Nosnost hliníkových jaklů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2016 21:33
Sivok

XXX.XXX.159.15

Potřeboval bych poradit. Mám v plánu na jaře předělat venkovní voliéry do hliníku 20x20x1,5 a přemýšlel jsem, že bych je udělal patrové, mám málo místa na zahradě. Unese konstrukce dospělého člověka když by byla v patře podlaha? Rozměr voliéry by byl 4x1,5x2,5 dxšxv. Děkuji všem za rady.

9.9.2016 23:43
lada3

XXX.XXX.180.251

Nejsem sice statik, ale pokud to chápu spravne, domnivam se ze se to bude uprostřed hodne prohýbat. Asi nejjednodussi by bylo stoupnout uprostřed na 1,5m jekl a videlo by se.
Hodne zalezi v jakých vzdálenostech by od sebe profily byly, chtelo by to lepe rozepsat.

10.9.2016 03:30
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

A udrží vás spoje?

10.9.2016 09:23
Sivok

XXX.XXX.159.15

lada3 napsal(a):
Nejsem sice statik, ale pokud to chápu spravne, domnivam se ze se to bude uprostřed hodne prohýbat. Asi nejjednodussi by bylo stoupnout uprostřed na 1,5m jekl a videlo by se.
Hodne zalezi v jakých vzdálenostech by od sebe profily byly, chtelo by to lepe rozepsat.

Profily by měli být od sebe po metru, na šířku pletiva a přes ně nejspíš podlaha z OSB desek, nebo něco podobného. Přikládám obrázek, ale nejsem zdatný kreslíř .

10.9.2016 10:50
hersyko

XXX.XXX.144.116

Sivok napsal(a):
Profily by měli být od sebe po metru, na šířku pletiva a přes ně nejspíš podlaha z OSB desek, nebo něco podobného. Přikládám obrázek, ale nejsem zdatný kreslíř .

Dobrý den, být Váma tak oslovím nějakého profi výrobce co má zkušenosti např. Barvík, Zelinka,...a ti jistě řeknou popřípadě navrhnou řešení,...než-li se ptát na názor někoho kdo to takto řešeno třeba nemá. Třeba já osobně jsem viděl při stavbě, jak se po tom pohybují, ale vědí jak na to, kam lze šlápnout apod., takže bych mohl říci ANO- ale asi by jste mi po propadnutí, zřícení asi mohl jen poděkovat :) dále určitě záleží co plánujete na dno, kolik vážíte,...Takže já bych se určitě obrátil na profi dodavatele o radu.

10.9.2016 11:13
hersyko

XXX.XXX.144.116

hersyko napsal(a):
Dobrý den, být Váma tak oslovím nějakého profi výrobce co má zkušenosti např. Barvík, Zelinka,...a ti jistě řeknou popřípadě navrhnou řešení,...než-li se ptát na názor někoho kdo to takto řešeno třeba nemá. Třeba já osobně jsem viděl při stavbě, jak se po tom pohybují, ale vědí jak na to, kam lze šlápnout apod., takže bych mohl říci ANO- ale asi by jste mi po propadnutí, zřícení asi mohl jen poděkovat :) dále určitě záleží co plánujete na dno, kolik vážíte,...Takže já bych se určitě obrátil na profi dodavatele o radu.

Přesto bych to já osobně spíše řešil 6.pilotama a potom, už podle vaší představy (podle náčtrtku) přeci jen není to věc co by se dělala na pár sezon.

10.9.2016 11:30
hersyko

XXX.XXX.144.116

hersyko napsal(a):
Přesto bych to já osobně spíše řešil 6.pilotama a potom, už podle vaší představy (podle náčtrtku) přeci jen není to věc co by se dělala na pár sezon.

Třeba něco takového místo dřevěných hranolů jekl a bylo by to věčné, pro Vás bezpečné při pochuzce. A druhé patro již pouze z hliníku.

10.9.2016 11:53
Sivok

XXX.XXX.159.15

hersyko napsal(a):
Třeba něco takového místo dřevěných hranolů jekl a bylo by to věčné, pro Vás bezpečné při pochuzce. A druhé patro již pouze z hliníku.

