Papoušek konžský-kroužkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2016 15:11
federer

XXX.XXX.73.74

Zdravím..chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti po okroužkování-zda rodiče dál krmí, či mládata nějak neporaní při snaze jim kroužky sundat..Podotýkám že mláde nemohu po okroužkování odebrat-nemám na to čas ručně dokrmovat v tak ranném věku mládat..Děkuji..

24.11.2016 18:27
cone

XXX.XXX.208.224

federer napsal(a):
Zdravím..chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti po okroužkování-zda rodiče dál krmí, či mládata nějak neporaní při snaze jim kroužky sundat..Podotýkám že mláde nemohu po okroužkování odebrat-nemám na to čas ručně dokrmovat v tak ranném věku mládat..Děkuji..

Dobrý večer, z mých zkušeností vám mohu jen sdělit, že to na co se ptáte se zjistí až po prvním hnízdě, kdy se nakroužkuje a bude čekat jak to dopadne - je to totiž u každého páru silně individuální. Měl jsem pár, který mladé po nakroužkovávání tahal za kroužek mimo budku (uhynuli), další pár okroužkované mladé nahrnul do rohu budky a nekrmil a nyní mám pár který nedovolí mladé kroužkovat - brání je tak vehementně, až jim ublíží nebo rodiče pustí do sebe a prokousnou si třeba zobák nebo se jinak poraní navzájem.
Můj závěr, vyplývající z mých zkušeností se zdárným odchovem téměř 70 mladých (celkem ode tří párů a během dvanácti let) je nakroužkovat kolem dvacátého dne a mladé po nakroužkování již do budky nevracet a uměle je dokrmovat a dle dalšího použití (na Pet mazlíčky nebo na další chov) socializovat. S ručně dokrmenými jedinci není při dalším použití v chovu nějaký závažný problém. Odchovávám několik sezon na svém ručně dokrmeném samci, přátelé odchovávají na mých ručně dokrmených samicích.
Je to asi to co jste nechtěl slyšet, ale jednoznačná odpověď na vaši původní otázku neexistuje.
šiška ol.

24.11.2016 23:16
V.Doskočil

XXX.XXX.220.170

O víkendu se nám mají líhnout mláďata pap.konžských. U předchozího majitele bylo nutné mláďata ručně dokrmovat ale už se bohužel nemohu zeptat od jakého věku. Co myslíte mám to nechat zcela na nich, nebo jim je všechny ihned odebrat? Nerad bych něco popletl. Jsou 8letí a mají 3vajíčka. Dík za slušné příspěvky. DOSKY.

Aymarové

24.11.2016 23:21
Aymarové

XXX.XXX.212.98

federer napsal(a):

U dvou paru krouzkuji zcela bez problemu, zadne naznaky agrese. Rozhodne pokud jde o prvni odchov je zkuste nechat prirozene odchovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík