Dobrý den, o jaký druh rosely jde? Slámožlutá nebo žlutobřichá? Samec 4 roky starý. Když jsem ho dostal, byl špatně přepeřen. Měl za krkem a po břiše šedé peří, které odstávalo.
zbosace
napsal(a):
Tiež som chcel napísať že je to slamka ale nechám to na zadávateľa, keďže písal že vták bol v horšej kondícii keď sa k nemu dostal. Tieto dva druhy sú taký trestanci v našich chovoch. U maloktoreho chovateľa pobudnú dlhšiu dobu či strávia celý život. Väčšinou putujú z chovu do chovu.
Chovatelé, chovatelé, je to špatné jak nepoznáte roselu slámožlutou. Žlutobřichá je tmavě zelená.
barp58
napsal(a):
A samozřejmě se škubal, proto pouze šedé prachové peří. Bohužel.
Díky všem. Jedná se o slámožlutou. Konzultoval jsem to s jedním chovatelem mailem. Jestli se mi ho podaří nafotit, tak sem ještě umístím foto zad. Získal jsem ho tak, že to byl poslední pták co zbyl původnímu majiteli, který rušil chov a už k němu nechtěl chodit a krmit ho, tak mi ho věnoval. Celkem se samec spravil. Ještě trochu musí dopeřit břicho. Teď hledám pro něj samici na příští rok. I když jsem původně neplánoval chov tohoto druhu, tak mi nějak přirostl k srdci a zkusím odchov.
were
napsal(a):
Díky všem. Jedná se o slámožlutou. Konzultoval jsem to s jedním chovatelem mailem. Jestli se mi ho podaří nafotit, tak sem ještě umístím foto zad. Získal jsem ho tak, že to byl poslední pták co zbyl původnímu majiteli, který rušil chov a už k němu nechtěl chodit a krmit ho, tak mi ho věnoval. Celkem se samec spravil. Ještě trochu musí dopeřit břicho. Teď hledám pro něj samici na příští rok. I když jsem původně neplánoval chov tohoto druhu, tak mi nějak přirostl k srdci a zkusím odchov.
Foto zad.