Vena50
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat koupili jsme Anduláka chceme si ho ochočit a naučit ho mluvit.Každý mi říká at mu pořídíme zrcátko, my se bojíme aby se pak naučil mluvit.Děkuji moc za odpovědi.
Zrcátko mu v žádném případě nedávejte! Už se to tu řešilo několikrát, najděte si to.
Každý zde radí Zrcátko ne. Já mám doma anduláka 10 let, zrcátko v kleci má a je naprosto v pohodě. Když je zavřený v kleci tak si s ním hraje stejně jako s ostatníma hračkama a když si lítá po bytě tak si hraje s námi. Je pravda že je mimo klec každý den tak polovinu dne, o víkendech celý den ale nikdy se k zrcátku nijak neupnul a nás neodmítá, spíš naopak. Vyhledává nás a pořád k nám lítá, sedí na rameni a povídá.
Vena50
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat koupili jsme Anduláka chceme si ho ochočit a naučit ho mluvit.Každý mi říká at mu pořídíme zrcátko, my se bojíme aby se pak naučil mluvit.Děkuji moc za odpovědi.
K otázkám diskuze chovatelů mazlíčků se do diskuze nezapojuji. Po přečtení reakcí dělám vyjímku.
Proč se dává zrcátko?
Andulka jako kontaktní pták se necítí dobře sama. Obraz v zrcátku jí nahrazuje partnera, dokonce ho někdy krmí. Někdo si myslí, že zvrací.
Chcete ochočenou, vázanou na Vás? Nedávejte jí náhradou obraz partnera stejného druhuv zrcátku.
S mluvením to v učitém hledisku souvisí.
Kdo není celý den doma, ať dá zrcátko, nebo si koupí rybičky, morče, dva samce nebo pár andulek.
FELINA

XXX.XXX.86.219
Dobrý den. Mám andulaka 4 měsíce ochoceneho. Syn má andulka také. Bydlíme odděleně. Jednou týdně dáme andulaky k sobě. Létají pusinkuji se probírají peří. Hodinu si pohraji. Neděláme chybu? Chovají se bez sebe stejně zdá se nám. Netrapime je tím? Neteskni po sobě?