Rosela žlutobřichá x slámožlutá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2016 21:26
were

XXX.XXX.48.33

Dobrý den, o jaký druh rosely jde? Slámožlutá nebo žlutobřichá? Samec 4 roky starý. Když jsem ho dostal, byl špatně přepeřen. Měl za krkem a po břiše šedé peří, které odstávalo.

28.7.2016 11:33
zbosace

XXX.XXX.16.16

Nevidím chrbtovu kresbu ale predpokladam že táto časť je tmavá. V tom prípade je to žltobrucha. Pokiaľ by tam však bola typická rozelacka kresba- svetli okraj tmavý stred tak je to slamovozlta.

28.7.2016 12:16
atobajus

XXX.XXX.195.189

Je pravda, že není vidět kresba na hřbetě, ale na žlutobřichou mi přijde moc světlá. Viděl bych to spíše na slámku.

28.7.2016 16:14
zbosace

XXX.XXX.29.188

Tiež som chcel napísať že je to slamka ale nechám to na zadávateľa, keďže písal že vták bol v horšej kondícii keď sa k nemu dostal. Tieto dva druhy sú taký trestanci v našich chovoch. U maloktoreho chovateľa pobudnú dlhšiu dobu či strávia celý život. Väčšinou putujú z chovu do chovu.

28.7.2016 19:26
barp58

XXX.XXX.20.175

zbosace napsal(a):
Tiež som chcel napísať že je to slamka ale nechám to na zadávateľa, keďže písal že vták bol v horšej kondícii keď sa k nemu dostal. Tieto dva druhy sú taký trestanci v našich chovoch. U maloktoreho chovateľa pobudnú dlhšiu dobu či strávia celý život. Väčšinou putujú z chovu do chovu.

Chovatelé, chovatelé, je to špatné jak nepoznáte roselu slámožlutou. Žlutobřichá je tmavě zelená.

28.7.2016 19:29
barp58

XXX.XXX.20.175

barp58 napsal(a):
Chovatelé, chovatelé, je to špatné jak nepoznáte roselu slámožlutou. Žlutobřichá je tmavě zelená.

A samozřejmě se škubal, proto pouze šedé prachové peří. Bohužel.

28.7.2016 20:57
were

XXX.XXX.220.250

barp58 napsal(a):
A samozřejmě se škubal, proto pouze šedé prachové peří. Bohužel.

Díky všem. Jedná se o slámožlutou. Konzultoval jsem to s jedním chovatelem mailem. Jestli se mi ho podaří nafotit, tak sem ještě umístím foto zad. Získal jsem ho tak, že to byl poslední pták co zbyl původnímu majiteli, který rušil chov a už k němu nechtěl chodit a krmit ho, tak mi ho věnoval. Celkem se samec spravil. Ještě trochu musí dopeřit břicho. Teď hledám pro něj samici na příští rok. I když jsem původně neplánoval chov tohoto druhu, tak mi nějak přirostl k srdci a zkusím odchov.

29.7.2016 10:21
were

XXX.XXX.48.33

were napsal(a):
Díky všem. Jedná se o slámožlutou. Konzultoval jsem to s jedním chovatelem mailem. Jestli se mi ho podaří nafotit, tak sem ještě umístím foto zad. Získal jsem ho tak, že to byl poslední pták co zbyl původnímu majiteli, který rušil chov a už k němu nechtěl chodit a krmit ho, tak mi ho věnoval. Celkem se samec spravil. Ještě trochu musí dopeřit břicho. Teď hledám pro něj samici na příští rok. I když jsem původně neplánoval chov tohoto druhu, tak mi nějak přirostl k srdci a zkusím odchov.

Foto zad.

29.7.2016 12:18
atobajus

XXX.XXX.195.189

Je to slámka

29.7.2016 12:27
barp58

XXX.XXX.20.175

atobajus napsal(a):
Je to slámka

Jasně že je to rosela slámová, tady není co řešit, jak jsem psal včera výše. Konzultoval jsem to přes email i s majitelem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík