Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2016 08:50
park

XXX.XXX.222.82

Dobrý den,
připravuji se na chov senegalců, budu stavět chovatelské zařízení, nejsem si jist jakou velikost ok pletiva mám zvolit, jestli 19 x 19 x 2,05 nebo 25,4 x 25,4 x 2,05mm? Děkuji za rady chovatelů těchto papoušků.

16.9.2016 09:07
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
oko 19 x 19 pri sile dratu 1,45 je plne dostacujici. Dvojku drat az na vetsi druhy. Osobne jsem mel i amazonany modrocele v prostoru s pletivem o sile dratu 1 a do pletiva se nepustili. Je pravda ze to byly vnitrni prostory a kdyby to prekonali tak by neuleteli.
Dnes mam na venkovnich volierach oplasteni vnejsich sten 2,05 (kvuli velkym papouskum) a na vnitrni mezisteny 1,45. Oko vzdy 19x19 kvuli skodne.
S pozdravem smidla.eu.

16.9.2016 09:19
park

XXX.XXX.222.82

Děkuji za radu, zařízení bude v interiéru, temperovaná místnost, také se mi ta tloušťka 2mm zdá dost, ale někde jsem četl že dokážou cvaknout i ty 2mm.

16.9.2016 12:56
kubanec

XXX.XXX.103.251

To se mi nezdá že by senegalec cvaknul 2mm konžák by moh ale senegalec?

16.9.2016 23:06
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
v dostatecne velkem prostoru ptaci o pletivo nejevi vubec zajem. Tm spis pokud maji klacky avetve k okusovani. Zvam chovatele co maji velke papousky v kralicim pletivu co je snad starsi nez ja. A presto nemaji problemy.
S pozdravem smidla.eu.

17.9.2016 10:28
kubanec

XXX.XXX.103.251

Na amazonana staci 1.2 pochybuji ze by senegalec byl větši machr

17.9.2016 10:58
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
kdyz uz se ta diskuse rozjela timto smerem, priojim svuj nazor. Osobne jsem nikdy nevidel ze by papousek prevcaknul drat pletiva a to jakkoliv tlusty nebo tenky (tim nechci rict ze se to nedeje). I vetve na okus ptak v podstate neprestipne, ale okusuje a odlupuje po vlaknech. Cimz je oslabuje. Jak uz jsem napsal, mel jsem amazonany modrocele docasne umistene za pletivem o sile dratu kolem milimetru a mozna to bylo i min ale radeji nez do pletiva se pustili do drevene konstrukce.
U pletiva pak vidim problem v pripade ze bude nejak oslabeno, napriklad korozi a drat povoli. Na druhou stranu ptak musi mit motivaci se dratem zabyvat aby ho poskodil. Videl jsem poskozene pletivo od senegalcu, bylo to tak milimetrovy drat, ale nutno rict ze klec byla 80 x 80 x 50 a to uvnitr byla jeste budka. Proste hruza. Pokud jezdite do Prerova a u hlavni brany vidavate namistrovaneho cernovlaseho borecka co se vam tlaci do auta ze vykupuje ptaky odhadem ma tak petadvacet let, tak to bylo u nej. Takto drzenym ptakum se nedivim ze maji potrebu dostat se ven. Samice mu uletela pri prohlidce, ale nedoletela ani na konec ctyrmetrove mistnosti a placla sebou po dvou metrech na zem.
S pozdravem Smidla.eu.

20.9.2016 10:32
Charlie5

XXX.XXX.225.227

Dobrý den, choval jsem senegalce v letních voliérách se svařeným pletivem, oko 12,7 x 12,7, síla drátu 1,05mm a bylo to v pohodě. Nyní je mám ve voliérách s pletivem 12,7 x 12,7 a síla drátu 1,45, to je výborné pletivo, ale asi se už neprodává, ona i cena za roli 25 bm byla 5.000kč. To oko 12,7x 12,7 jsem volil proto, že ptáci jsou venku i v noci a se škodnou zatím problém nebyl. Pletivo 19 x 19 x 2,05 je vhodné i pro větší ptáky, třeba za pár let budete chtít amazoňany nebo ary a toto pletivo bude vhodné i pro ně, vždycky je to na zvážení. A osobní zkušenost na závěr, několikrát jsem byl nucen senegalce ubytovat v kleci ze svařovaných drátů, byť to bylo na pár dní, tak jsem měl brzy vylámaných několik drátů. Samec senegalce si našel zábavu v tom, že stiskl dva dráty k sobě a pustil a toto opakoval několikrát po sobě, snad se nudil nebo se mu líbil zvuk rezonujících drátů, ale drát nakonec povolil ve svaru... Ale toto dělal jeden jediný pták. Kolega má také tři páry senegalů, ve vnitřních voliérkách a také má pletivo 1.05mm. Slabší pletivo bych určitě nedoporučil, zejména samci senegalů jsou zvědaví, aktivní, (aspoň tedyTi moji) a jak najdou něco, co se jim líbí, tak se tomu věnují...

20.9.2016 12:13
park

XXX.XXX.222.82

Děkuji za odpověď, zvolím 19 x 19 x 1,45, chci chovat jenom jeden pár, bude to interiérová klec výška 200cm na 30cm nožkách, takže čistá výška klece 170cm, šířka 102cm, hloubka 70cm, to bude klec na chov, ještě plánuji velkou klec - voliéru na mimo chovnou sezónu ta bude v zimní zahradě - součást domu, ale není temperovaná. Rozměry 2,5m délka x 2m výška x 1m hloubka u té možná zvolím silnější pletivo, kdybych ji chtěl do budoucna využít na větší druhy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík