Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Samots

26.11.2016 22:42
Samots

XXX.XXX.135.230

Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně denního množství zrnin pro andulky. Je správné pořád misku dosypávat nebo mít dané denní množství a pokud je miska prázdná, tak ji nedoplňovat? Když jsem hledal informace, tak je uváděno buď dvě čajové lžíce nebo 10 g na jednu andulku. Schválně jsem vážil mé množství a vychází mně cca.12,5 g na jednu andulku a i tak je kolem třetí hodiny odpoledne miska vyzobaná. Ještě doplním, že andulky (2 páry) chovám ve venkovní volíéře o rozměrech 130x80x260 cm (dxšxv).

uživatel

26.11.2016 22:55
uživatel

XXX.XXX.99.38

Pro dva páry jsem vždy dávala plnou mističku + klas prosa, vařené vejce, žabinec a tyčinky. Andulky vždy věděly kdy mají dost. Pokud jim v misce něco zbude, to sežrané jim z toho vyndám a dosypu nové. Dávat jim hladovku nemá smysl. Dávala bych jim asi kolem 25 g na jednu andulku.Pokud chcete zachovat 12,5 g dodala bych jim ještě něco, nejen zrní. Andulky potřebují i jiné živiny. Každopádně žrádlo jsem nikdy nijak neřešila kolik jim dávat na jednu andulku. Ale určitě je nenechávejte hlady. Mohlo by se vám potom stát, že nesednou. Potřebují mít všeho dostatek. Jakmile nemají, tak od nich nic nečekejte.

Samots

26.11.2016 23:06
Samots

XXX.XXX.135.230

Samozřejmě jim dávám i nějaké doplňky (pampelišku, salát, naklíčenou pšenici...), ale není to každý den. Jenom mě zarazilo, že v létě to množství bylo dostačující a teď začali nějak víc zobat, tak jsem měl strach, jestli u nich nehrozí nějaké překrmení!

26.11.2016 23:15
Naty1

XXX.XXX.46.72

Já nechávám stále plnou misku, papoušek se nepřežere, má na stole celé jablko, párkrát kousne a nevšímačka, nebo kutálí jablko po stole

26.11.2016 23:35
lupus4

XXX.XXX.92.251

Uvědomte si, že se musí nasytit aby vydrželi od cca 16 do 07 hod.,
teď jsou-li venku spotřeba stoupá, nenapsal jste ČÍM krmíte, přidal bych k obvyklé míchanici (lesknice, všechny barvy prosa, oba druhy ovsa, kardi, ) i slunečnici a v mrazech i semenec
přemrzlé zelené UŽ NE.

samots

27.11.2016 08:42
samots

XXX.XXX.135.230

Já krmím touto směsí: classic a deluxe (od Avicentra) + super mix (od Fine pet). K tomu jim přidávám někdy naklíčenou pšenici nebo pěstuji pšenici v kelímku, tak vždy až vyroste, tak jim ho dám do voliéry apod.
A jako zpestření jim na voliéru připnu mátu. Jednou jsem to, ze zvědavosti, zkusil a nestačil se divit, jak jim chutná. Když jsem jim dal pampelišku, tak si jí pomalu ani nevšimnou, ale jak je tam máta, tak okamžitě přiletí.
Slunečnici jsem zkoušel, ale tu zobat nechtějí ani když ji částečně rozloupnu.
Jinak děkuji za odpovědi. To hlavní, co jsem potřeboval vědět, je to, že andulka se umí sama ohlídat, aby se "nepřežírala"

Přidejte reakci

Přidat smajlík