Chov samotného papouška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2016 22:16
aseineai

XXX.XXX.236.154

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli je možné chovat některý druh papouška/okrasného ptáčka samotného v kleci bez parťáka, aniž by strádal.
Předem děkuji za odpověď.

5.10.2016 07:00
kareta

XXX.XXX.84.6

Každý živočich když bude sám tak bude strádat i člověk. Vám by se líbilo ? Když si někdo koupí papouška tak se mu musí věnovat hrát si s nim protože jen Vás bere jako partáka.

5.10.2016 08:49
eli22

XXX.XXX.181.33

Problém je v tom, že když se mu věnujete, mazlíte apod, tak vás nebere jako parťáka, ale partnera, a o to je to horší. Já po letech zkušeností z chovu jednoho samotného papouška nedoporučuju. Radost udělají i v páru, a o to větší, když se díváte na spokojené papoušky. Člověk k tomu ale musí myšlenkově dospět...

5.10.2016 15:13
aseineai

XXX.XXX.236.154

kareta napsal(a):
Každý živočich když bude sám tak bude strádat i člověk. Vám by se líbilo ? Když si někdo koupí papouška tak se mu musí věnovat hrát si s nim protože jen Vás bere jako partáka.

To je odpověď asi jako na otázku: "Jakého papouška koupit dětem?" Odpověď: "Plyšového." Tedy připadám si, jako byste ze mě dělal/a pitomce :/
Není pravda. Jsou zvířata společenská a samotářská. Bohužel u ptactva vím, že se jedná spíše o tu společenskou variantu a proto mě zajímalo jestli je nějaká výjimka z pravidla.

5.10.2016 15:14
kubanec

XXX.XXX.103.251

aseineai napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli je možné chovat některý druh papouška/okrasného ptáčka samotného v kleci bez parťáka, aniž by strádal.
Předem děkuji za odpověď.

Tak snad kanár ten se choval hodňe často sólo.

Sari

26.12.2016 18:44
Sari

XXX.XXX.13.137

Kanárka :) je to miláček, mám kanárka, je to pašák. Je mu už přes dva roky, v srpnu mu budou tři. Neuvěřitelně super ptáček. :* Hrozně sice řve a zpívá, ale aspoň vím, že s ním nic není :) a nebojí se ruky... jo, když budete mít trpělivost, dá se ochočit :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík