Dobrý den.
Rád bych začal chovat stehlíky, protože se mi strašně líbí a je pro mě velká výzva je i odchovat. Zatím jsem odchoval "pouze" papoušky a zebřičky. Měl bych pro ně připraveny voliérky zhruba 1x1x1 metr. Stačí to? A jaké krmivo pro ně a podobně... Předem děkuji za jakékoliv odpovědi.
chovstrach
napsal(a):
Dobrý den.
Rád bych začal chovat stehlíky, protože se mi strašně líbí a je pro mě velká výzva je i odchovat. Zatím jsem odchoval "pouze" papoušky a zebřičky. Měl bych pro ně připraveny voliérky zhruba 1x1x1 metr. Stačí to? A jaké krmivo pro ně a podobně... Předem děkuji za jakékoliv odpovědi.
Je to preklep, že astrildy a nie stehlíky?
chovstrach
napsal(a):
Neni to preklep. Chci se zeptat na chov stehliku.
1d x 1š x 1v = jeden stehlík + křoví (čerstvá burina, vetvička a pod.)
Foto zdroj; http://www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/483928/stehlik-pestry/?s=aphotos.
rastislavmpavelka
napsal(a):
1d x 1š x 1v = jeden stehlík + křoví (čerstvá burina, vetvička a pod.)
Foto zdroj; http://www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/483928/stehlik-pestry/?s=aphotos.
Aha a jako krmení?
Předem děkuji.
Viděl jsem odchov i v takové kleci jako máte vy, ale raději bych byl pro nějakou voliéru. Před lety jsem měl stehlíky ve společné voliéře 3x1x2m společně se zebrami, amadinami diamantovými a neofémami modrohlavými. Do rohů jsem dal borovicové větve a v jedné si udělali stehlíci hnízdo a odchovali 2x dvě mláďata. První hnízdo bylo v době kdy kvetly a dozrávaly pampelišky a krmili mladé převážně semeny pampelišek. Jinak jsem jim kupoval krmení pro lesní ptáky s přidáním semínek nigeru. Různé trávy a pelyněk černobýl obírali s oblibou, také je dobrá dozrávající řepka.
chovstrach
napsal(a):
Dobrý den.
Ja odchovávam stehlíky v klietkach 80x80x80 a v pohode. Pár je po celý čas odchovu spolu a nevidím v tom problém. Hlavne je dobre zloženie páru.