Dobrý den.
Jak donutit - naučit mladého mazla aby bral i drobná zrna. Nyní když dojde slunečnice, dýně a granule tak si sedne k ovoci, zelenině a bobulím které mu neomezuju a zbytku zrnin si nevšimne.
Pomůže hlad ?
Jak je to s předkládáním čerstvé slunečnice když ji vlastně ve směsi zrnin omezují ?
Mám omezit i dávky měkké kukuřice ? Nebo tohle sezonní krmení v nedozrálém stavu nevadí ?
Dík za rady a tipy.
David.
dad
napsal(a):
Dobrý den.
Jak donutit - naučit mladého mazla aby bral i drobná zrna. Nyní když dojde slunečnice, dýně a granule tak si sedne k ovoci, zelenině a bobulím které mu neomezuju a zbytku zrnin si nevšimne.
Pomůže hlad ?
Jak je to s předkládáním čerstvé slunečnice když ji vlastně ve směsi zrnin omezují ?
Mám omezit i dávky měkké kukuřice ? Nebo tohle sezonní krmení v nedozrálém stavu nevadí ?
Dík za rady a tipy.
David.
Asi krmíte dobře a když nic 24 hodin nedostane, nic se nestane a asi si pochutná na prosu, lesknici a prvně vezme klas senegalského prosa. Někdo dává papouškům den půstu, já to nedělám, mám zlozvyk spíš překrmovat. Jestli bere granule ovoce a zeleninu, domnívám se, že kvalittní výživa je zajištěna a nemusíte nad tím hloubat. Mohl by Vás i přežít. Nehovoříte o minerálech - gritu. Beru to jako samozřejmost.
Myslím, že papoušek by měl sníst všechno, co má v krmné dávce, jedině tak je to plnohodnotná strava. Já bych občas být Vámi slunečnici úplně vysadila a nechala bych mu v misce jen to, co normálně nejí, dokud si to prostě nedá. Nechala bych mu to třeba celé dopoledne a zeleninu a ovoce bych mu dala až odpoledne nebo obráceně. Žádné zvíře ani papoušek neumře hlady, když má přístup k potravě. Chvilku možná bude trucovat, protože slunečnice je určitě chutnější. Slunečnice je hodně tučná a není to ve velké míře nic zdravého, proto se omezuje, papoušek pak může mít problémy s játry atd.. Je to jak s dětmi, pokud si budou moct vybrat mezi sladkým a třeba zeleninou, také se radši nacpou sladkým, pokud se jim to dovolí. Já měla také tendence své papoušky překrmovat a nechat je si vybrat, co budou konzumovat a zbytek vyhodit, ale po konzultaci s některými chovateli a hlavně veterinářem vím, že se tím papouškům opravdu neprospěje.
Díky za reakci.
Sepiovku má. Zatím ji však používá jako hračku. Grit mi žádní papoušci nebraly, zato se starali o vápennou omítku a větve na okus. Ten snad nestárne a tak dodám ze zásob. Teť už mám jen Ferdu. Koupil jsem mu směs od Versele laga a tam jak slunečnice tak granulí moc není. Granule přikoupím, ale chci ho donutit louskat i něco jiného než slunečnici.
Doporučení p.Dubiny (prodejce) bylo v prvním měsíci krmit do sytosti co si vybere a pak upravit dávku. V první směsi od Darvins bylo slunečnice víc a teť na mně Ferda kouká jak kdybych ho chtěl ošidit. Budu to muset vydržet. Až nebude venku čerstvé tak mu to dojde. O sušené ovoce a bobule takový zájem mít asi nebude.
krabatka
napsal(a):
Myslím, že papoušek by měl sníst všechno, co má v krmné dávce, jedině tak je to plnohodnotná strava. Já bych občas být Vámi slunečnici úplně vysadila a nechala bych mu v misce jen to, co normálně nejí, dokud si to prostě nedá. Nechala bych mu to třeba celé dopoledne a zeleninu a ovoce bych mu dala až odpoledne nebo obráceně. Žádné zvíře ani papoušek neumře hlady, když má přístup k potravě. Chvilku možná bude trucovat, protože slunečnice je určitě chutnější. Slunečnice je hodně tučná a není to ve velké míře nic zdravého, proto se omezuje, papoušek pak může mít problémy s játry atd.. Je to jak s dětmi, pokud si budou moct vybrat mezi sladkým a třeba zeleninou, také se radši nacpou sladkým, pokud se jim to dovolí. Já měla také tendence své papoušky překrmovat a nechat je si vybrat, co budou konzumovat a zbytek vyhodit, ale po konzultaci s některými chovateli a hlavně veterinářem vím, že se tím papouškům opravdu neprospěje.
Taky bych rád aby louskal většinu předkládaných druhů zrnin. Snad to omezení ovoce, zeleniny a bobulí pomůže.
Já mám dom amazoňana modročelého. Ráno dávám zeleninu a ovoce a když se vracím z práce tak dostává zrniny. Samozřejmě vybere to co mu chutná, ale jelikož to má až zase do rána, většinou vybere vše i malé proso. Ale také mi trvalo než se to naučil. Z kraje jsem mu třeba zrní nechával i celý den, než vyzobal vše. Ale je to také různé, mě třeba vůbec granule žrát nechce.