Žako v CITES I - schváleno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

keke

10.1.2017 17:18
keke

XXX.XXX.160.180

zako napsal(a):
Chtěl bych poděkovat panu Potůčkovi za vydaný sborník, kde je prakticky vše podstatné. Všem příznivcům a zastáncům zařazení žaků do Cites I doporučuji přečíst si vyjádření hlavně T.Silvy ale i p.Sojky, Drozdka, Barvíka, Šišky, které vystihují podstatu věci. Naopak zklamáním je vyjádření p.Bartla a Žohy. Pan hzp se ptal p.Šišky kdo půjde bojovat za chovatele. To je přeci jednoduché, organizace která se od počátku prezentovala jako zástupce chovatelů - ACHEP. Bohužel zřejmě nedošlo k žádné intervenci v zájmu chovatelů a hlavně samotných žaků, jediné co se stalo, že ACHEP vydal prohlášení že s tím souhlasí... Takže jak píše T.Sílva, nařízení bude mít dvě oběti, papouška žako a chovatele, bohužel ale úředníci budou mít práci a to je důležité, co na tom že někteří žaci to odnesou, stres, úhyny, jde přeci o jejich záchranu.

A to je len začátek, ešte povymyšlajú omnoho viac zbytočných perlićiek a zákonov z čeho sa chovatelia eśte budú za hlavu chytať, ACHEP jedna zase zo zbytočných organizácii a darmožráčov ktorý si budú určovať svoje pravidlá, je my z toho na vracanie už teraz.

ne

10.1.2017 19:50
ne

XXX.XXX.195.189

keke napsal(a):
A to je len začátek, ešte povymyšlajú omnoho viac zbytočných perlićiek a zákonov z čeho sa chovatelia eśte budú za hlavu chytať, ACHEP jedna zase zo zbytočných organizácii a darmožráčov ktorý si budú určovať svoje pravidlá, je my z toho na vracanie už teraz.

Co tebe je do ACHEPU, starej se o organizace ve vlastní zemi.

10.1.2017 20:26
anuš

XXX.XXX.31.2

ne napsal(a):

A co přínosného pro tebe udělal ACHEP ?

Píno

10.1.2017 20:31
Píno

XXX.XXX.86.174

tramtada napsal(a):
Vážená, Vy jste se pravděpodobně teprve teď probudila. Vše jasně objasnil pan Potůček ve článcích na svém webu ararauna.cz + k tomu vydal i brožuru. Termíny a data jsou uvedeny a jasně dány, vše proběhlo mimo jiné i veřejným tiskem i v televizi takže pokud jste doteď ty informace nezachytila tak to je váš problém.

Dnes jsem byl na KÚ a žádné žádosti tam nemají, mám si žádost sepsat dle pokynů a přijít až po 5 únoru 2017.

keke

10.1.2017 20:39
keke

XXX.XXX.160.180

ne napsal(a):

Moja zem je aj tvoja, tak sa mám právo k tomu vyjadriť aj já.

keke

10.1.2017 20:46
keke

XXX.XXX.160.180

keke napsal(a):
Moja zem je aj tvoja, tak sa mám právo k tomu vyjadriť aj já.

TVOJA ZEM JE AJ MOJA ZEM...

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 06:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

sambora napsal(a):
Olomouc https://www.kr-olomoucky.cz/ochrana-prirody-cl-271.html.

No takže veškerá panika okolo skrz kroužky je tímto vyřešena...krásně je tam napsáno:

V případě registrace starších exemplářů ptáků (narozených před zavedením povinnosti registrace) lze akceptovat i značení uzavřeným nesnímatelným kroužkem, jež nebude pocházet od licencovaného výrobce, resp. nebude mít číslo přidělené ministerstvem.

takže mám po problému spadl mi obr kámen ze srdce

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 06:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

sambora napsal(a):
Olomouc https://www.kr-olomoucky.cz/ochrana-prirody-cl-271.html.

Jak je tam ta přihláška, tak jsme akorát čekala, že třeba vetrinář svým podpisem potvrdí, třeba že žako má nesnímatelný kroužek s číslem xxxx...cz ale tam je to jen že to vyplním sama a podám a podepíši se, pak teda už to bude jen pokud kontrola příjde nebo ne

ne

11.1.2017 12:21
ne

XXX.XXX.195.189

keke napsal(a):
TVOJA ZEM JE AJ MOJA ZEM...

Tak na to zapomeň

ne

11.1.2017 12:22
ne

XXX.XXX.195.189

anuš napsal(a):
A co přínosného pro tebe udělal ACHEP ?

Staň se členem, více se zajímej o dění a uvidíš.

20.1.2017 09:25
sambora

XXX.XXX.233.80

Dnes mi došel mail - Dobrý den pane,
v příloze Vám zasíláme aktuální informace k registraci papouška žako. Příští týden se bude na MŽP konat porada k této problematice.
Zcela jistě se budeme věnovat i otázce: jak pohlížet na papoušky žako, které nemají doklady k prokázání původu, a že jich nebude málo.
V přiloženém dokumentu tohoto e-mailu je i kapitola, která se týká udělování výjimek.
Každopádně registrace papouška žako začne probíhat až po jeho přijetí do přílohy A. (předkládaný termín – první týden v únoru).
S pozdravem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík