Problém s odchovem papoušků červenokřídlých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

papousekcervenokridl

9.8.2016 20:16
papousekcervenokridl

XXX.XXX.119.26

Chovám papoušky už více než 40 let. Před 3 lety jsem zakoupil chovný pár papoušků červenokřídlých. V loňském roce poprvé zahnízdili, měli 4 vejce a vylíhla se 4 mláďata. Po týdnu jsem našel všechna mláďata ušlapaná v budce. Budka je vysoká 70 cm. K druhému hnízdění v loňském roce již nedošlo. V letošním roce se situace opakovala. Ve stáří pěti dnů opět mláďata byla ušlapaná. Po měsíci snesla samice další snůšku. Po vylíhnutí jsem našel mláďata opět mrtvá. Samce jsem před líhnutím na doporučení zkušeného chovatele přemístil do vedlejší voliery, ani tento zásah nepomohl. Prosil bych chovatele těchto papoušků, zda se s tímto problémem již někdy ve své chovatelské praxi setkali. Papoušci jsou chováni v samostatné voliéře a mají k dispozici jak kvalitní krmivo, tak ovoce a zeleninu.
Děkuji za odpovědi (na mail).

agosci

9.8.2016 21:17
agosci

XXX.XXX.195.189

Ani je spíš zabíjejí a ne ušlapou a s tím už bohužel většinou nenaděláte nic když se to opakuje budou to dělat stále. To je riziko při koupi chovných párů.

10.8.2016 06:01
kubanec

XXX.XXX.103.251

A co takhle dát nižší budku.

10.8.2016 09:16
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nižší budka nepomůže, já jsem dával dohromady solidní odchovávající pár několik roků a pokaždé je to jiné. Každý rok měli 3-4 mladé a letos jen jedno. Je to příroda. Podle mne je lepší koupit mladé ptáky od dobrých rodičů než zaručený chovný pár. Lépe si na sebe přivyknou.

Jakub77

10.8.2016 14:50
Jakub77

XXX.XXX.69.2

Mal som aj mám podobný problém. Na 1.pokus odchovali 3 mladé a odvtedy 3 roky rovnaký problém, vyliahnu sa a do týždňa sú mŕtve.
Ďalší rok im dám šancu, ak sa nepodarí idú preč. Už mám kúpený náhradný mladý pár.

rostahlinka

10.8.2016 17:17
rostahlinka

XXX.XXX.195.189

Jakub77 napsal(a):
Mal som aj mám podobný problém. Na 1.pokus odchovali 3 mladé a odvtedy 3 roky rovnaký problém, vyliahnu sa a do týždňa sú mŕtve.
Ďalší rok im dám šancu, ak sa nepodarí idú preč. Už mám kúpený náhradný mladý pár.

Kam půjdou pokud opět selžou při odchovu?

10.8.2016 17:28
kubanec

XXX.XXX.103.251

rostahlinka napsal(a):
Kam půjdou pokud opět selžou při odchovu?

Na vejlet

agosci

10.8.2016 17:57
agosci

XXX.XXX.195.189

A někdo je na to vejletě koupí jako výborný chovný pár a za rok se tu bude ptát kde je problém
A tenhle borec mu tady odpoví, že měl úplně stejný problém a preto ich dal preč

11.8.2016 00:01
alex66

XXX.XXX.204.8

agosci napsal(a):
A někdo je na to vejletě koupí jako výborný chovný pár a za rok se tu bude ptát kde je problém

Zajímalo by mě popravdě jak by jste to řešil vy. Bohužel asi většina lidí se problematický pár snaží prodat za plnou cenu takže při prodeji musí zalhat.
Podle mě je rozhodně lepší přiznat barvu, dát nižší cenu a on se skoro vždy někdo najde kdo koupí i takové páry. Dokonce někteří se na takové ptáky specializují protože jednoduše nemají finance. Já sám znám dva takové.

11.8.2016 11:52
kkki

XXX.XXX.54.213

agosci napsal(a):

Vážený a někdo je koupí a budou mu normálně odchovávat.Takových případů znám mraky!K.

11.8.2016 12:09
KaVe

XXX.XXX.45.15

kkki napsal(a):
Vážený a někdo je koupí a budou mu normálně odchovávat.Takových případů znám mraky!K.

Přesně tak, v podstatě jsem daroval samce ŽČČ kakadua s upozorněním, že zabil samici a dodnes v novém páru má každoroční odchovy až na bidlo.

