Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, chtěl bych si příští rok pořizovat Amazoňana oranžovokřídlého.
Nevíte do kterého měsíce od narození nejpozději papouška převzít aby se dal ještě dobře ochočit v popřípadě naučit mluvit?
Je u toho mluvení u papouška hodně důležité jestli byl vychován pod rodiči nebo dokrmován ručně, nebo na době kdy se začal ochočovat? jestli to byly 3 měsíce od narozeni nebo pul roku třeba ?
A trošku mimo téma- jestli se dá zarezervovat papoušek třeba rok do předu, že by mi majitel napsal, a až by byly, tak bych si šel hned vybrat ?
Snad mi někdo poradí, děkuji.
Turbo123

XXX.XXX.176.43
Tak za 1... kupil som si par rucne dokrmenych od dvoch chovatelov do domu... A musim vas varovat, ak mate zlych susedov, alebo proste nestrpite velmi hlasny skrekot, tak si tento druh nekupuje... viem o com vravim...
Za 2. urcite rucne dokrmeneho pretoze aj manipulacia bude lepsia a vazne divy vtak je este ovela hlucnejsi.
Co sa tyka rozpravania tak obaja vedia asi 8 slov. Teraz maju 7 a 8 mesiacov a rozpravat sa naucili za pomerne kratku dobu len sa im treba venovat.
A to ci sa da zarezervovat zalezi od chovatela co ich odchovava tak si mozne zarezervovat najblizsi odchov ak bude suhlasit staci sa dohodnut.
Dufam ze som vam aspom trochu pomohol :).
patos

XXX.XXX.195.189
Tento druh není třeba rezervovat, nejsou moc dobře prodejní. A bohužel jsou opravdu moc hluční.
Máme Amazonana Venezuelského brali jsme ho od chovatele z voliéry ve 3 měsících ochočili jsme si jej během chvilky a mluvit začat za pár měsíců ted bude mít 3 roky a umí skoro vše říct nekřičí jen pořád mluví ozve se když přijde návštěva a chce být středem pozornosti tak to si zakřičí ale jinak ne, Ale je to o povaze a výchově a věnováni se mu.
daja1
napsal(a):
Máme Amazonana Venezuelského brali jsme ho od chovatele z voliéry ve 3 měsících ochočili jsme si jej během chvilky a mluvit začat za pár měsíců ted bude mít 3 roky a umí skoro vše říct nekřičí jen pořád mluví ozve se když přijde návštěva a chce být středem pozornosti tak to si zakřičí ale jinak ne, Ale je to o povaze a výchově a věnováni se mu.
Je super, jsem rád že jsou na něj i pozitivni názory než jen že je moc hlucnej.
Děkuji za názor.
Cumanensis

XXX.XXX.60.172
Amazoňan venezuelský je veľmi sympatický druh amazoňana, obzvlášť do bytu. Nie je síce tak rečovo nadaný ako amazoňan modročelý, žltohlavý, veľký, žltokrký alebo modrobradý, ale aj tak sa vie naučiť používať slová a bude s ním zábava. Jeho "skladná" veľkosť je výhodou, hlučnosť neviem posúdiť. U každého chovateľa, u ktorého som počul amazoňany venezuelské, boli tichšie ako amazoňany modročelé, žltohlavé, oratrixy alebo pomúčené. Vždy je to ale individuálna záležitosť ako u ľudí. Keby ale ja chcem amazoňana ako domáceho spoločníka, volím samicu amazoňana modročelého alebo žltohlavého, alebo aj oratrixa kvôli kráse a charizme.
Cumanensis
napsal(a):
Amazoňan venezuelský je veľmi sympatický druh amazoňana, obzvlášť do bytu. Nie je síce tak rečovo nadaný ako amazoňan modročelý, žltohlavý, veľký, žltokrký alebo modrobradý, ale aj tak sa vie naučiť používať slová a bude s ním zábava. Jeho "skladná" veľkosť je výhodou, hlučnosť neviem posúdiť. U každého chovateľa, u ktorého som počul amazoňany venezuelské, boli tichšie ako amazoňany modročelé, žltohlavé, oratrixy alebo pomúčené. Vždy je to ale individuálna záležitosť ako u ľudí. Keby ale ja chcem amazoňana ako domáceho spoločníka, volím samicu amazoňana modročelého alebo žltohlavého, alebo aj oratrixa kvôli kráse a charizme.
Mohu se zeptat, samice jsou jinak zbarvene? A kdo ma lepši povahu? samice nebo samec?
IPPON

XXX.XXX.164.85
Máme amazoňana Oranžovo křídle ho už ho vychováváme přes dva měsíce a pořád nemluvím nevíme co s ním tak kdyby někdo věděl tak mi prosím poraďte. Je to s ním opravdu těžké všeho se bojí a nevíme co s ním máme dělat tak mi prosím poraďte kdyby s tím měl někdo zkušenost.
IPPON
napsal(a):
Máme amazoňana Oranžovo křídle ho už ho vychováváme přes dva měsíce a pořád nemluvím nevíme co s ním tak kdyby někdo věděl tak mi prosím poraďte. Je to s ním opravdu těžké všeho se bojí a nevíme co s ním máme dělat tak mi prosím poraďte kdyby s tím měl někdo zkušenost.
Vychovává se pes. Mějte ho rádi takového jaký je. Pak se možná něco pohne, dřív ne.
IPPON
napsal(a):
Těžké to není s ním, těžké to má asi on s vámi. Pokud se bojí a je ve stresu, nelámejte ho. Pořiďte voliéru a ještě jednoho amazoňana do páru nebo ho prodejte někomu do chovu.
Zuzinka3100

XXX.XXX.162.232
Dobrý den,mám půl roku amazoňana modročelélo samce,začal pěkně mluvit,ale pořad mi nechce na ruku chtěla bych nějak poradit jak ho to naučit.Jinak jídlo z ruky si vezme,podá mi pacičku,ale na ruku nechce nevím jestli ještě nemá důvěru nebo to chce ještě trénovat.Děkuji za příspěvky