Dobrý večer, Andulky chovám už pár let, ale stále mám problém odhadnout barevnou mutaci a chci se zeptat jaký rozdíl je mezi Recesivní strakou a Dominantní strakou ? Popřípadně bych byla ráda kdyby mi někdo řekl mutaci andulek na fotkách. Děkuji moc.
badr5
XXX.XXX.195.189
1 a 2 je sameček tmavomodrá dominantní straka australská žlutolící. Na fotce 3 a 4 je samička tmavomodrá dominantní straka australská. Obě tyhle vypadá že mají i fialový faktor. Na fotce 4 je ještě dominantní australská straka zelená a ta má dva tmavé faktory (olivová) a je to sameček.
ŠárkaK
napsal(a):
Nikdo ?
Máte interní zprávu
sameček 1 a 2 je zřejmě i kombinace dominantní s recesívní strakou - ozobí na levé straně se mi jeví částečně zesvětlené - pokud mne monitor neklame - na čistě dominantní straku ho má dosti světlé, rovněž kresba vykazuje znaky obou strak, ačkoli dominantní znaky převažují.
badr5
napsal(a):
1 a 2 je sameček tmavomodrá dominantní straka australská žlutolící. Na fotce 3 a 4 je samička tmavomodrá dominantní straka australská. Obě tyhle vypadá že mají i fialový faktor. Na fotce 4 je ještě dominantní australská straka zelená a ta má dva tmavé faktory (olivová) a je to sameček.
Děkuji moc za odpověď ano mají fialovy faktor a to 100%. A na te 4 fotce neni samecek ale samička fotka nejspise zkresluje. Každopádně moc děkuji myslíte ze mohu napsat inertní zpravu ?