Problém je v tom, že když se mu věnujete, mazlíte apod, tak vás nebere jako parťáka, ale partnera, a o to je to horší. Já po letech zkušeností z chovu jednoho samotného papouška nedoporučuju. Radost udělají i v páru, a o to větší, když se díváte na spokojené papoušky. Člověk k tomu ale musí myšlenkově dospět...
kareta
napsal(a):
Každý živočich když bude sám tak bude strádat i člověk. Vám by se líbilo ? Když si někdo koupí papouška tak se mu musí věnovat hrát si s nim protože jen Vás bere jako partáka.
To je odpověď asi jako na otázku: "Jakého papouška koupit dětem?" Odpověď: "Plyšového." Tedy připadám si, jako byste ze mě dělal/a pitomce :/
Není pravda. Jsou zvířata společenská a samotářská. Bohužel u ptactva vím, že se jedná spíše o tu společenskou variantu a proto mě zajímalo jestli je nějaká výjimka z pravidla.
Sari

XXX.XXX.13.137
Kanárka :) je to miláček, mám kanárka, je to pašák. Je mu už přes dva roky, v srpnu mu budou tři. Neuvěřitelně super ptáček. :* Hrozně sice řve a zpívá, ale aspoň vím, že s ním nic není :) a nebojí se ruky... jo, když budete mít trpělivost, dá se ochočit :).