv napsat nějaké spojení? Odkud jste a telefon. Třeba by jsme k Vám i zavítali. Není nad osobní kontakt.

Zdravím a souhlasím s p.Zedlitzerem, také by bylo dobré se dostat se znalostma o něco víš od člověka, který je chova již padesát let.spacek.

lumpicek

5.8.2016 15:42
lumpicek

XXX.XXX.0.243

jarku napsal(a):
Zdravím a souhlasím s p.Zedlitzerem, také by bylo dobré se dostat se znalostma o něco víš od člověka, který je chova již padesát let.spacek.

Dobrý den, ono to tak není, začínal jsem andulkama koncem šedesátých let, můj první bourek pocházel z výstavy v Žirči, někdy okolo 73 roku minulého stletí, stál 120 kč, docela byl problém sehnat samičku, ale shnal jsem.Pak hned na to obyčejní tyrkysáci cena byla podobná 125-150 kč, těch bylo trošku víc.A hned na to modrohlaví, bylo to také tak nějak, před rokem 1976, byl to můj první pár 1200 kč, neměl jsem ještě řidičák na pionýra a jel pro ně přes třicet kilometrů na kole, byla zima, přepravku v dece a už se frčelo.
Nebylo to jednoduché, musel jsem na tyto lepší ptáky vydělat andulkama, nikdo mě v tom nepodporoval, nikdo z rodiny podobného koníčka nikdy neměl.
Ale to už jsou staré pověsti o začátcích chovatelské mánie a nebýt nemoci, tak už bych byl mnohem dále, možná také v pr...li, ale to je život.

6.8.2016 09:58
jarku

XXX.XXX.179.24

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, ono to tak není, začínal jsem andulkama koncem šedesátých let, můj první bourek pocházel z výstavy v Žirči, někdy okolo 73 roku minulého stletí, stál 120 kč, docela byl problém sehnat samičku, ale shnal jsem.Pak hned na to obyčejní tyrkysáci cena byla podobná 125-150 kč, těch bylo trošku víc.A hned na to modrohlaví, bylo to také tak nějak, před rokem 1976, byl to můj první pár 1200 kč, neměl jsem ještě řidičák na pionýra a jel pro ně přes třicet kilometrů na kole, byla zima, přepravku v dece a už se frčelo.
Nebylo to jednoduché, musel jsem na tyto lepší ptáky vydělat andulkama, nikdo mě v tom nepodporoval, nikdo z rodiny podobného koníčka nikdy neměl.
Ale to už jsou staré pověsti o začátcích chovatelské mánie a nebýt nemoci, tak už bych byl mnohem dále, možná také v pr...li, ale to je život.

Zdravím a přeji pevné zdraví, děkuji za odpověd ale kdyby jste si to náhodou rozmyslel, tak se od zkušenějšího chovatele nebráním a nějaké rady se vždy hodí.spacek.

6.8.2016 14:23
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

jarku napsal(a):
Zdravím a přeji pevné zdraví, děkuji za odpověd ale kdyby jste si to náhodou rozmyslel, tak se od zkušenějšího chovatele nebráním a nějaké rady se vždy hodí.spacek.

Dobrý den.
I já se připojuji ke kolegovi Špačkovi.

28.8.2016 21:39
kare

XXX.XXX.135.135

Dobrý den, přikládám foto čerenobřichého lutina a jeho rodiče.

Přidejte reakci

Přidat smajlík