Mladé korely - roztažené nohy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2016 23:10
tomas15

XXX.XXX.201.68

Zdravim...chci se zeptat, mam mlade korely, jedna je v naprostem poradku. Druhe mlade ma neustale roztazene nohy...Ze zacatku toto nedelala, normalne "sedela", ale nyni u ni tak tyden pozoruji to, ze nohy neda k sobe (pod telicko). Pohybuje se tak, ze s roztazenyma nohama jakoby plave. Dnes jsem ji zkusil vyndat z budky a pomalinku ji nohy dat do prirozene polohy, to nebyl zadny problem, dokonce, kdyz jsem ji nohy lehce pridrzoval, tak je mela u sebe v prirozene poloze...Chci se zeptat, zdali s timto mel nekdo nejakou zkusenost a jak to resit...Jestli to je u mladych normalni nebo zda se jedna o nejakou vadu, to, ze by nohy byly vykloubene mi neprijde. Jeste dodam, ze korely se narodili 10. cervence 2016...Prikladam i fotky, na jedne je korela par dnu po vylihnuti a na druhe zhruba 14 ti denni...Dekuji za odpovedi...Tomas.

28.7.2016 04:39
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobre rano, osobne bych takovou korelu asi utratil, ma roztazene nohy, obcas se to stava kdyz rodice pevne sedi.

28.7.2016 07:50
eli22

XXX.XXX.181.33

tomas15 napsal(a):
Zdravim...chci se zeptat, mam mlade korely, jedna je v naprostem poradku. Druhe mlade ma neustale roztazene nohy...Ze zacatku toto nedelala, normalne "sedela", ale nyni u ni tak tyden pozoruji to, ze nohy neda k sobe (pod telicko). Pohybuje se tak, ze s roztazenyma nohama jakoby plave. Dnes jsem ji zkusil vyndat z budky a pomalinku ji nohy dat do prirozene polohy, to nebyl zadny problem, dokonce, kdyz jsem ji nohy lehce pridrzoval, tak je mela u sebe v prirozene poloze...Chci se zeptat, zdali s timto mel nekdo nejakou zkusenost a jak to resit...Jestli to je u mladych normalni nebo zda se jedna o nejakou vadu, to, ze by nohy byly vykloubene mi neprijde. Jeste dodam, ze korely se narodili 10. cervence 2016...Prikladam i fotky, na jedne je korela par dnu po vylihnuti a na druhe zhruba 14 ti denni...Dekuji za odpovedi...Tomas.

Rozjeté nožky. Zkuste je k sobě zafixovat, tedy nějak upevnit. U kamarády jsme to udělali tak, že jsme vzali kousek molitanu, udělali dirky na nožky, protáhli a pod molitanem ještě lehce uvázali nožky k sobě, aby molitan nesklouzl. Po 14 dnech to bylo ok. Ale je fakt, že ta Vaše to má docela hodně, ale zkusila bych to.

28.7.2016 11:41
tomas15

XXX.XXX.201.68

Mnohokrat vam dekuji za odpovedi...

28.7.2016 19:43
barp58

XXX.XXX.20.175

tomas15 napsal(a):
Mnohokrat vam dekuji za odpovedi...

Nožky do přirozené polohy zafixovat třeba tenkou páskou. Přidat vice hrubých hoblovaček, v boudě máte hlínu, nebo co to je, mládě se nemá o co opírat, když jsou tam jen dvě. Nebo podložit druhému páru kde je víc mladých. Kontrolovat, mělo by se to spravit. Dávat vitamíny do míchanice, vápník. Pro příště budku s důlkem.

28.7.2016 19:46
barp58

XXX.XXX.20.175

barp58 napsal(a):
Nožky do přirozené polohy zafixovat třeba tenkou páskou. Přidat vice hrubých hoblovaček, v boudě máte hlínu, nebo co to je, mládě se nemá o co opírat, když jsou tam jen dvě. Nebo podložit druhému páru kde je víc mladých. Kontrolovat, mělo by se to spravit. Dávat vitamíny do míchanice, vápník. Pro příště budku s důlkem.

Vyměnit tu podestýlku. Od prachu mají černé dýchací otvory na ozobí zobáku.

28.7.2016 20:16
tomas15

XXX.XXX.1.19

Maly dulek v budce je, ale vetsinou se stejne pohybuji v rohu budky, mimo nej...jinak vam dekuji za reakci, urcite jim podestylku vymenim...

28.7.2016 20:17
tomas15

XXX.XXX.1.19

barp58 napsal(a):

Maly dulek v budce je, ale vetsinou se stejne pohybuji v rohu budky, mimo nej...jinak vam dekuji za reakci, urcite jim podestylku vymenim...

29.7.2016 16:20
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

tomas15 napsal(a):

Dobrý den, bohužel tahle vada se vyskytuje občas nejen u korel, ale i u jiných papoušků. Může mít několik faktorů pro vznik. Někdy je to díky špatné podestýlce v budce, nebo tím, že rodiče příliš mládě tlačí při zahřívání a nožky se rozjedou a jindy to může být i genetická vada (sama jsem měla případ a bohužel to bylo genetické - vada samce, všechna mláďata měla křivou páteř a jednu nebo obě nohy takhle rozjeté, uhynula do 14 dnů :(. Po přepárování s jiným samečkem bylo po problému. Takže chce zapátrat, co je příčinou. Jinak lehčí defekt se dá řešit a to fixací nožiček k sobě tak, že se nožky k sobě buď přilepí izolepou a nebo se nakroužkujou obě nožky a kroužky se spojí provázkem. Informace se dají sehnat i na internetu. Každopádně čím dříve se s rovnáním začne, tím lépe. Bohužel však není 100% záruka, že se nožka narovná. Jinak pokud je křivá takto pouze jedna noha, korela bude moct normálně létat, ale chůze a sezení jí bude dělat potíže, stejně jako nebude vhodná do chovu. Jinak ale může vést relativně normální život jako mazlík nebo společník do voliérky k jiné korele, bude moct šplhat i létat. Pokud jsou ale zasaženy obě nožky a dokonce i páteř je zkroucená, tak bohužel i za sebe doporučuji spíše utracení, protože, v takovém stavu by se zvířátko spíše trápilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík