Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2016 21:32
jezeddák

XXX.XXX.228.254

Dobrý večer, dlouho jsem přemýšlel, jaký je rozdíl mezi CITES povinnými doklady a registrací, tedy pokud v tom rozdíl je. Moc by mě to zajímalo, jelikož uvažuji o druzích, kteří to vyžadují. Děkuji za odpovědi.

24.9.2016 22:53
barp58

XXX.XXX.20.65

Cites je jako rodný list, s ním nutno papouška registrovat na vašem krajském ůřadě životního prostředí. Každý kus z odchovu jej musí mít.

26.9.2016 18:08
jezeddák

XXX.XXX.228.254

Děkuji. Já si chci pořídit orebice rudé, tak při koupi dostanu tedy rodný list zvířete, rozumím tomu dobře? Jen mi nejde do hlavy, že prodejce neuvádí, že je potřeba registrace. Kdyby mě na to tady 1 chovatel neupozornil, vím prd.

26.9.2016 19:32
kubanec

XXX.XXX.103.251

Fakt že jo máte pravdu je na to diskuze orebice rudá potřebujete papiry jako má napriklad krkavec sovy atd.

28.9.2016 09:59
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,

pokud uvazujete o chovu nejakeho druhu je na Vas zjistit si potrebnou legislativu. Prodejce by upozornit take mel, ale povinnost jeho to neni. U inzeratu na druhy kteri CITES mit musi je povinnost toto uvadet.

S pozdravem smidla.eu.

28.9.2016 13:54
tragopan

XXX.XXX.214.227

jezeddák napsal(a):
Děkuji. Já si chci pořídit orebice rudé, tak při koupi dostanu tedy rodný list zvířete, rozumím tomu dobře? Jen mi nejde do hlavy, že prodejce neuvádí, že je potřeba registrace. Kdyby mě na to tady 1 chovatel neupozornil, vím prd.

Dobrý den,
pokud si budete pořizovat orebice rudé tak žádný CITES nepotřebujete, jelikož se nejedná o druh jeho vydání podléhající. Nicméně se jedná o eurofaunu, takže situace možná horší. Ptáci musí pocházet z registrovaného chovu, řádně evidovaní, kroužkovaní a samozřejmě s doklady o původu(nikoli CITES). Vy pak musíte tyto zaregistrovat na Vašem krajském úřadě Ž.P. a o jejich chovu a odchovech věst řádnou evidenci.
Zdraví Míla tragopan.

Přidejte reakci

Přidat smajlík