keke

XXX.XXX.160.180
zako
napsal(a):
Chtěl bych poděkovat panu Potůčkovi za vydaný sborník, kde je prakticky vše podstatné. Všem příznivcům a zastáncům zařazení žaků do Cites I doporučuji přečíst si vyjádření hlavně T.Silvy ale i p.Sojky, Drozdka, Barvíka, Šišky, které vystihují podstatu věci. Naopak zklamáním je vyjádření p.Bartla a Žohy. Pan hzp se ptal p.Šišky kdo půjde bojovat za chovatele. To je přeci jednoduché, organizace která se od počátku prezentovala jako zástupce chovatelů - ACHEP. Bohužel zřejmě nedošlo k žádné intervenci v zájmu chovatelů a hlavně samotných žaků, jediné co se stalo, že ACHEP vydal prohlášení že s tím souhlasí... Takže jak píše T.Sílva, nařízení bude mít dvě oběti, papouška žako a chovatele, bohužel ale úředníci budou mít práci a to je důležité, co na tom že někteří žaci to odnesou, stres, úhyny, jde přeci o jejich záchranu.
A to je len začátek, ešte povymyšlajú omnoho viac zbytočných perlićiek a zákonov z čeho sa chovatelia eśte budú za hlavu chytať, ACHEP jedna zase zo zbytočných organizácii a darmožráčov ktorý si budú určovať svoje pravidlá, je my z toho na vracanie už teraz.
ne

XXX.XXX.195.189
keke
napsal(a):
A to je len začátek, ešte povymyšlajú omnoho viac zbytočných perlićiek a zákonov z čeho sa chovatelia eśte budú za hlavu chytať, ACHEP jedna zase zo zbytočných organizácii a darmožráčov ktorý si budú určovať svoje pravidlá, je my z toho na vracanie už teraz.
Co tebe je do ACHEPU, starej se o organizace ve vlastní zemi.
Píno

XXX.XXX.86.174
tramtada
napsal(a):
Vážená, Vy jste se pravděpodobně teprve teď probudila. Vše jasně objasnil pan Potůček ve článcích na svém webu ararauna.cz + k tomu vydal i brožuru. Termíny a data jsou uvedeny a jasně dány, vše proběhlo mimo jiné i veřejným tiskem i v televizi takže pokud jste doteď ty informace nezachytila tak to je váš problém.
Dnes jsem byl na KÚ a žádné žádosti tam nemají, mám si žádost sepsat dle pokynů a přijít až po 5 únoru 2017.
keke

XXX.XXX.160.180
ne
napsal(a):
Co tebe je do ACHEPU, starej se o organizace ve vlastní zemi.
Moja zem je aj tvoja, tak sa mám právo k tomu vyjadriť aj já.
keke

XXX.XXX.160.180
keke
napsal(a):
Moja zem je aj tvoja, tak sa mám právo k tomu vyjadriť aj já.
TVOJA ZEM JE AJ MOJA ZEM...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
sambora
napsal(a):
Olomouc https://www.kr-olomoucky.cz/ochrana-prirody-cl-271.html.
No takže veškerá panika okolo skrz kroužky je tímto vyřešena...krásně je tam napsáno:
V případě registrace starších exemplářů ptáků (narozených před zavedením povinnosti registrace) lze akceptovat i značení uzavřeným nesnímatelným kroužkem, jež nebude pocházet od licencovaného výrobce, resp. nebude mít číslo přidělené ministerstvem.
takže mám po problému spadl mi obr kámen ze srdce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
sambora
napsal(a):
Olomouc https://www.kr-olomoucky.cz/ochrana-prirody-cl-271.html.
Jak je tam ta přihláška, tak jsme akorát čekala, že třeba vetrinář svým podpisem potvrdí, třeba že žako má nesnímatelný kroužek s číslem xxxx...cz ale tam je to jen že to vyplním sama a podám a podepíši se, pak teda už to bude jen pokud kontrola příjde nebo ne
ne

XXX.XXX.195.189
keke
napsal(a):
TVOJA ZEM JE AJ MOJA ZEM...
Tak na to zapomeň
ne

XXX.XXX.195.189
anuš
napsal(a):
A co přínosného pro tebe udělal ACHEP ?
Staň se členem, více se zajímej o dění a uvidíš.
Dnes mi došel mail - Dobrý den pane,
v příloze Vám zasíláme aktuální informace k registraci papouška žako. Příští týden se bude na MŽP konat porada k této problematice.
Zcela jistě se budeme věnovat i otázce: jak pohlížet na papoušky žako, které nemají doklady k prokázání původu, a že jich nebude málo.
V přiloženém dokumentu tohoto e-mailu je i kapitola, která se týká udělování výjimek.
Každopádně registrace papouška žako začne probíhat až po jeho přijetí do přílohy A. (předkládaný termín – první týden v únoru).
S pozdravem.