Jakub77

12.8.2016 11:36
Jakub77

XXX.XXX.69.2

To ma už nezaujíma aké problémy budú mať druhý s nimi...

12.8.2016 11:58
kkki

XXX.XXX.54.213

Jakub77 napsal(a):
To ma už nezaujíma aké problémy budú mať druhý s nimi...

Škoda, myslel jsem, že jste chovatel a máte vztah k zvířatům.Zmýlil jsem se.K.

12.8.2016 11:58
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

No a to je právě chyba pak se nedivte, že zadavatel dopadl jak dopadl. Jsou to takzvané osvědčené chovné páry které kolují po burzách.

Jakub77

12.8.2016 14:57
Jakub77

XXX.XXX.69.2

corvuscorax napsal(a):
No a to je právě chyba pak se nedivte, že zadavatel dopadl jak dopadl. Jsou to takzvané osvědčené chovné páry které kolují po burzách.

Osvedčené chovné páry nepredá nikto! To by mal každý vedieť, aj kupujúci by si mal byť toho vedomý. Tie čísla koľko kedy odchovali je iba omáčka...Všetky "chovné páry" čo sú na predaj sú aj také chovné...

rostahlinka

12.8.2016 15:49
rostahlinka

XXX.XXX.195.189

Jakub77 napsal(a):
Osvedčené chovné páry nepredá nikto! To by mal každý vedieť, aj kupujúci by si mal byť toho vedomý. Tie čísla koľko kedy odchovali je iba omáčka...Všetky "chovné páry" čo sú na predaj sú aj také chovné...

A to je zase hloupost. Na prodej jsou i osvědčené a výborně odchovávající páry. Když se chcete někam posunout a uvolnit místo tak prodáte. Já jsme třeba taky prodával když jsem chtěl koupit něco jiného. To je úplně normální, jinak by každý zůstal u toho s čím začínal.

12.8.2016 16:04
chovatelaustralie

XXX.XXX.233.138

Jakub77 napsal(a):

Nevím, jestli píšete z neznalosti nebo z jiných důvodů ale já Vám tvrdím, že mnozí musí prostě prodat i osvěčené chovné páry, z důvodů napříkad uvolnění voliér pro nově sestavené páry ptáků. Jestli že má někdo nějaký chovný a šlechtitelský záměr například v chovu mutací, musí stále dál a dál pokračovat v sestavování barevných kombinací. Asi uznáte, že jen málokdo má možnosti a i chuť stále rozšiřovat přístavbou dalších a dalších voliér svůj chovatelský areál. Všechno má své meze. Stejně tak mnohý chovatel prodává své starší a i osvědčené páry z důvodu pořízení nového druhu. Neříkám, že na burzy neputují i páry ptáků od kterých chovatel nic neodchoval nebo má s nimi velké problémy. Není to vždy pravidlem. každopádně riziko koupě takového páru vždycky je.

12.8.2016 17:11
rybyckar

XXX.XXX.142.1

papousekcervenokridl napsal(a):
Chovám papoušky už více než 40 let. Před 3 lety jsem zakoupil chovný pár papoušků červenokřídlých. V loňském roce poprvé zahnízdili, měli 4 vejce a vylíhla se 4 mláďata. Po týdnu jsem našel všechna mláďata ušlapaná v budce. Budka je vysoká 70 cm. K druhému hnízdění v loňském roce již nedošlo. V letošním roce se situace opakovala. Ve stáří pěti dnů opět mláďata byla ušlapaná. Po měsíci snesla samice další snůšku. Po vylíhnutí jsem našel mláďata opět mrtvá. Samce jsem před líhnutím na doporučení zkušeného chovatele přemístil do vedlejší voliery, ani tento zásah nepomohl. Prosil bych chovatele těchto papoušků, zda se s tímto problémem již někdy ve své chovatelské praxi setkali. Papoušci jsou chováni v samostatné voliéře a mají k dispozici jak kvalitní krmivo, tak ovoce a zeleninu.

Neberte to ve zlem, jestli ovšem chovate papousky vice jak 40let není třeba vam odpovídat.Jedine ze by ste tech 40let mel zavrene oci.Jinak vam v celku odpovedeli, a zbytek si musite domyslet.

Cumanensis

12.8.2016 20:50
Cumanensis

XXX.XXX.13.16

papousekcervenokridl napsal(a):

Použite šikmú búdku. Pokiaľ budú úhyny pokračovať, dajte mŕtvolky na pitvu. Pokiaľ sa nepreukáže choroba, využite pestúnov alebo inkubátor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík