Karel2345

XXX.XXX.215.250
Dobrý den, měl bych dotaz na někoho kdo chová více páru aru ve společné volieře jde mi hlavně o zkušenosti ne odkazy na zoologické zahrady.
Cel

XXX.XXX.226.103
Ne nedoporučuji.Zkoušel jsem to a neosvědčilo se mi to.Pokud je chcete chovat jen pro parádu není tam problem ale pokud by jste měl zájem je i rozmnožit pak ten problem tam je.
Dobrý den z vlastní zkušenosti NEDOPORUČUJI.Zkoušel jsem taky společný chov.Voliéra byla na oko krásná, ale ptákům to vůbec neprospělo. Rok staří ptáci napadali ty dvouleté a zkončilo to napadením a poškozením opeření u vzácnějšího druhu.Takže jsem se pak bil do hlavy co jsem to provedl. Do půl roku sice ocasní pera dorostla, ale dívat se tak dlouhou dobu na poškozeného ptáka se mi nechtělo.A to nemluvím o stresu, který kvůli mě ptáci zažili.Takže za mě určitě ne.Velikost voliéry byla 7*4 a šlo o marakany a kanindy.
Karel2345
napsal(a):
Dobrý den, měl bych dotaz na někoho kdo chová více páru aru ve společné volieře jde mi hlavně o zkušenosti ne odkazy na zoologické zahrady.
Určite nie, hlavne v období hniezdenia by to dopadlo veľmi zle, jedine veľmi veľka voliera, ale tam by boli obrovsky veľké náklady: https://www.youtube.com/watch?v=QK0wP0Vt8tk.
Karel2345
napsal(a):
Pokud vím, tak kromě ZOO takhle velké ary nikdo nechová - pouze mladé ptáky po odstavu. Domluvte si schůzku s kurátorem chovu ptáků v Lešné a budete mít jasno. Nic není nemožné.
Karel2345

XXX.XXX.217.25
Že zoo Lešné mám samce ary zelenokřídlé kterého jsem měnil v roce 2004 za mého z důvodu s nesouladu se samicí. Momentálně chovám jeden 18 lety par zelenokřídlých společně s 7 letými araraunami a bez problémů a uvazoval jsem ze udělám velkou volieru přibližně 20x15m a přidám k ním ještě 6 páru co chovám oddeleně.