Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2016 15:21
milan 1

XXX.XXX.5.41

Mám pár rosel žlutohlavých, měli dvakrát po šesti vajíčkách, ale vše čisté.Je špatná samice že se nechce nechat pojímat, nebo je špatný samec?Krmit jsem je viděl, ale pojímat né.Děkuji za slušné odpovědi.

Madas1

23.8.2016 15:44
Madas1

XXX.XXX.144.116

milan 1 napsal(a):
Mám pár rosel žlutohlavých, měli dvakrát po šesti vajíčkách, ale vše čisté.Je špatná samice že se nechce nechat pojímat, nebo je špatný samec?Krmit jsem je viděl, ale pojímat né.Děkuji za slušné odpovědi.

Na tento dotaz vám odpoví snad jen věštkyně.

23.8.2016 16:21
kubrt11

XXX.XXX.53.50

milan 1 napsal(a):

Zdravím, pokud jste je sledoval 24.hodin denně alespoň 3.dny po sobě, pak je chyba v ptácích, v opačném případě někde mezi monitorem a klávesnicí Vašeho PC!K.

23.8.2016 18:17
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Madas1 napsal(a):
Na tento dotaz vám odpoví snad jen věštkyně.

Choval jsem žlutohlavé a dodnes penanty skoro 40 let. Pro někoho to bude divné, ale nikdy jsem žádný pár neviděl se pojímat. Při dojíždění do práce na to ani nebyl čas a v neděli se jim třeba nechtělo. Přesto každoroční odchovy.
Nevím stáří vašich rozel. Ještě jednou bych to příští rok zkusil a při čistých bych vyměnil samce.

26.8.2016 07:03
Toužák

XXX.XXX.1.30

Já mám také pár žlutohlavych. Samice je roční a letos 5 vajec a 4 mladé, bohužel na bidlo ani jedno. Krmeni probihalo porad ale pojímat jsem také neviděl. Pise se, že je to brzy ráno a jen výjimečne přes den.

agosci

26.8.2016 08:14
agosci

XXX.XXX.195.189

milan 1 napsal(a):

V KOM JE PROBLÉM? Samozřejmě v chovateli.

26.8.2016 11:50
saroun

XXX.XXX.135.161

agosci napsal(a):
V KOM JE PROBLÉM? Samozřejmě v chovateli.

Zdravím, chovatel udělal v podstatě vše správně, docílil snůšky, samice seděla, jen neměl to správné štěstí při složení páru. Příčin může být několik. Může se jednat o nezkušenost páru nebo jen o jejich vzájemný nesoulad. Může se to časem poddat, nemusí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík