Od jednoho paru jsem měl na jaře jedno mladě, ktere vyletlo z budky scela holé, jen letky a ocasní pera byly jak mají bejt. Po měsíci normalně dopeřil. Nyní čtyři mlaďata a opět vykétli stejně holé. Loni bylo vše v pořádku a mladé vyletěli normalně opeření. Nevím čím by to mohlo bejt. Poradíte někdo? Děkuji.
rostahlinka

XXX.XXX.195.189
Škubou vám je rodiče.
rostahlinka

XXX.XXX.195.189
klouda
napsal(a):
To si nemyslím. Po škubání by byli znát stopy. Navíc je budka pod neustálím dohledem kamery a kdyz si denně prohlížímzáznam, tak bych si něčeho jistě všiml.
Je to jisté.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
klouda
napsal(a):
To si nemyslím. Po škubání by byli znát stopy. Navíc je budka pod neustálím dohledem kamery a kdyz si denně prohlížímzáznam, tak bych si něčeho jistě všiml.
Nová mutace?
lumpicek

XXX.XXX.0.243
klouda
napsal(a):
Čekal jsem rozumnou radu a ne posmňěšky.
Dostal jste odpověď, že je oškubali rodiče, odpověď je správná, nevěříte tomu, tak co tedy?
klouda
napsal(a):
Proč loni neškubali a letos ano? A je možne aby byli oškubaní všichni a uplně stejně. Proč je neškubou i po opuštění budky?
Pane,
odpověděli Vám, že je škubou rodiče nebo řekl bych spíš jen samice. Mají pravdu.
Když už máte kameru, o čemž se mně kdysi ani nesnilo, tak řekněte, jestli se samice nezdržuje stále v budce, ikdyž už mláďata opeřují a samice by měla by být většinu dne venku.
Měl jsem osmileté penanty. V pohodě. Teprve pak začala samice mladé škubat. Sundání stříšky, mřížka a další stará opatření trochu pomohla, ale škubalo se stále. Oškubaní všichni stejně. Zůstala hlava, letky, ocas. Po vylétnutí mladých ti oškubanci i v přítomnosti rodičů dorostli a nikdo by to na nich nepoznal. Zajímavé je, že tento pár měl vždy za sezonu 2 hnízda na rozdíl od těch neškubajících se. Jednou jsem potomky zkusil do chovu, neškubali se. Možná by jejich odchov taky začal. Sám bych si tyto jedince do chovu nezařadil, protože nemám potuchy, jestli to nezdědili. Takový pár je třeba vyřadit, abychom nedělali problém jiným. Kupte jiné ptáky za dnešní směšné ceny. Mě ten pár co píšu, stál kdysi 3 měsíční platy státního zaměstnance.
Moudivláček
napsal(a):
Pane,
odpověděli Vám, že je škubou rodiče nebo řekl bych spíš jen samice. Mají pravdu.
Když už máte kameru, o čemž se mně kdysi ani nesnilo, tak řekněte, jestli se samice nezdržuje stále v budce, ikdyž už mláďata opeřují a samice by měla by být většinu dne venku.
Měl jsem osmileté penanty. V pohodě. Teprve pak začala samice mladé škubat. Sundání stříšky, mřížka a další stará opatření trochu pomohla, ale škubalo se stále. Oškubaní všichni stejně. Zůstala hlava, letky, ocas. Po vylétnutí mladých ti oškubanci i v přítomnosti rodičů dorostli a nikdo by to na nich nepoznal. Zajímavé je, že tento pár měl vždy za sezonu 2 hnízda na rozdíl od těch neškubajících se. Jednou jsem potomky zkusil do chovu, neškubali se. Možná by jejich odchov taky začal. Sám bych si tyto jedince do chovu nezařadil, protože nemám potuchy, jestli to nezdědili. Takový pár je třeba vyřadit, abychom nedělali problém jiným. Kupte jiné ptáky za dnešní směšné ceny. Mě ten pár co píšu, stál kdysi 3 měsíční platy státního zaměstnance.
Děkuji za příspěvek. Samice chodí do budky jen krmit. Nicmeně se obávám že mi nezbyde skutečne nic jiného, než se samice z tohoto páru zbavit. I když mě to veli e mrzí, protože je to jinak vzorná matka.
klouda
napsal(a):
Od jednoho paru jsem měl na jaře jedno mladě, ktere vyletlo z budky scela holé, jen letky a ocasní pera byly jak mají bejt. Po měsíci normalně dopeřil. Nyní čtyři mlaďata a opět vykétli stejně holé. Loni bylo vše v pořádku a mladé vyletěli normalně opeření. Nevím čím by to mohlo bejt. Poradíte někdo? Děkuji.
Přesně tak, jak je psáno u všech příspěvků. Vyřadit z chovu pár i mladé.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám také páru penantů a dělají to také, no a mladé dopeří a je.Abych se jinak dobré páry zbavoval proč?
agosci

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
Mám také páru penantů a dělají to také, no a mladé dopeří a je.Abych se jinak dobré páry zbavoval proč?
Pokud je škubou tak není dobré je nechávat v budce, vytáhněte je dřív než jim začne růst peří a dokrmte je nebo je nějakým dokrmovačům prodejte. Ty mláďata při škubání hodně trpí, přeci jen jim škubou ještě živé nevyzrálé peří.

agosci
napsal(a):
Pokud je škubou tak není dobré je nechávat v budce, vytáhněte je dřív než jim začne růst peří a dokrmte je nebo je nějakým dokrmovačům prodejte. Ty mláďata při škubání hodně trpí, přeci jen jim škubou ještě živé nevyzrálé peří.
Ale není to nějak moc, tet jsou měsíc venku a už jsou pěkní a jdou na prodej.Nikdy neměli na sobě známky krve třeba na zádech, tak to je každý rok stejně.Tento rok z pěti dva v pohodě, bez známek škubání.
Kdo nechce pochopit nepochopí. Před lety jsem sháněl samici penanta, když jsem ji sehnal, od jednoho mladíka tak šli do toku a měli jeden rok krásných 7 mladých. když je viděl jeden chovatel, který si přijel pro horské papoušky tak si znovu přijel přes půl republiky pro penanta. Náhodou na cestě do Olomouce na Exotu jsme se potkali s bývalým majitelem samice v autobuse a divil se, že měli mladé. Později jsem pochopil proč. V prosinci se oškubala se dvěma mladými samci tak, že vypadali jako kuře z mražáku. Koupil jsem větší klec a dal je do bytu, ale nic nepomáhalo. Zanesl jsem je na veterinu v Brně a nedali mi ani zprávu jak je vyléčili, ani ptáky. Je to už stará historie asi 20 roků. Rozela pestrá mi oškubala mladá v budce a teprve po oddělení do klece obrostly peřím a byli k světu. prodal jsem je s tím, aby nebyli použiti a chov. Takoví jedinci by měli být vyřazeni z chovu, aby nedělali nešťastnými nové majitele. Přimlouvám se i za to, aby ten kdo podhazuje pod chůvy nebo dokrmuje ptáky o tom informoval ty, co si je chtějí koupi. Ubyde "chovných" párů co kolují na burzách.