Tyrkysová - modrohlavá - kříženec

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2016 16:51
jester.ka

XXX.XXX.0.233

Dobrý den v inzerci z 21.10. jsem objevil tyto ptáky inzerované jako tyrkysáky, nějak se mi to nezdá..Jaký názor na to máte?

25.10.2016 18:25
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

Ano, jedná se o křížence. Když jsem jako desetiletý kluk začínal chovat papoušky, tak mi jeden ´´chovatel´´ takového ptáka také prodal.Pak jsem se divil, že se nelíhnou mláďata.
Teď jde o to, jestli inzerent o tom ví a nebo to dělá z neznalosti.

25.10.2016 21:20
saroun

XXX.XXX.135.137

jester.ka napsal(a):
Dobrý den v inzerci z 21.10. jsem objevil tyto ptáky inzerované jako tyrkysáky, nějak se mi to nezdá..Jaký názor na to máte?

Zdravím, pátral jsem v inzerci, nepodařilo se mi najít původ. Zajímal by mě kontakt na inzerenta. Dík.

26.10.2016 07:48
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Také se mi zdá, že jde o křížence. I já jsem v začátcích měl takového samce a také nebyl schopný odchovávat. V pozdějším věku se mu objevil slabounký hnědý proužek v křídle.

MB

26.10.2016 11:04
MB

XXX.XXX.205.14

Jestli dobře koukám na tu fotografii, tak je tam zrcátko na křídle hodně patrné.

26.10.2016 14:44
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

saroun napsal(a):
Zdravím, pátral jsem v inzerci, nepodařilo se mi najít původ. Zajímal by mě kontakt na inzerenta. Dík.

Zde je odkaz.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2857262/neofema-tyrkysova/.

30.10.2016 02:15
jester.ka

XXX.XXX.0.233

Inzerát je pořád aktivní a majitelka se do diskuze nezapojila...proč? Predpokládám, že si diskuze vsimla...Chápu, že výměna samice tyrkysové za modrohlavou se zkrátka nezkušeným chovatelům stane, ale proč to mlčení...?

30.10.2016 11:28
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

jester.ka napsal(a):
Inzerát je pořád aktivní a majitelka se do diskuze nezapojila...proč? Predpokládám, že si diskuze vsimla...Chápu, že výměna samice tyrkysové za modrohlavou se zkrátka nezkušeným chovatelům stane, ale proč to mlčení...?

Třeba o tom, že má křížence vůbec neví a na diskusi nechodí.Když Vás to tak irituje, tak jí kontaktujte a upozorněte ji.

30.10.2016 11:32
krys

XXX.XXX.115.131

Dobrý den. Na křížence mě upozornil jeden chovatel mailem. Napsala jsem mu, že jsem rodiče kupovala od chovatelů, a abych se ujistila o rodičích, poslala jsem mu fotky. Potvrdil mi svůj názor, že matka je modrohlavá a otec tyrkysák. Odpověděla jsem mu, že mu moc děkuji za upozornění /s neofémami, že začínám, jsou to moje první loni koupené/, a že to budu řešit. Hned jsem si dala inzerát, že prodám modrohlavou. Pán mi navrhl, že, že bychom si mohli samičky vyměnit a tak jsem ráda souhlasila. Mazala jsem tedy inzerát inzerát o
prodeji samičky a na mladé jsem zapomněla. Nechám si je do okrasné voliéry.
Do diskuse jsem se nezapojila ihned, protože nesedím na netu každý den. Teď jsem ji objevila, tak ihned odpovídám a inzerá mažu. A že na mě nemůžete najít kontakt? Je uvedený i inzerátu.
S pozdravem Jiřina Šmitáková.

30.10.2016 11:33
krys

XXX.XXX.115.131

Panu Bláhovi děkuji za pochopení. J.S.

Přidejte reakci

Přidat smajlík