Děkuji za rady, také jsem nad něčím takovým přemýšlel. ještě se zkusím poptat u nějakých výrobců, myslím že 1,5 m není tak dlouhý aby se prohnul, když na tom bude ještě podlaha, ale uvidím. zkusím ještě pozjistit jiné možnosti.

10.9.2016 12:52
svetopicek

XXX.XXX.37.43

Dobrý den proč používáte mé foto?

10.9.2016 13:11
hersyko

XXX.XXX.144.116

svetopicek napsal(a):
Dobrý den proč používáte mé foto?

Dobrý den omlouvám se za vložení Vašeho fota, ale použil jsem ho pouze pro ukázku a radu. Jinak si myslím, že pokud vložíte jakoukoliv fotografii do veřejné diskuze (kde jsem jí oběvil) není chráněna právem (8.let práce jako profi fotograf ), přesto se omlouvám, chtěl jsem jen pomoc, ale jak je vidět,...raději mlčet, neradit,...Jsme tu chovatelé a měli by jsme si předávat rady, zkušenosti,..

10.9.2016 13:25
svetopicek

XXX.XXX.37.43

Ok dobře, Jen mě vždy trochu vyvede z míry vložení našich fotek bez našeho vědomí ale máte pravdu měli bychom si pomáhat a radit.I já příkládám omluvu Vám.

10.9.2016 14:02
hersyko

XXX.XXX.144.116

svetopicek napsal(a):
Ok dobře, Jen mě vždy trochu vyvede z míry vložení našich fotek bez našeho vědomí ale máte pravdu měli bychom si pomáhat a radit.I já příkládám omluvu Vám.

Rozumím tomu (ale v případě, že nemáte fota chráněna) musíte počítat s tím, že budou dále publikována :( a zvláště v případě, že je sám dále rozšiřujete, bez určitého opatření. Ale o to tady jistě nejde, přesto ještě jedna omluva pro Vás a snad to zadavateli pomůže.

10.9.2016 16:48
Sivok

XXX.XXX.159.15

hersyko napsal(a):
Rozumím tomu (ale v případě, že nemáte fota chráněna) musíte počítat s tím, že budou dále publikována :( a zvláště v případě, že je sám dále rozšiřujete, bez určitého opatření. Ale o to tady jistě nejde, přesto ještě jedna omluva pro Vás a snad to zadavateli pomůže.

Určitě mi to námět dalo, a uvidíme jak to dál vymyslím. ;-), určitě všem děkuji z rady a náměty.

Petr159

16.9.2016 21:01
Petr159

XXX.XXX.0.41

Rozhodně bych nedoporučil plastové spojky, ale poohlídnout se po hliníkových.

16.9.2016 21:36
Sivok

XXX.XXX.159.15

Petr159 napsal(a):
Rozhodně bych nedoporučil plastové spojky, ale poohlídnout se po hliníkových.

Ty jsem ještě nikde neobjevil.

16.9.2016 23:03
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
toto tema se jiz nekolikrat probiralo a resilo a zase probiralo. Ja osobne jsem se do minule diskuse zapojoval s obdobnou obavaou, to kdyz jsem resil jak dat pletivo na stop.
Konstrukci mam vyka tri metry, po jeden a pul metru pricna vystuha. Sirka volier metr a celkova delka seum a pul metru. Nosnost profilu je uplne v pohode a i plastova spojka to udrzi. Problem byl posledni ctyri voliery nebyly pricky opletivovane, vzeprene vetvemi mezi sebou, tak to proste melo tendence uhybat doboku. Vyresil jsem to tak ze jsem je spojil deskou a vymezil vrutem z kazde strany. Na obou koncich oprel o pletivo. Po par nejistych kruccich a osmeleni ted po strope voliery beham jako by se nechumelilo.
Pokud udelate nejprve mezipatro a az pak strop, nosnosti se opravdu nemusite bat. I presto budete mit jine problemy, tedy jak ukotvit pletivo v hornim patre u podlahy kdyz na profilu bude OSB deska. Nedostatek svetla v dolnich patrech, Radeji min ptaku a tedy i volier, ale at maji slusne podminky.
S pozdravem smidla.eu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík