Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

andulka1234

2.10.2016 16:17
andulka1234

XXX.XXX.49.158

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Mám doma asi rok samečka andulky vlnkované.Má prostornou klec s hračkama, ale protože jsem přes den ve škole nemám moc čas se mu věnovat a proto už delší dobu uvažuju nad pořízením další andulky. Mám ale problém. Jelikož jsem v tomhle oboru začátečník potřebovala bych poradit. Když k němu pořídím dalšího samečka nebudou usilovat o svoje území zvláště ten "domácí". A pokud by to byla samička nebudou potom hnízdit? A nebo když nebudou mít budku tak ne?
Předem děkuji za odpověd.

2.10.2016 17:57
Toužák

XXX.XXX.7.103

Dobrý den, hnízdit bez budky nebudou. Záleží na povaze andulky a trpělivosti. My máme andulaka dokrmeneho a ten strasně žárlí a nesnese nikoho jiného. Vzal bych mu samičku.

andulka1234

3.10.2016 14:00
andulka1234

XXX.XXX.224.98

Děkuju moc.

3.10.2016 14:15
hersyko

XXX.XXX.144.116

Toužák napsal(a):
Dobrý den, hnízdit bez budky nebudou. Záleží na povaze andulky a trpělivosti. My máme andulaka dokrmeneho a ten strasně žárlí a nesnese nikoho jiného. Vzal bych mu samičku.

Andulky nezahnízdí bez budky?

3.10.2016 15:07
geldek

XXX.XXX.237.193

Jestli je andulák dobře ochočený, pak ho z klece může pustit kdokoli kdo je doma a nevadí mu, že mu papoušek dělá někdy dost neodbytnou, ale milou společnost.
Jestli ochočený není a je celý den v kleci, pak je jedno co mu pro smutný život přikoupíte, dva andulčí samečkové si obvykle dobře rozumí a jsou kamarádi. To spíše samička by mohla být problematická. Nejen, že by mohla útočit na dotěrného samečka, ale po čase přece jen snášet vajíčka třeba na dno klece, aniž by na nich pak seděla. Bez budky je větší pravděpodobnost, že budou neoplozená.

gandalfino

3.10.2016 15:11
gandalfino

XXX.XXX.195.189

geldek napsal(a):
Jestli je andulák dobře ochočený, pak ho z klece může pustit kdokoli kdo je doma a nevadí mu, že mu papoušek dělá někdy dost neodbytnou, ale milou společnost.
Jestli ochočený není a je celý den v kleci, pak je jedno co mu pro smutný život přikoupíte, dva andulčí samečkové si obvykle dobře rozumí a jsou kamarádi. To spíše samička by mohla být problematická. Nejen, že by mohla útočit na dotěrného samečka, ale po čase přece jen snášet vajíčka třeba na dno klece, aniž by na nich pak seděla. Bez budky je větší pravděpodobnost, že budou neoplozená.

Budka na oplozenost vajec andulek nemá vůbec žádný vliv.

gandalfino

3.10.2016 15:12
gandalfino

XXX.XXX.195.189

andulka1234 napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala. Mám doma asi rok samečka andulky vlnkované.Má prostornou klec s hračkama, ale protože jsem přes den ve škole nemám moc čas se mu věnovat a proto už delší dobu uvažuju nad pořízením další andulky. Mám ale problém. Jelikož jsem v tomhle oboru začátečník potřebovala bych poradit. Když k němu pořídím dalšího samečka nebudou usilovat o svoje území zvláště ten "domácí". A pokud by to byla samička nebudou potom hnízdit? A nebo když nebudou mít budku tak ne?
Předem děkuji za odpověd.

Klidně mu dalšího parťáka pořiďte, určitě si budou spolu rozumět i dva samci.

andulka1234

3.10.2016 18:43
andulka1234

XXX.XXX.168.39

Je ochočený. Každý den ho pouštím.

4.10.2016 09:32
eli22

XXX.XXX.181.33

andulka1234 napsal(a):
Je ochočený. Každý den ho pouštím.

Kupte mu tedy samečka, mně zahnízdili andulky i bez budky a vyvedly jedno mladé.

4.10.2016 10:26
geldek

XXX.XXX.237.193

gandalfino napsal(a):
Budka na oplozenost vajec andulek nemá vůbec žádný vliv.

Samice pravděpodobně bude snášet i když samečka nepřipustí, což se v kleci, navíc bez budky, může stát. Alespoň mám takovou zkušenost? 1.0 + 0.1 v metrové klec se k sobě neměli, samička na samce útočila, když si ji namlouval. Kdyby začala snášet, pravděpodobně by vajíčka nebyla oplozena. Po vypuštění do voliéry to byl vzorný pár. Samozřejmě nemusí platit obecně.

4.10.2016 10:35
simacek123

XXX.XXX.142.1

geldek napsal(a):
Samice pravděpodobně bude snášet i když samečka nepřipustí, což se v kleci, navíc bez budky, může stát. Alespoň mám takovou zkušenost? 1.0 + 0.1 v metrové klec se k sobě neměli, samička na samce útočila, když si ji namlouval. Kdyby začala snášet, pravděpodobně by vajíčka nebyla oplozena. Po vypuštění do voliéry to byl vzorný pár. Samozřejmě nemusí platit obecně.

Ono vseobecne neplati v chovu skoro nic.Jelikoz se jedna o andulku do klece pro poteseni a radost je uplne jedno ci samec nebo samice, zalezi vždy na jedinci jak si padnou.

gandalfino

4.10.2016 10:42
gandalfino

XXX.XXX.195.189

geldek napsal(a):

Samička vám na samce útočila proto, že nebyla v toku a tudíž by vám ani nezačala snášet. Pokud by měla chuť hnízdit tak by jste viděla jak by se při samečkově namlouvání ochotně prohýbala a to bez ohledu na to jestli by měla budku nebo ne.
Mimochodem budka je jeden z největších stimulů pro nastartování toku a hnízdění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík